۲۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۰۴

اعتراضات به ریاست اسرائیل بر کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل

اعتراضات به ریاست اسرائیل بر کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل

ریاست رژیم صهیونیستی بر کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل با اعتراضات کشورهای اسلامی عضو این سازمان همراه بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اتریش، پس از اولین بار پس از تاسیس سازمان ملل متحد که بیش از ۷۰ سال از آن می گذرد، رژیم صهیونیستی ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی را به عهده گرفت.

«دنی دنون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در واکنش به اعتراض مسلمانان و برخی اعراب با اعلام حمایت از این ریاست اظهار داشت: اسرائیل توانسته از میان ۱۹۳ رای، ۱۰۹ رای را از آن خود کند.

این در حالی است که برخی منابع حمایت کشورهای اروپایی و آمریکا را پشت پرده این رویداد می دانند.

«دنون» با ابراز خرسندی از کسب این ریاست خاطر نشان کرد: کشورهای عربی سعی در مخدوش کردن آراء بدست آمده دارند.

روزنامه استاندارد نیز در گزارشی در این باره آورده است: این کمیته قرار است گزارش های مربوط به ناقضان حقوق بشر را رصد و بررسی کند.

«خالد الیمانی» سفیر یمن در سازمان ملل در این باره اظهار داشت: کشورهای عربی عضو مجمع عمومی سازمان ملل قرار است اعتراض رسمی خود را در این باره اعلام کنند. وی در ادامه سخنان خود افزود: ما معتقدیم که اسرائیل خود ناقض حقوق بشر است، پس چطور می تواند به بررسی اوضاع حقوق بشر بپردازد.

سفیر یمن در سازمان ملل تصریح کرد: به هیچ وجه نمی تونیم بپذیریم که اسرائیل در جایگاهی که مربوط به حقوق بخصوص حقوق بشر است، تکیه بزند.

«ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل نیز با اعلام انزجار از ریاست رژیم صهیونیستی در کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ما اعتراض خود را نسبت به این انتصاب اعلام می کنیم، زیرا معتقدیم که پشت پرده این ماجراها آمریکا و اروپا قرار دارد.

در جریان جلسه رأی گیری برای ریاست کمیته حقوقی موسوم به کمیته ششم، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب، سوریه و جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با نامزدی رژیم صهیونیستی سخنرانی کردند.

نماینده کشورمان در این جلسه از تصمیم این کمیته برای انتخاب رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس کمیته اظهار تأسف کرد و این انتخاب را موجب ضربه به اعتبار و جایگاه کمیته حقوقی سازمان ملل متحد دانست.

نماينده كشورمان گفت: رژیم صهیونیستی سمبل نقض مقررات حقوق بین‌المللی و قانون گریزی است و انتخاب آن به ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی مایه تأسف است.

وی با اشاره به موارد متعدد نقض اصول منشور ملل متحد، قواعد حقوق بین الملل و حقوق بشر مردم فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی، به قطعنامه های مکرر سازمان ملل متحد در تقبیح و محکومیت اقدام‌ها این رژیم و نیز سرکشی و سرپیچی رژیم صهیونیستی از پذیرش درخواست های جامعه بین‌المللی اشاره کرد و در چنین شرایطی این انتخاب را به منزله تمسخر اصول منشور ملل متحد و آرمان هایی دانست که این سازمان برای نیل به آن‌ها بنیان گذاشته شده است.

گفتنی است انتخاب اعضاء هیات رئیسه کمیته های مجمع عمومی در اکثریت قریب به اتفاق موارد از طریق اجماع و بر اساس چرخش نوبتی در بین گروه‌های جغرافیایی صورت می گیرد.

در این انتخابات نیز ریاست کمیته ششم باید از میان کشورهای عضو گروه غربی انتخاب می‌شد و علی‌ رغم عدم وجود رقابت بر سر این پست، به درخواست کشورهای اسلامی این انتخابات از طریق رأی گیری و نه اجماع صورت گرفت.

همچنین در جریان انتخابات اعضای هیات رییسه کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی، كشورمان با اجماع بعنوان معاون این كميته انتخاب گرديد.

کد خبر 3685548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha