مهدی نوربخش در گفتگو با خبرنگار مهر در اين باره اظهار كرد: سالها فاضلاب شهرک صنعتی خيام که در کنار شهر خرو بخش زبرخان نیشابور قرار دارد و بهعنوان دومین شهرک صنعتی بزرگ خراسان رضوی به شمار میرود، در حوالی اسحاقآباد، پرجمعیتترین روستای زبرخان رها میشد که به تشکیل یک دریاچه مصنوعی و در عین حال نامانوس با طبیعت و بهداشت عمومی منجر شده بود که اعتراض عمومی را در پی داشت.
وی ادامه داد: در جلسات متعدد با مقامات مسئول شهرک صنعتی خیام و شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی و سایر ادارات ذیربط، پیگیر حل مشکلات بودیم که کار به شکایت این اداره و محکومیت شهرک صنعتی خیام منجر و آنها ملزم به ایجاد تاسیسات تصفیهخانه فاضلاب شدند.
رئیس اداره محیط زیست نیشابور با اشاره به اینکه مجوز احداث صنایع آبکاری و سرمهکاری در شهرک صنعتی خیام داده شده است و به همین خاطر پساب صنعتی و فاضلاب سنگین نداریم، گفت: سه هزار متر مکعب فاضلاب ورودی شهرک صنعتی در تصفیهخانه مورد استفاده و تحلیل قرار گرفته و آب باقی مانده برای استفاده مجدد به ویژه در بخش کشاورزی احیا و لجن باقی مانده پس از خشک کردن توسط فیلتر پرس، به کود گیاهی قابل استفاده در کشاورزی تبدیل میشود.
نوربخش با بیان اینکه مالکیت آب حاصل از استحصال تصفیهخانه مورد اختلاف بین شهرک صنعتی و شرکت آب منطقهای خراسان است، گفت: البته تایید این اداره برای همیشه نیست و دائم خروجی تصفیهخانه چک میشود و پایشها ادامه خواهد یافت و اگر به مشکلی برخوردیم بنا به وظایف سازمان، پیگیری و برخورد میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تصفیهخانه زیر نظر شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با آزمایشگاه معتمد ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قرارداد کاری بسته است، تصریح کرد: ما منتظر نصب سیستم پایش لحظهای (آنلاین) هستیم تا بتوانیم خروجی تصفیهخانه را در هر لحظه چک کنیم.
نظر شما