به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سعید مهدوی امین ظهر یکشنبه در جلسه ستاد اقامه نماز استان به تهیه گزارشی جامع از تعداد مساجد موجود در دنیا، ایران و استان و وضعیت نماز در کشور توسط سازمان تبلیغات اسلامی لرستان اشاره کرد و اظهار داشت: این گزارش در جلسه بعدی ستاد اقامه نماز استان مطرح شده و با توجه به دقیق بودن آن باید همگی به آن استناد کنیم.
وجود ۱۸۰۰ مسجد در لرستان
وی به وجود ۶۳۰ روحانی معمم در استان اشاره کرد و بیان داشت: این روحانیون شامل امام جماعت، روحانی شاغل و آماده به تبلیغ هستند که ۴۲۰ نفر از این روحانیون امام جماعت بوده و در شهرها و روستا نماز جماعت را اقامه می کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه نام تمام روحانیون استان در سامانه سجام ثبت شده است، افزود: مساجد استان لرستان روزانه ۳۸۲ نماز یک وعده، ۱۲۶ نماز دو وعده و ۷۱ نماز سه وعده برگزار می شود.
حجت الاسلام مهدوی امین با اشاره به اینکه حدود هزار و ۸۰۰ مسجد در استان ثبت سامانه شده است، افزود: در آمار تعداد مساجد سازمان تبلیغات و سازمان اوقاف استان اختلافاتی وجود دارد و این اختلاف به این دلیل بوده که اوقاف مساجد نیمه کاره را در آمار خود لحاظ می کند در حالیکه سازمان تبلیغات تا زمانیکه در مسجدی نماز اقامه نشود آن را در آمار قرار نمی دهد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۳ روحانی مستقر در روستاهای استان وجود دارد، اضافه کرد: در سال های گذشته تعداد ۶۳ روحانی در روستاهای استان مستقر بودند که با کمک های رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور تعداد آن ها افزایش و به ۱۰۳ روحانی رسید.
استقرار ۱۷۳ روحانی در روستاهای لرستان
حجت الاسلام مهدوی امین ادامه داد: طرح هجرت نیز حدود ۷۰ روحانی مستقر در سطح روستاهای استان دارد و در مجموع ۱۷۳ روحانی در روستاهای استان مستقر هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان به وجود ۳۰۰ خانه عالم روستایی در استان اشاره کرد و گفت: حدود ۲۳۰ خانه عالم موجود در استان ظرفیت پذیرایی از روحانیون را دارند و مابقی این خانه ها فرسوده شده اند که اقدامات لازم برای بازسازی آن ها در حال انجام است.
حجت الاسلام مهدوی امین با اشاره به اینکه مشکل کشور و استان در بحث نماز سخت افزاری نیست، عنوان کرد: به عنوان مثال تعداد مساجد استان نسبت به نرم کشوری بیشتر بوده و وضعیت خوبی از نظر سخت افزاری داریم ولی از نظر نرم افزاری و میل و انگیزه افراد به نماز مشکلاتی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ۹۱ هزار هیئت در سطح کشور ثبت شده است، بیان داشت: به ازاء هر هزار نفر باید یک هئیت وجود داشته باشد در حالیکه تعدادهای موجود در کشور از شاخص درنظرگرفته شده برای آن بیشتر است و استقبال مردم در این زمینه زیاد است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان افزود: آقای قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور می گوید مطابق آمار حدود ۳۰ درصد از جوانان و نوجوان کشور می گویند ما نماز می خوانیم یا گاهی می خوانیم ولی بیش از ۸۰ درصد آن ها گفته اند یا هیئت داریم یا هیئت می رویم.
حجت الاسلام مهدوی امین با بیان اینکه ما در بحث نماز کاهل هستیم، اضافه کرد: در شب های قدر و ایام محرم و نیمه شعبان همه مساجد ما پر می شود اما در طول سال مساجد پر نمی شوند و این نشان می دهد ما در خواندن نماز کاهل هستیم.
نظر شما