به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه آموزش عالی اجتهاد، مجتهده زهره صفاتی در دیدار اسقف اعظم وینچنزو پالیا وزیر خانواده واتیکان، از قم به عنوان مرکز فراگیری علوم اسلامی یاد کرد و گفت: افراد زیادی در حوزه علمیه قم و به طور ویژه هزاران نفر در حوزه زنان مشغول تحصیل و یادگیری علوم اسلامی هستند که تعداد زیادی از این افراد از کشورهای دیگر برای فراگیری علوم اسلامی به این شهر آمدهاند.
وی با اشاره به سابقه فرصت فراگیری علوم اسلامی برای بانوان در ایران اظهار کرد: با وجود اینکه از گذشته بانوان در ایران فرصت فراگیری علوم اسلامی را داشتهاند اما با پیروزی انقلاب اسلامی این حرکت بسیار پرسرعتتر و گستردهتر از گذشته انجام شد.
استاد دروس عالی حوزه علمیه با تأکید بر اینکه ادیان ابراهیمی برای همبستگی، تفاهم و همدلی باید بیشتر از گذشته به هم نزدیک شوند ابراز کرد: بر اساس آموزههای قرآنی، خداوند وعده آمدن پیامبر اسلام را توسط حضرت مسیح بشارت داده است.
وی با اشاره به پیشینه ارتباط توأم با تفاهم و دوستی مسیحیان با مسلمانان از صدر اسلام، گفت: با توجه به این پیشینه تاریخی که در قرآن آمده و حتماً در کتاب آسمانی انجیل نیز به آن بشارتها داده شده ضرورت تفاهم و همگرایی مسیحیت و اسلام با یکدیگر برای رفع مشکلات و معضلات جهانی بیش از پیش احساس میشود.
صفاتی بر ضرورت ارائه راهکار برای رفع مشکلات و چالشهای جهانی به ویژه مشکلاتی که گریبانگیر خانواده در دنیای امروز است توسط کلیسا و اسلام تأکید کرد و گفت: امروز بسیاری از زنان در کل جهان در بحران هستند حتی در لبه تیز جنگهایی که در جهان رخ میدهد قلعوقمع زنان و کودکان قرار دارد.
وی به مباحث موجود در جهان امروز پیرامون زنان از جمله خشونت، سقطجنین، اشتغال و... اشاره کرد و گفت: تریبونهای جهانی مسؤولیت سنگینی در این خصوص دارند و باید پاسخگو باشند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه اسلام و به ویژه مکتب تشیع و اهلبیت(ع) برای حل معضلات اینچنینی برنامههای عملی دارد، تصریح کرد: در ایران منشور حقوق زن در اسلام و منشور حقوق کودکان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و به مرحله اجرا درآمده است.
سیاستگذاری مسائل زنان بر مبنای آموزههای دینی در ایران
وی به وجود مراکز متعدد تصمیمگیری و سیاستگذاری مسائل زنان بر مبنای آموزههای دینی و اسلامی در کشور اشاره کرد و گفت: این مراکز در حوزههای مختلف از جمله خانواده، آموزش، آموزش عالی، بهداشت، اشتغال و... سیاستگذاری شده و همه این قوانین و سیاستگذاریها با برقراری ارتباط با حوزه دین اتفاق افتاده است.
صفاتی سیاستگذاریهای انجام شده در داخل ایران که بر مبنای دین انجام شده را برای رفع معضلات زنان در دنیا امروز قابل استفاده دانست و یادآور شد: امروز دهها مرکز تخصصی پیرامون مسائل زنان در قم و سایر شهرهای کشور در حال مطالعه و فعالیت هستند که از ظرفیتهای بالایی برخوردارند.
وی با تأکید بر اینکه قم ظرفیت بسیار بالایی برای انتقال مسائل به جهان امروز دارد، تصریح کرد: ادیان ابراهیمی و یکتاپرستان در دنیای امروز با همگرایی و همدلی با یکدیگر میتوانند اقدامات پرثمرتری را برای رفع مشکلات جهان امروز به ویژه در حوزه بانوان و خانواده انجام دهند.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس مصالحی که دارد شرایط را برای افرادی که آمادگی ارتباط با دیگر ادیان را دارند فراهم کرده است.
آمادگی جمهوری اسلامی برای گفتگوی بین ادیان
وی با بیان اینکه کلیسا باید با دولتها ارتباط داشته باشد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی برای گفتوگو بین ادیان کاملاً آمادگی دارد و ما نیز در حوزه علمیه خواهران آمادگی خود را اعلام میکنیم و امیدواریم به زودی شاهد تحقق این مهم باشیم.
صفاتی با تأکید بر اینکه باید به دور از نگاههای سیاسی فشار لازم را بر روی سازمانهای بینالمللی برای احقاق حقوق زن در دنیا وارد کرد، اظهار کرد: متأسفانه در دنیای امروز این مسئله مهم مورد تاثیر مسائل سیاسی قرار گرفته است.
مشاور عالی موسسه اجتهاد در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه هزاران کودک و زن در دنیای امروز در جنگها کشته میشوند ولی سازمانهای بینالمللی با وجود اینکه خود را مدافع حقوق زن و کودک معرفی میکنند هیچگونه محکومیتی در مورد این مسئله ندارند و سکوت اختیار میکنند.
باید بیش از گذشته به نیازهای زنان رسیدگی کنیم
اسقف اعظم وینچنزو پالیا نیز در این دیدار با بیان اینکه امروز زمان آن رسیده که بیشتر به زنان میدان داده شود، گفت: باید صدای زنان را بیشتر بشنویم و به نیازهای آنها بیش از گذشته رسیدگی کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نسبت زنانی که در حوزههای دینی تحصیل علوم دینی میکنند نسبت به دهههای قبل افزایش یافته است گفت: تعداد زنان در ردههای بالای تصمیمگیری در تشکیلات کلیسای کاتولیک و مراکز تصمیمگیری حکومتی نیز افزایش یافته است.
وزیر خانواده واتیکان با اشاره به اینکه امروز تعداد فعالان زن در زمینه ارتباط اسلام و مسیحیت بیشتر از مردان شده است، گفت: این غلبه از آن نظر مهم و مثبت ارزیابی میشود که ارتباط زنان با مسائل خانوادگی بیشتر است.
لزوم ارتباط زنان مؤمن مسیحی و مسلمان با یکدیگر
وی بر ضرورت ارتباط و گفتوگو زنان مؤمن از دو دین و مذهب اسلام و مسیحیت تأکید کرد و افزود: وقتی صحبت از مستضعفین میشود تأثیر و کارایی زنان با ایمان به دلیل حساسیت و عاطفهای که از آن بهرهمند هستند بیشتر از مردان و در نتیجه تأثیرگذاری آن نیز بیشتر است.
وینچنزو پالیا با بیان اینکه نیازمند حضور فعال زنان در جوامع هستیم، ابراز داشت: به صورت کلی ما دو کار باید انجام دهیم یکی ارتباطات داخلی جامعه ایمانی را تقویت کنیم و دیگر اینکه ارتباطات جوامع ایمانی با دولتها و حکومت را افزایش دهیم.
وی اقدامات انجام شده در ایران در حوزه زنان را بسیار ارزشمند دانست و گفت: این تلاشها به آن دلیل ارزشمند هستند که به الگوی مثبتی برای جوامع دیگر تبدیل میشوند. اقدامات انجام شده در ایران در حوزه زنان الگوی جوامع دیگر شود.
وزیر خانواده واتیکان با اشاره به استواری زنان حوزوی به دین و مذهب گفت: این عشق و علاقه شما به خدا و دین، به سخنان شما حقانیت میبخشد.
وی تاکید کرد: اگر ما اقلیتی هستیم که واقعاً به خدا ایمان دارد، حرارت این ایمان میتواند یخهای بیتفاوتی و قساوت را در جهان آب کند.
نظر شما