۲۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹

فرماندار سروآباد:

تزریق اعتبارات جهشی و ملی برای اتمام پروژه های راهسازی ضروری است

تزریق اعتبارات جهشی و ملی برای اتمام پروژه های راهسازی ضروری است

سنندج- فرماندار سروآباد گفت: تزریق اعتبارات جهشی و ملی برای اتمام پروژه های نیمه تمام حوزه راهسازی در استان کردستان یکی از نیازهای لازم و ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر و به نقل از روابط عمومی فرمانداری سروآباد، علی مفاخری در دیدار با مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان در سروآباد با بیان اینکه  وضعیت شهرستان بخصوص از لحاظ راه ارتباطی در حدی است که با اعتبارات قطره چکانی کاری پیش نخواهد رفت افزود: اگر اعتبارات جهشی و ملی به شهرستان تزریق نشود در آینده هرگونه تخصیص اعتبار "نوشداروی پس از مرگ سهراب " خواهد بود و چنانچه اقدامی عملی برای بهبود وضعیت راه های ارتناطی شهرستان نشود در آینده نزدیک روستاهای شهرستان خالی از سکنه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان سروآباد دو نقطه شهری و ۷۳ روستا وجود دارد که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل مشکلات که بحث راه یکی از این مشکلات است، جمعیت روستاهای این شهرستان روبه کاهش بوده است.

مفاخری به امار راه های سروآباد اشاره کرد و گفت: در شهرستان سروآباد ۳۵۶ کیلومتر راه فرعی، اصلی و روستایی وجود دارد که از این میزان ۷۵ کیلومتر آن شهری است که مربوط به مسیر سروآباد- اورامان و سروآباد -مریوان است.

و ی اضافه کرد: ۲۸۱ کیلومتر راه روستایی در این شهرستان وجود دارد که تنها ۲۷ درصد آن آسفالت است و ۷۳ درصد آن خاکی است که از این لحاظ بدترین وضعیت را در استان کردستان داریم.

فرماندار سروآباد تصریح کرد: میانگین آسفالت راه های روستایی در شهرستان سروآباد از میانگین استانی و کشوری پایین تر است و با توجه به اینکه بیشترین جمعیت شهرستان یعنی ۸۷ درصد آن در روستاها ساکن هستند، می طلبد که مسوولین راه و شهرسازی توجه بیشتری به راه های روستایی سروآباد داشته باشند.

مفاخری به روستای دیوزناو اشاره کرد و گفت: بزرگترین مجتمع پرورش ماهیان سردآبی خاورمیانه در روستای دیوزناو از توابع بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد که متاسفانه راه ارتباطی این روستا در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد.

وی ادامه داد: در این مجتمع سالانه بیش از ۴۰۰ تن ماهی تولید می شود که تنها ۱۰ درصد آن در استان مصرف می شود و بقیه به شهرهای قم، مشهد، تهران و سایر شهرهای دیگر کشور صادر می شود ولی متاسفانه به دلیل وضعیت بد راه این روستا محصول آن به زیر قیمت به فروش می رسد.

به گفته وی در مسیر ارتباطی روستای دیوزناو ۵ روستای دیگر قرار دارد که ۱۳ کیلومتر راه ارتباطی آن خاکی و شرایط بسیار بدی دارد.

فرماندار سروآباد با بیان اینکه سهم اعتبارات تخصیصی شهرستان از منابع استانی که با پارامترهای خاصی در حد ۶ درصد نسبت به کل استان شامل می شود بسیار ناچیز خواند و افزود: اگر کل اعتبارات شهرستان را فقط به بخش راه اختصاص دهیم هنوز بیش از یک دهه به طول خواهد انجامید تا وضعیت بهتری بهتری پیدا کنیم

وی به راه ارتباطی کامیاران - رزاب اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای مسیر کامیاران به سروآباد که ۱۳ کیلومتر آن باقی مانده است سال گذشته در کمیته برنامه ریزی شهرستان اعتباری لحاظ نشده بود و برای جبران آن از محل اعتبارات ماده ۱۸۰ به لطف استاندار کردستان و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ۸ و نیم میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شد.

علی مفاخری اظهار کرد: متاسفانه از محل اعتبارات ماده ۱۸۰ در سال گذشته یک ریال برای شهرستان و حتی برای استان تخصیصی نداشتیم و همین امر موجب شد که پروژه راه ارتباطی کامیاران - سروآباد متوقف شود.

مفاخری افزود: خوشبختانه استاندار کردستان نیز نسبت به شهرستان سروآباد توجه ویژه ای دارند و تلاش دارند که مشکلات مهم این شهرستان را برطرف کنند.

وی افزود: همه مسئولین استانی و شهرستان و به ویژه نمایندگان مجلس باید برای وضعیت بد راه های روستایی در شهرستان سروآباد تلاش کنند و در این راستا در جلسه شورای اداری که هفته آینده برگزار می شود، از نماینده مریوان و سرواباد در مجلس شورای اسلامی نیز دعوت خواهد شد در این جلسه حضور داشته باشد.

مفاخری به راه روستایی بیساران اشاره کرد و گفت: روستای بیساران از توابع بخش مرکزی این شهرستان که بیشترین جمعیت را در شهرستان دارد و از روستاهای پرجمعیت غرب کشور نیز به شمار می رود، ۸ کیلومتر آن خاکی است و هنوز آسفالت نشده است.

وی از دیگر مشکلات مهم شهرستان سروآباد را پروژه سایت اداری عنوان کرد و گفت: پروژه سایت اداری این شهرستان که از زمان دولت نهم عملیات اجرایی آن آغز شده است به دلیل کمبود اعتبار به صورت ناتمام باقی مانده است که اگر به آن رسیدگی نشود، همین مقدار کار انجام شده در آن نیز از بین خواهد رفت.

به گفته مفاخری پروژه سایت اداری این شهرستان با اعتبارات شهرستانی تکمیل نمی شود و نیازمند اعتباری در حدود ۷۰ میلیارد ریال است.

فرماندار سروآباد از دیگر مشکلات مهم این شهرستان را گردنه ژالانه و تته عنوان کرد و افزود: گردنه ژالانه که مسیر ارتباطی شهر اورامان و ۱۰ روستای این منطقه است هر ساله در فصل زمستان به دلیل بارش برف و باران با مشکل رفت و آمد روبرو است.

مفاخری گفت: گردنه تته که مسیر ارتباطی سرواباد به شهرستان پاوه استان کرمانشاه است هر ساله بیش از ۴ ماه به دلیل بارش شدید برف بسته است.

وی گفت: متاسفانه تجهیزات و امکانات اداره راه و شهرسازی سروآباد جوابگوی مشکلات راه های این شهرستان نیست و نیازمند تقویت و تجهیز آن هستیم.

کد خبر 3681871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha