به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی طالبی در خطبه های نماز جمعه شهر قیدار با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان افزود: ماه رمضان با فضیلت ترین ماه است «شهر هو عندالله افضل الشهور و ایامه افضل الایام و لیالیه افضل اللیالی و ساعاته افضل الساعات» و فضیلت این ماه به خاطر ظرفیت ها و فرصت هایی است که به صورت ویژه، میزبان کریم برای بندگانش قرار داده است که انسان باید آن فرصتها را بشناسد.
ماه مبارک رمضان اوج شکوه بهار معنویت و بستری برای تجلی فرصت های ویژه است
وی ادامه داد: ماه مبارک رمضان اوج شکوه بهار معنویت و بستری برای تجلی فرصت های ویژه است فرصت آشتی باخدا و جبران خطاهاست.
طالبی در ادامه با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر حضرت امام(ره) در روز ۱۴ خرداد، ادامه داد: رهبر انقلاب سالانه در مراسم سالگرد امام در حرم مطهر ایشان، سخنان مهم و مؤثری را بیان میکنند که در تعیین راه آینده انقلاب اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
طالبی افزود: از توصیه های اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مکرر که به بسیاری از نهادها و شخصیت های کنونی کشور، ازجمله در توصیه به مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و برخی از مسؤولان عالی کشور، حوزه علمیه، قوه مجریه و ... انقلابی بودن و انقلابی ماندن است.
امامجمعه قیدار متذکر شد: بعضیها امروزه مدعی هستند که برای تعامل با دنیا باید انقلابیگری را کنار گذاشت و با کنار گذاشتن انقلابیگری است که دشمن به ما اجازه موفقیت را خواهد داد، رهبر معظم انقلاب متذکر شدند که این انقلابی بودن است که عامل موفقیت و رسیدن به اهداف است و «بعد از رحلت امام، ما هر جا انقلابی عمل کردیم، پیش رفتیم و هر جا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم.
طالبی بابیان اینکه اگر این راه را با شیوه ای انقلابی ادامه بدهیم پیشرفت قطعی است؛ در غیر این صورت سرنوشت رقّت آور خواهد بود، افزود: امام تعبیر رایجی داشتند، مکرّر در مواردی میگفتند: «اسلام سیلی خواهد خورد». اگر از انقلاب دست برداریم نه تنها ایران که اسلام سیلی خواهد خورد و خیانتی به اسلام خواهد شد که به تعبیر امام تا ۵۰۰ سال نتواند کمر راست کند.
وی ادامه داد: از این رو تبیین مفهوم انقلابی بودن برای عمل به این توصیه ضروری بود که امام مسلمین در این سخنرانی به تبیین و توضیح آن پرداختند چون برخی تصور میکنند که انقلابی بودن یعنی کسی که سن بالایی دارد و در دوران قبل از انقلاب درصحنه حضورداشته باشد که فرمودند: این خطا است، اگر معنای انقلابی را این بگیریم، انقلابی همین ما پیروپاتال ها خواهیم بود. انقلاب مال همه است».
امامجمعه قیدار با یادآوری اینکه چهبسا افرادی انقلابی بوده باشند والان انقلابی نباشند و افرادی انقلابی باشند که درگذشته نبودهاند، افزود: حال یا انقلابی نبودهاند و یا اصلاً سن آنها به این اندازه نیست که انقلاب را در دهه های گذشته درک کرده باشند. به تعبیر رهبر معظم انقلاب؛ میتواند یک جوانِ امروز از من سابقهدار در انقلاب، انقلابیتر باشد» مهم داشتن شاخصههای انقلابی بودن است که در هر کس عیار این شاخصه بالا باشد عیار انقلابی بودنش بالا میشود.
طالبی حمایت از محرومان، هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال همه جانبهی کشور، استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی، استقلال فرهنگی، استقلال امنیتی، حساسیت در برابر دشمن و کار دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از او (جهاد کبیر) و تقوای دینی و سیاسی از شاخصها مهم مورد تأکید مقام معظم رهبری درزمینه انقلاب گری عنوان کرد.
طالبی بابیان اینکه مقام معظم رهبری در پیامشان به مجلس دهم بهطور ویژه دو فوریت را برای مجلسیان تعیین کردند، ادامه داد: دو موضوعی که مدتهاست رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در فرصتهای مختلف به مسئولان ذیربط گوشزد کردهاند که شامل «تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاوم با همه الزامات قطعی آن و نیز تلاش مجدانه برای گسترش و ژرفسازی فرهنگ اسلامی» است.
وی افزود: امروز در شرایطی هستیم که حتی با امضا و اجرای «برجام» هم بر همگان روشن شد که غرب در عمل به وعده های خود صادق نیست و چاره ای جز بازگشت به نسخه واقعی نجات اقتصاد ایران یعنی «مقاومسازی اقتصاد» نداریم.
امامجمعه قیدار با یادآوری اینکه بیش از دو سال از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی گذشته است، گفت: رهبر معظم انقلاب بابیان ۱۰ راهکار در بیانات آغاز سال ۹۵ در حرم مطهر رضوی در حوزه اقدام و عمل بهانه هایی همچون مبهم و کلی بودن طرح، نداشتن تعریف مشخص و... از کسانی که با بهانه های گوناگون از اینکار مهم شانه خالی میکردند، گرفتهشده است. اکنون بهطور معین و مشخص روشن است که اقتصاد مقاومتی چیست؟ مجلس دهم باید این ۱۰ راهکار در رابطه با اقتصاد مقاومتی از دولت مطالبه کند.
طالبی گفت: دغدغههایی که معظم له در خصوص بیکاری جوانان با تعبیر خاص «شرمندگی» بیان شد، نشانه لزوم تلاش مجدانه مسؤولان برای حل این مشکل کلان و تأسفبار است.
سخنان مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ ناشی از یک نگرانی عمیق است
به گفته طالبی سخنان مقام معظم رهبری ناشی از یک نگرانی عمیق است، رهبر انقلاب نشان دادهاند با صبر و شکیبایی که دارند جز در مواقع لزوم و هنگام خطر، از چنین واژگانی برای موضوع حساسی چون فرهنگ استفاده نمیکنند.
وی متذکر شد: واژه «ولنگاری» به معنای لاابالیگری، سهلانگاری و بیقیدی است با توجه به تسلط معظم له به مقوله فرهنگ و ادبیات، استفاده از این واژه نشان از آن دارد که کار در عرصه فرهنگ مملکت به کجا رسیده است.
طالبی گفت: سالهاست رهبر معظم از تهاجم فرهنگی و نفوذ و... سخن میگوید و نسبت به تغییر سبک زندگی مردم در اثر تهاجم فرهنگی ابراز نگرانی میکند و هشدار میدهند؛ انتظار میرفت مدیریت فرهنگی کشور از شورای انقلاب فرهنگی بهعنوان سیاستگذار گرفته تا نهادهای مهم اجرایی مثل وزارت ارشاد به وظیفه خود در این زمینه عمل کنند.
امامجمعه قیدار گفت: ولنگاری فرهنگی یعنی بی قیدی و بی بندوباری در امر مدیریت فرهنگی. دهها سازمان و نهاد فرهنگی در کشور به فعالیت مشغولاند اما تغییر ارزش های اجتماعی از ارزشهای اسلامی به سوی فرهنگهای غربی محصول بی برنامگی این نهادها و سازمان های فرهنگی است.
طالبی متذکر شد: با تأسف مشاهده میشود در برخی حوزهها مسئول و متولی امر، نهتنها اقدام مناسبی برای مقابله بانفوذ فرهنگی انجام نمیدهد، بلکه نوعی اغماض و بعضاً همراهی دیده میشود. برای مثال فیلمی از وزارتی که نام فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر تابلوی خود یدک میکشد، پروانه ساخت و نمایش دریافت میکند و بعد از چند ماه اکران، وزیر مربوط پس از دیدار با مراجع معظم تقلید و اعتراض آنها عذرخواهی میکند ولی با عوامل این تصمیم غلط هنوز برخورد جدی نشده است؟!.
وی گفت: مشکل بزرگ و اساسی فرهنگ کشور در همین نکته است که گویی کار بهدست کسانی در وادی فرهنگ افتاده که خود را به خواب زدهاند و هرچه در گوش ایشان فریاد خطر سر میدهند بیشتر ناشنوا شده و به کما میروند.
امامجمعه قیدار بابیان اینکه فرمان حضرت امام (ره) بر تشکیل جهاد سازندگی (۱۳۵۸ ه.ش) روز جهاد کشاورزی، افزود: در دوران دفاع مقدس جهاد سازندگی نقش بسیار بزرگی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی داشته و در دو میدان سازندگی در روستاها و سنگر سازی در جبههها فعالیت داشتند. به همین خاطر دو مدال افتخار از حضرت امام گرفتند یکی سنگر سازان بی سنگر که در زیر باران گلولهها درحالیکه خود پناهگاهی نداشتند برای رزمندگان اسلام سنگر میساختند و یکی اینکه امام فرمودند سپاه و جهاد دو بال انقلاب هستند.
طالبی گفت: بخش کشاورزی شریان اصلی در اداره کشور است چون استقلال ناشی از امنیت غذایی است و امنیت غذائی هم سایه کشاورزی است.
وی بابیان اینکه کاهش قیمت محصول در زمان برداشت طوری که حتی گاهی عهده هزینهها بر نمیآید و محصول را سرزمین رها میکند، افزود: نبود وجود خرید تضمینی در بسیاری از محصولات و مواجه بودن با مشکلات در محصولاتی که خرید تضمینی دار، افزایش نرخ حملونقل، دلال بازاری که از عمده مشکلات کشاورزان است، نبود وجود صنایع تبدیلی و نداشتن امکانات نگهداری و درنتیجه ضایع شدن محصول تا زمان فروش از چالشهای مهم بخش کشاورزی است.
نظر شما