به گزارش خبرگزاري مهر، غسان الخطيب رئيس مركز ارتباطات و اطلاع رساني قدس به خبرگزاري فرانسه در اين باره گفت كه تجربه اخير لبنان(پيروزي حزب الله در برابر متجاوزان صهيونيست) اعتقاد ملت هاي عربي به شيوه مقاومت در برابر اشغالگران را در برابر شيوه مذاكرات با رژيم صهيونيستي تقويت كرد.
وي به تاثيرپذيري گروههاي فلسطيني از حزب الله در سال 2000 ميلادي اشاره كرد كه حزب الله در اين سال توانست اسرائيل را وادار به عقب نشيني كند و اين گروههاي فلسطيني از آن سال شيوه انتفاضه مسلحانه برضد اين رژيم را در دستور كار خود قرار داده و از آن پيروي كردند.
الخطيب خاطرنشان كرد كه نتيجه جنگ لبنان و پايداري آن، قدرت متقاعد بودن به ايده مذاكرات با اسرائيل را تضعيف و قدرت متقاعد بودن به مقاومت در برابر اين رژيم را بالابرد.
برپايه اين گزارش، سرزمين هاي فلسطيني در روزهاي جنگ رژيم صهيونيستي برضد لبنان شاهد تظاهرات هاي وسيع و گسترده اي در تائيد حزب الله لبنان بود و مقبوليت مردمي سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان را در بين فلسطيني ها به صورت قابل توجهي بالا برد و شركت كنندگان در همه تظاهرات هاي خود از سيد حسن نصرالله حمايت كردند.
رئيس مركز ارتباطات و اطلاع رساني قدس با بيان اينكه، تاثير جنگ لبنان همچنين بر نظام هاي كشورهاي عربي بسيار زياد خواد بود،گفت : دستاوردهاي حزب الله در لبنان استحكام نظام هاي عربي را به نفع جريانهاي مخالف داخلي در اين نظام ها به ويژه جريانهاي مخالف اسلامي به لرزه در آورد.
وي ارزيابي كرد كه نتايج جنگ لبنان هيچ مجالي براي گفتگوي سنتي گذشته باقي نگذاشته است.
عزمي الشعيبي از نمايندگان سابق جران مستقل فلسطين نيز با ديدگاه الخطيب درباره تاثير پايداري حزب الله بر "ايده فلسطيني مقاوم" موافق است اما اين تاثير را از زاويه ديگري مي بيند.
الشعيبي كه هم اكنون دير موسسه مربوط به امر مبارزه با فساد است،اظهار داشت : شهروند عادي فلسطيني و فعال از نظر سياسي خود را مجبور به مقايسه بين ساختار و مضمون و سازوكارهاي مقاومت حزب لله با مقاومت فلسطين مي بيند.
وي افزود: دستاورهاي حزب الله لبنان، وضعيت مقاومت فلسطين را در برابر كالبدشكافي ملت فلسطين و گروههاي فلسطيني قرار داد، به ويژه كه مقاومت لبنان اشتباه هايي را در مقاومت فلسطين روشن كرد كه اين امر سبب خواهد شد تا جامعه فلسطين دست به بازنگري در مقاومت خود براي تقويت و مستحكم كردن آن بزند.
وي ابراز عقيده كرد: رويدادهاي لبنان شيوه مذاكراتي قديم با رژيم صهيونيستي را از بين خواهد برد و به خاطر دستاوردهاي حزب الله شايد تغييري در عملكرد مذاكراتي اعراب در قبال اين رژيم ايجاد شود.
در همين حال، علي الجرباوي رئيس دانشكده مديريت و قانون در دانشگاه بيرزيت معتقد است كه با وجود كمي امكانات نظامي گروههاي فلسطيني، اما ايده و تفكر مقاومت در بين فلسطيني ها در برابر ايده مذاكراتي تقويت خواهد شد.
الجرباوي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه افزود: درست است ك وضعيت فلسطين تماما از جنبه هاي شيوه و اسلوب و تجهيزات مقاومت فلسطين تفاوت دارد، اما جامعه فلسطين از شيوه مقاومت براساس شيوه حزب الله احساس شوق و شعف خواهد كرد.
گروههاي مبارز فلسطيني در برابر تهاجم اشغالگران صهيونيست دو شيوه شليك موشك هاي دست ساز از نوار غزه به اهداف اسرائيلي و نيز شيوه عمليات شهادت طلبانه را در داخل فلسطين اشغالي دنبال مي كنند.
به عقيده الجرباوي، ضعف پاسخ سياسي كه فلسطيني ها در طول مذاكرات 13ساله اخير گرفته اند نيز به نوبه خود فكر و تفكر مقاومت را افزايش خواهد داد.
وي گفت: در طول سالها مذاكره نه براي فلسطيني ها و نه براي اعراب چيزي محقق نشده است و از اين جنبه شايد مفهوم تاثير مقاومت مسلحانه نقويت شود.
رئيس دانشكده مديريت و قانون در دانشگاه بيرزيت درباره تاثر جنگ لبنان بر موضع نظام هاي عربي درباره درگيري اعراب و اسرائيل گفت : بسياري از نظام هاي عربي حساب ها و ارتباط هاي خود را با آمريكا و سايرين دارند، اما پيش بيني مي كنم كه برخي از نظام هاي عربي با توجه به نتيجه جنگ احساس بحران و نابساماني خواهند كرد و در برابر اين پرسش قرار خواهند گرفت كه چرا بايد انباشت و ذخيره اين ارتشها در نزد آنها ادامه يابد؟
از سوي ديگر، محمود الرمحي دبير مجلس قانونگذاري فلسطين و از رهبران جنبش حماس به خبرگزاري فرانسه گفت : نتايج جنگ در لبنان به صورت مثبتي بر مسئله نظامي ربوده شده رژيم صهيونيستي در نوار غزه بازتاب خواهد داشت.
سه گروه مبارز فلسطيني از نزديك به دو ماه پيش يك نظامي رژيم صهيونيستي را به اسارت خود درآورده و خواهان مبادله وي با اسيران فلسطيني دربند در زندانهاي رژيم صهيونيستي شده اند كه در پي آن ارتش رژيم صهيونيستي به بهانه آزاد كردن اين نظامي حمله وسيع هوايي و زميني به نوار غزه را آغاز كرده است كه در جريان آن نزديك به 180فلسطيني شهيد شده اند.
الرمحلي اشاره كرد كه رژيم صهيونيستي بعد از شكست در لبنان و صرف نظر كردن جامعه اين رژيم از ايده استفاده از زور و قدرت نظامي براي بازپس گرفتن دو نظامي اسير شده اسرائيلي، هم اكنون آمادگي و گرايش به گفتگو درباره نظامي به اسارت گرفته شده اين رژيم در غزه را پيدا كرده است.
وي افزود: فشاري از سوي اسرائيل خواهد بود هرچند كه دراصل اين فشار وجود دارد و اسراتيل گرايش به مبادله نظامي ياد شده با اسيران فلسطيني را يافته است، اما اين امر نياز به صبر دارد.
نظر شما