هاشم ولی پور مطلق در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود شش هزار و ۲۵۲ رشته قنات در استان، اظهار کرد: شهرستان بیرجند با یک هزار ۷۶۹ رشته بیشترین تعداد قنوات استان را دارا است.
وی از بازسازی و مرمت ۳۰ درصد قنوات استان خبر داد و گفت: هنوز هم کار احیا و مرمت ۷۰ درصد قنوات استان باقی مانده و از آنجائیکه هر قنات ممکن است چندین نوبت نیاز با تامین اعتبار داشته باشد بدین شکل درصد بندی شده است.
هزینه کرد ۲۱ میلیارد ریالی برای مرمت قنوات
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: مقرر است تا پایان سال مالی ۹۴ که منتهی به ۳۱ تیرماه سال جاری می شود ۸۹ رشته قنات با اعتبار معادل ۲۱ میلیارد و ۵۹۰میلیون ریال مرمت شود.
ولی پور مطلق با بیان اینکه فاکتورهای زیادی برای برآورد هزینه مرمت یک رشته قنات وجود دارد که نیاز به مطالعات کامل و جامع بر روی هر قنات دارد، عنوان داشت: در تمامی فصول سال امکان مرمت قنات وجود دارد، اما نبودن اعتبارات مانع از تداوم مرمت در طول کل سال می شود.
وی، بازسازی اساسی کوره قنات (کول گذاری) طوقه چینی میله چاه، حفر بغل بری، پیشکار زنی و کف شکنی قنوات و تخلیه بار های ناشی از سیل آب و تخریب های غیر متعارف را از جمله اقدامات انجام شده در عملیات بازسازی و مرمت قنوات عنوان کرد.
پیش بینی ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای قنوات استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه لایروبی قنوات جز نظافت و وظیفه عمومی مالک هر قنات است، بیان داشت: همچنین بازنگری چاهها در مواقع خطر سیلاب و بارندگی ها و بستر سر چاهها به عهده خود مالک است.
ولی پور مطلق در مورد برنامه امسال جهاد کشاورزی برای احیا قنوات استان نیز گفت:هنوز تامین اعتباری برای سال ۹۵ اعلام نشده است ولی پیش بینی می شود حداقل به میزان سال گذشته تامین اعتبارات ملی و استانی انجام پذیرد.
وی ادامه داد: با این وجود مدیریت آب و خاک استان اعلام آمادگی برای هزینه کردن حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال در سال برای قنوات را کرده است.
نظر شما