به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان شامگاه دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سنندج گفت: یکی از رسالت های سازمان میراث فرهنگی حفظ و نگهداری نسخه های خطی است که مهمترین، ارزشمندترین ونفیس ترین این نسخ ها، قرآن های خطی است که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است.
سیدمحسن علوی با بیان اینکه تاکنون در ۱۰ روستای استان وجود قرآن های نفیس شناسایی شده است، عنوان کرد: در اکثر روستاهای استان قرآن های نفیس و قدیمی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در بین قرآن های خطی موجود در استان، نفیس ترین آنها قرآن نگل است که مربوط به اوایل قرن پنجم هجری است، بیان کرد: تاکنون سه قرآن نفیس در سه روستای شهرستان بانه مرمت شدند و برای آنها ویترین و حفاظ ساخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: محل نگهداری یکی از دو نسخه قرآنی که مرمت و صحافی شدند و در این جلسه از آنها رونمایی شد در روستای سلین از توابع شهرستان سروآباد است.
علوی با اشاره به اینکه نسخه قدیمی قرآن کریم سلین دارای ۸۴۶ صفحه بوده و با خط ریحان و در قطعه سلطانی به رشته تحریر در آمده است، افزود: محل نگهداری نسخه دیگر هم روستای کاشتر از توابع شهرستان کامیاران است و این قرآن مربوط به اواخر دوره صفویه است.
وی عنوان کرد: ویترین های شیشه ای ویژه نگهداری از این دو نسخه قدیمی قرآن کریم هم اکنون در حال ساخت است و به محض اتمام آن در روستاهای مذکور نصب می شود و قرآن ها به این محل ها انتقال داده می شوند.
نظر شما