۲۹ مرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۳۲

به مناسبت بعثت پيامبر(ص)- 9

عطر "صلوات" و بركات آن

عطر "صلوات" و بركات آن

خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: "صلوات" از جمله اذكاري است كه بسيار مورد توجه مسلمانان بوده و از آن به عنوان بياني براي آرامش بخشيدن به دل و رفع اضطرابها و تنشهاي زندگي امروز بسيار استفاده مي شود .

به گزارش خبرگزاري مهر، صلوات در لغت  به معناي دعاست و نماز را به جهت شامل بودن بر دعا، صلاة مي گويند . در حال حاضر  در عرف مردم صلوات را بر دو چيز اطلاق مي كنند : يكي درود و دعايي است خاص كه مضمونش استدعاي رفعت درجه و ازدياد قرب حضرت محمد (ص) است . معناي دوم صلوات ، نماز است .

بعضي صلوات از سوي حق تعالي را پنج معني كرده اند : رحمت : مغفرت ، ثناء ، تزكيه و كرامت .

بعضي از علماي علم حروف مي گويند : صلوات ، مركب است از « صاد » صلوات از صمد، « لام » صلوات از لطيف، « واو » صلوات از واحد و « هاء » صلوات از هادي است كه همگي از اسماء خداوند هستند.

بعضي مي گويند : صلوات يعني تسليم شدن ، يعني تسليم نمايد خود را براي كسي كه خدا او را وصي و خليفه خود گردانيده است .

محمد يعني بسيار ستودن و بسيار ستايش كردن .

به گزارش پايگاه اطلاع رساني منادي، سزاوار است كه محمد را بسيار ستايش كرد، يعني به هر ستايش ستوده شود و لذا اسم محمد به صلوات اختصاص داده شده و بعضي ها گفته اند كه « محمد » و « احمد » مشتق از حميد است و « حميد » يعني « حامد » ، يعني ستانيده و معناي « محمود » يعني « ستوده » .

خدا دو اسم مبارك « حامد » و « محمود » را اختصاص داده به حضرت رسول الله در مقام ستودن حق تعالي، احمد است . يعني از همه كس بيشتر ستايشگر خداست و در مقام ستوده شدن محمد است، يعني بيشتر از همه كس ستايش كرده شده است. 

بركات ذكر صلوات

رسول اكرم (ص) فرمود: بسيار ياد كردن خدا و بر من صلوات فرستادن، موجب برطرف شدن فقر مى شود.

شك نيست كه اذكار، خواص و فوايد بسياري دارند. طبق روايات رسيده از معصومين، ذكر صلوات نيز چنين است. يكى از فوايد آن رهايى از فقر و تنگدستى است. 

رفع تلخي مرگ، استجابت دعا، سپري در مقابل آتش جهام، جلاي روح،  شفاي مريض و اداي قرض از ديگر بركات ذكر صلوات است .

کد خبر 368907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha