به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی موصلی شب گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: کمیته امداد با فعالیت های مختلف شاخص های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را ارتقا می دهد و بیشترین تلاش امداد برای توانمندسازی خانواده ها است.
وی افزود: توانمندسازی اقتصادی با محوریت اشتغال های خرد، دارای ارزش افزوده و متناسب با شرایط جغرافیایی هر استان، توانمندسازی فکری و فرهنگی که پیش نیاز توانمندسازی اقتصادی است و همچنین توانمندسازی اجتماعی از جمله برنامه های مهم و اساسی کمیته امداد خوزستان است.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان تصریح کرد: در کنار رویکرد غالب افزایش سهم و نقش مردم در فعالیت های خود، در حقیقت به دنبال هدف گسترش و توسعه بخش مردمی هستیم و ایجاد مراکز نیکوکاری که طی سه سال اخیر در دستور کار قرار گرفته خود مؤید این هدف کمیته امداد است.
موصلی بیان کرد: مراکز نیکوکاری یکی از راهکارهای توسعه بخش مردمی است که با محوریت مساجد شکل گرفته و هیئت امنا با توجه به شناختی که از محیط پیرامون و وجود نیازمندان دارند، کمک ها را به آنها ارائه می دهند.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۳۳ مرکز نیکوکاری در خوزستان داریم و این مراکز سال گذشته هفت میلیارد تومان خدمت رسانی به نیازمندان داشتند. این مراکز فعالیت ها را به صورت کاملا مردمی انجام می دهند و امداد تنها نظارت عالیه و مشاوره کلان را به آنها می دهد.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان با ابراز امیدواری نسبت به تأثیرات مثبت این مراکز و لزوم افزایش آنها در استان گفت: برخی از مبالغ جمع آوری شده از صندوق صدقات و همچنین برخی از خدمات کمیته امداد به این مراکز ارائه می شود. مددکاران تحصیلکرده هم در این مراکز نیکوکاری فعالیت های بسیار خوبی را انجام می دهند.
موصلی یادآور شد: در خوزستان افتخار خدمت رسانی به ۹۷ هزار خانوار را با جمعیتی بالغ بر دو هزار و ۳۰۰ نفر را داریم. در واقع پنج درصد از جمعیت خوزستان را مددجویان جامعه هدف کمیته امداد تشکیل می دهند که این رقم با میانگین کشور برابر است ولی در تلاش هستیم تا با بهره مندی از ظرفیت های موجود در خوزستان زمینه کاهش این آمار را فراهم کنیم.
پیشبرد اشتغال های کوچک
وی ادامه داد: یکی از محوری ترین برنامه های کمیته امداد پیشبرد اشتغال های کوچک است که با انجام استعدادسنجی، نیازسنجی مشاغل مورد نیاز در استان و ارائه تسهیلات به مددجویان این برنامه ها را عملیاتی می کنیم. در این راستا به منظور کاهش آسیب پذیری و انحراف نداشتن از اشتغال های خرد ایجاد شده به ازای هر ۱۵۰ طرح یک نفر را به عنوان ناظر تعیین می کنیم.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان تأکید کرد: بیش از ۹۰ درصد از طرح های اشتغالزایی کمیته امداد به هدف مورد نظر رسیده و سال گذشته هم کمیته امداد در کشور و حتی خوزستان به عنوان یک سازمان موفق در راستای پیشبرد اشتغال های کوچک انتخاب شده است.
موصلی اضافه کرد: در خردادماه سال جاری چهار هزار و ۳۰۰ خانواده در خوزستان به مرحله ای از تمکن مالی رسیدند که دیگر نیاز به خدمات کمیته امداد نداشتند و در حقیقت توانمندسازی های اقتصادی امداد برای آنها به خوبی جواب داد.
طراحی سند کاهش فقر و توانمندسازی نیازمندان
وی با اشاره به اینکه تنها هفت تا هشت درصد از خانواده های توانمند شده دوباره به کمیته امداد برمی گردند، اظهار کرد: باید در راستای اشتغالزایی بیشتر سرمایه گذاری داشته باشیم و در این راستا با شرکت ها و صنایع استان خوزستان رایزنی هایی را انجام داده ایم. همچنین سند کاهش فقر و توانمندسازی نیازمندان را نیز طراحی کرده و با کمک دستگاه های اجرایی خوزستان آن را به اجرا در می آوریم.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان اظهار کرد: زکات یکی از فرائض دینی است و برای توسعه آن در سطح ملی و استانی نیز شورای مرکزی تشکیل شده و فعالیت های دبیرخانه آن بر عهده کمیته امداد است. از سنوات قبل تاکنون هر سال در خوزستان شاهد رشد قابل توجهی در جمع آوری زکات هستیم و سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان مجموع زکات جمع آوری شده در استان بود.
موصلی تصریح کرد: ظرفیت های خوزستان در حوزه زکات کم نظیر است و این استان در زمینه تولید گندم و خرما هم جایگاه خوبی در کشور دارد. بنابراین تلاش می کنیم تا در زمینه فرهنگ سازی این فریضه الهی فعالیت های بیشتری انجام شود.
هدف گذاری برای جمع آوری زکات
وی با اشاره به اینکه هدف گذاری برای جمع آوری زکات در خوزستان برای سال جاری ۱۸ میلیارد تومان است، یادآور شد: ۶۰ درصد از وجوه جمع آوری شده زکات برای نیازمندان و ۴۰ درصد نیز در زمینه پروژه های عمرانی مورد نیاز روستایی اختصاص پیدا می کند.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان بیان کرد: طرح اکرام ایتام یکی از طرح های ارزشمند از سال ۷۸ در دستور کار کمیته امداد قرار گرفت و یکی از برنامه های موفق بود و با قوت خود نیز در خوزستان ادامه پیدا می کند. سرانه خوزستان در زمینه حمایت از ایتام تحت عنوان حامیان ۷۸ هزار تومان است.
موصلی عنوان کرد: طرح محسنین نیز در راستای حمایت از فرزندان خانواده هایی است که سرپرست خانواده یا بیمار صعب العلاج است و یا اینکه به دلیل طلاق خانواده خود را ترک کرده و مشکلات این خانواده ها با خانواده های ایتام مشترک است.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از پنج هزار و ۲۰۰ نفر در خوزستان در طرح حمایت از ایتام شرکت کردند. خوزستانی های مقیم کشورهای عربی و افراد خیر از کشورهای حوزه خلیج فارس هم داریم ولی آمار آنها چندان بالا نیست.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان تأکید کرد: ۳۰ هزار فرزند را در قالب طرح محسنین ساماندهی کردیم که تاکنون برای پنج هزار و ۳۰۰ نفر از آنها حامی تعیین شده و امیدواریم امسال بتوانیم در پیشبرد برنامه های این طرح گام های خوبی برداریم.
موصلی اظهار کرد: در قالب طرح اکرام ایتام نیز برای ۱۲ هزار یتیم حامی تعیین کردیم و تنها سه هزار یتیم دیگر باقی مانده است. سال گذشته ۱۳۰ میلیارد ریال در طرح اکرام ایتام و محسنین کمک مالی شده است.
برنامه های اجرایی ماه رمضان
وی در ارتباط با برنامه های اجرایی در ماه رمضان گفت: توسعه طرح ارزشمند اکرام ایتام و محسنین، اجرای طرح مفتاح الجنة (دیدار و دلجویی از خانواده های ایتام) و همچنین اطعام و افطاری روزه داران نیازمند از جمله طرح های اجرایی کمیته امداد در ماه رمضان است.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان در ادامه گفت: از ۱۵ تا ۲۱ رمضان (هفته اکرام ایتام) سفره های اکرام ایتام را پررنگ تر داریم. همچنین سبدهای غذایی را به مبلغ هر سبد یک میلیون ریال با کمک نیکوکاران تهیه و به ۴۸ هزار نفر از خانواده های مددجویان اهدا خواهیم کرد.
موصلی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در استان خوزستان برای کاهش فقر با ما همکاری دارند. ۳۰ هزار نفر به عنوان حامی ایتام، برخی از پزشکان در قالب طرح شفا برای بیماران صعب العلاج، خیران مسکن، وکلای نیکوکار، مشترکان صدقه، مودیان زکات و حامیان فرهنگی یعنی معلمان در راستای آموزش همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه توانمندسازی اقتصادی خانوارهای مددجو یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از امداد است، اظهار کرد: در زمینه تحصیلی نیز به هفت هزار دانشجو و ۲۹ هزار دانش آموز خدمت رسانی می کنیم. سال گذشته ۴۵ میلیارد ریال مساعدت مالی به دانشجویان داشتیم.
بحث مسکن مددجویان
مدیرکل کمیته امداد خوزستان بیان کرد: یکی از مهمترین نیازهای جامعه و به ویژه مددجویان بحث مسکن است و کمیته امداد کشور اهتمام ویژه ای به استان داشته، اعتبار این بخش را در خوزستان سه برابر کرده و سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای مسکن مودجویان خوزستان اختصاص داده شد.
موصلی خبر داد: ۲۰ هزار واحد برای مددجویان در کل کشور پیش بینی شده که در فاز اول پنج هزار مورد آن ساخته می شود. از این تعداد ۶۱۵ واحد سهم خوزستان است.
وی عنوان کرد: بحث درمان مددجویان روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر بر اساس قانون با سازمان بیمه سلامت است ولی درمان ۱۱۸ هزار مددجوی شهری بر عهده خودمان است. همچنین به منظور توسعه بیمه های اجتماعی با همکاری سازمان تامین اجتماعی برای توانمدسازی زنان سرپرست خانوار حق بیمه آنها را پرداخت می کنیم و آنها در نهایت می توانند از مزایای بازنشستگی بهره مند شوند.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان اضافه کرد: در حال حاضر هفت هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار از مزایای بیمه تامین اجتماعی کمیته امداد استفاده می کنند. همچنین سال گذشته سه هزار و ۹۱۳ فرصت شغلی با اعتباری بالغ بر ۴۲۰ میلیارد ریال بروی مددجویان ایجاد شد.
موصلی در ارتباط با امور فرهنگی گفت: حمایت از تحصیل، تقویت بنیه علمی، آموزش خانواده ها (اصلاح سبک زندگی)، انجام مشاوره و همچنین پیشگیری از اعتیاد برنامه های فرهنگی کمیته امداد خوزستان است که با اولویت در مناطق حاشیه اجرا می شوند.
طرح شوق زیارت
وی ادامه داد: سال گذشته در قالب طرح شوق زیارت دو هزار و ۱۰۰ نفر را به مشهد مقدس اعزام کردیم و امسال سعی داریم تا این آمار را دوبرابر کنیم. حضور یک هفته ای در مشهد به اندازه آموزش یک سال بر برخی از افراد به ویژه آنهایی که برای اولین بار مشرف شدند، اثرگذار است.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان با اشاره به حقوق حداکثری ۱۲۰ هزار تومانی برای خانواده های پنج نفره گفت: حدود ۲۹۰ هزار صندوق صدقه عمدتا خانگی در خوزستان وجود دارد که سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان از محل این صندوق ها جمع آوری شد. ۱۰۰ درصد هزینه هوی جمع آوری شده برای اشتغال، امور فرهنگی، درمانی و سایر بخش های فعالیتی مربوط به افراد نیازمند هزینه می شود.
نظر شما