۲۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹

در راستای حفاظت از منابع طبیعی؛

۴۰ دستگاه تنور گازی در اختیار مرتعداران استان سمنان قرار گرفت

۴۰ دستگاه تنور گازی در اختیار مرتعداران استان سمنان قرار گرفت

سمنان - مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان گفت: ۴۰ دستگاه تنور گازی به صورت رایگان و تعداد ۳۱ دستگاه آبگرمکن خورشیدی با مشارکت مردم از طرح جایگزینی سوخت فسیلی به مرتعداران استان اهداء شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علینقی حیدریان صبح پنج شنبه در  جلسه توجیهی طرح حفاظت مشارکتی با حضور برخی مرتعداران استان سمنان در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، از مجریان طرح های مرتبط با منابع طبیعی خواست تا موضوع مشارکت در حفاظت را به عنوان یک مهم و با دید اقتصادی و تغییر معیشت در عرصه های منابع طبیعی در نظر بگیرند.

وی خواستار توجه ویژه مرتعداران برای ورود کمترین خسارات به منابع طبیعی شد و تصریح کرد: بیشترین بهره اقتصادی را می توان از منابع طبیعی برد و این مهم نیازمند تغییر نگاه است تا در این زمینه موفقیت مورد هدف حاصل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خصوص سیاست های دولت در حفظ منابع طبیعی کشور اظهار داشت: دولت در اجرای سیاست های حمایتی در سال ۹۴ تعداد ۴۰ دستگاه تنور گازی به صورت رایگان و تعداد ۳۱ دستگاه آبگرمکن خورشیدی با مشارکت مردم از طرح جایگزینی سوخت فسیلی به بهره برداران منابع طبیعی و مجریان قراردادهای حفاظت مشارکتی اهداء کرده است تا حمایت خود را از این طریق از مجریان محافظ منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام دارد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این نشست با ارائه مطالبی در خصوص اهداف برگزاری جلسه و اهداف اجرای طرح حفاظت مشارکتی، حفاظت از عرصه های وسیع منابع طبیعی توسط مجریان طرح های مرتعداری را از مهمترین اهداف این طرح اعلام کرد و افزود: بدون شک حفاظت از عرصه های منابع طبعی بدون مشارکت مردم و صرفاً با امکانات دولتی امکانپذیر نیست و مردم نقش اصلی را در این خصوص داشته و دولت نیز با یک سری سیاست های حمایتی و تشویقی در این زمینه از مردم حمایت و پشتیبانی می کند.

محمد علی سفیدیان همچنین ضمن تشریح طرح حفاظت مشارکتی حمایت اداره کل منابع طبیعی استان سمنان از مجریان طرح های حفاظت مشارکتی، گفت: آموزش مجري به منظور ارتقاء توان فکری و اجرایی و صدور گواهي، تهیه و تامین انرژی جایگزین با تاکید بر انرژی های پاک (خورشیدی  و...)، شناسايي آفات و امراض و ارائه روش های پيشگيري و كنترلي و همچنین تعيين مرزحائل مابین مستثنيات و اراضی ملی در محدوده طرح از جمله موارد اجرایی در طرح است.

وی شناسايي و معرفی گونه هاي سازگار و قابل كشت در مناطق تعیین شده با اخذ نظر مجري و مصوبه کمیته فنی، حمایت قانونی از مجری طرح در صورت وقوع تخلف توسط شخص ثالث و شمارش و پلاک گذاری درختان با همکاری مجری طرح را از دیگر اقدامات ذکر کرد و افزود: تامين و تجهيز امكانات انفرادي و گروهی حفاظتي (دوربين، امكانات اطفاء حریق و...)، تهيه و صدور كارت ويژه مرتع بانی بنام مجري، نظارت و ارزيابي مستمر اقدامات اجرایی از طریق ناظر طرح و ... نیز از دیگر برنامه ها خواهد بود.

کد خبر 3681530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha