۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۱۳

ابتکار مطرح کرد:

احیای تالاب‌ها اولویت سازمان حفاظت محیط زیست

احیای تالاب‌ها اولویت سازمان حفاظت محیط زیست

کرج - رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست احیای تالاب ها را اولویت و در دستور کار سازمان دانست و گفت:تحقق این مهم در کاهش پدیده گرد و غبار تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار بعداز ظهر سه شنبه در حاشیه بازدید از مرکز دفن زباله حلقه دره کرج، با تاکید بر اینکه مدیریت صحیح پلاستیک ها در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: باید تولید پلاستیک را به حداقل برسانیم.

وی در ادامه با تاکید بر تولید پلاستیک هایی با قابلیت تجزیه در طبیعت، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برنامه ای را در این زمینه تدوین کرده و به زودی ارائه می کند.

رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در بحث پسماند باید فعالیت های دانش بنیان داشته باشیم، بر تبدیل پسماند به ترکیباتی قابل استفاده تاکید کرد و گفت: این مهم در مرحله مطالعاتی است و ابعاد آن پس از تایید می تواند راه حل مناسبی باشد.

ابتکار در ادامه سخنان خود به مدیریت ریزگردها در داخل کشور اشاره کرد و گفت: اقدامات عملی در این خصوص در دستور کار قرار دارد که سازمان منابع طبیعی می تواند برنامه های از قبیل کاشت نهال و مالچ پاشی را انجام دهد.

احیای بخش عظیمی از حورالعظیم

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه احیای تالاب ها از دیگر برنامه های سازمان محسوب می شود، بیان کرد: احیای تالاب ها در خوزستان و سایر استان ها نظیر تالاب گاوخونی در اصفهان تاثیر بسزایی در کاهش انتشار گرد و غبار دارد.

وی در پایان افزود: احیای بخش عمده ای از حورالعظیم سبب شده بخش اصلی گرد و غبار داخلی در استان خوزستان مهار شود.

در ادامه این بازدید حسن حسین قلی، سرمایه گذار و مخترع اولین طرح «پیرولیزپسماند» (طرحی که به منظور کاهش و به حداقل رساندن میزان دفن زباله های غیر زیست تخریب پذیر در ایران و خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد) با اشاره به اینکه طرح مطالعاتی این فعالیت از پنج سال پیش آغاز شده، گفت: در این مجموعه موادی تولید می شود که می تواند به عنوان سوخت بسیاری از کارخانه ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مواد اولیه سوخت برای سایر کارخانجات در این مجموعه تولید می شود، گفت: سوخت حاصل از این زباله ها، سوختی نظیر گازوئیل و بنزین است، با این تفاوت که این سوخت پلیمیری است و امکان استفاده از آن برای گرفتن تینر و حلال های ۴۰۲، ۴۰۸ و ۲۰۰۰ با ارزش افزوده بالا در آن وجود دارد.

رئیس کمیته سرب و روی خانه معدن ایران با بیان اینکه این سوخت ماده اولیه برخی از کارخانجات تبدیل فرآورده های ارزشمند است، بیان کرد: نوع پلیمری بودن این سوخت سبب می شود در حوزه نانو تکنولوژی بتواند مورد استفاده قرار گیرد.

تبدیل روزانه ۲۰ تن پلاستیک به سوخت در کرج

وی میزان سرمایه گذاری انجام شده در این پروژه را ۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در این سایت ظرفیت تبدیل روزانه ۲۰ تن مواد پلاستیکی که در حال حاضر دفن شده و با تبدیل آن به شیرابه مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد می کند را به سوختی تبدیل کند که هیچ گونه ضرر زیست محیطی به دنبال ندارد.

حسین قلی با اشاره به اینکه این واحد در مجموعه واحدهای سبز زیست محیطی قرار دارد، گفت: برای زباله های عفونی نیز می توانیم چنین کاری را انجام دهیم با این تفاوت که در ابتدا میکروب های آن با اشعه های ویژه از بین می رود، اما سرمایه بالایی برای این کار لازم است.

وی خاطرنشان کرد: از مسئولان شهر و محیط زیست انتظار می رود با نگاهی زیست محیطی به این موضوع نگاه کنند و نسبت به رفع مشکلات این مجموعه از جمله جواز آن کمک کنند چراکه در این مکان از افزایش و گسترش شیرابه ها در سطح شهر که مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد می کند، جلوگیری می شود.

رئیس و دبیر اتحادیه صادر کنندگان سرب و روی ایران با اشاره به دانش بنیان بودن این شرکت و استفاده از تکنولوژی نانو در آن، افزود: در دنیا چنین اقدامی انجام نشده و تنها هندوستان در بُعد کوچکتر یعنی ۱۰ کیلوگرم در ساعت چنین اقدامی برای تبدیل پلاستیک ها انجام می شود.

وی در پایان گفت: با توجه به امکانات کنونی، در حال حاضر ظرفیت تبدیل روزانه ۲۰ تن پلاستیک در این دستگاه ها به سوخت وجود دارد و این درحالی است که دفن این پلاستیک ها ۱۰۰ متر مکعب محوطه را اشغال می کند و تجزیه آن نیز به زمان بسیار طولانی نیاز دارد.

کد خبر 3692119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha