۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۲۸

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گیلان:

۵۵ درصد معتادان گیلان متأهل هستند/ تغییر الگوی مصرف مواد مخدر

۵۵ درصد معتادان گیلان متأهل هستند/ تغییر الگوی مصرف مواد مخدر

صومعه سرا- دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با بیان اینکه ۵۵ درصد معتادان گیلان متأهل هستند، گفت: دشمن درصدد تغییر الگوی مصرف مواد از سنتی به صنعتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین شاهکویی در همایش خانواده و سلامت که عصر پنج شنبه به مناسبت در پیش بودن روزجهانی مبارزه با مواد مخدر در شهرستان صومعه سرا برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری اینگونه همایش ها برای کمک به آحاد مردم و ارتقای سطح دانش و آگاهی جامعه است.

وی به پنج حوزه تخصصی برنامه ریزی برای مقابله و مبارزه با مواد مخدر اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از آن حوزه های حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد است.

شاهکویی با بیان اینکه همایش ها، کلاس ها و کارگاه های آموزشی برای پیشگیری اولیه از اعتیاد است، تصریح کرد: امروز در سطح جهان ۱۰ میلیون نفر به عنوان مافیای تولید، توزیع و پخش مواد مخدر فعالیت می کنند.

وی با اشاره به سود خالص سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از این حوزه، گفت: این افراد ضمن کسب ثروت باد آورده در زمینه قدرت و نفوذ خود در کشورهای هدف برنامه ریزی می کنند.

افغاانستان تولید کننده ۸۴ درصد مواد مخدر دنیا

دبیرشورای هماهنگی ستادمبارزه با مواد مخدر گیلان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در صف مبارزه با مواد مخدر در سطح جهان تنها است، افزود: بسیاری از کشورها نه تنها در زمینه مبارزه با مواد مخدر با ایران همکاری نکرده بلکه مشکلاتی نیز در مسیر به وجود می آورند.

شاهکویی افغانستان را بزرگترین تولید کننده «تریاک» و دومین تولید کننده «حشیش» در دنیا دانست و گفت:  این کشور یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر با ایران مرز مشترک داشته و ۸۴ درصد مواد مخدر دنیا را تولید کرده و برای خروج بیش از نیمی از تولیدات خود می خواهد از مرزهای ایران استفاده کند.

وی به آسیب جدی کشور در این حوزه اشاره و تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تا به امروز ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر بیش از سه هزار و ۷۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی شده است.

دبیرشورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گیلان ادامه داد: این حجم عظیم فعالیت ها نشان دهنده این بوده که جمهوری اسلامی ایران باهمه بضاعت و توان خود در این حوزه مبارزه می کند.

وی در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با مواد مخدر اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان مبارزه سخت مسئولان جمهوری اسلامی ایران با مواد مخدر را یک جهاد بزرگ و حرکت عظیم برای پیشرفت ملت ایران دانسته اند.

اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر رویکر دولت

شاهکویی با بیان اینکه رویکرد دولت در موضوع مبارزه با مواد مخدر اجتماعی کردن این امر است، اظهار کرد: دولت معتقد بوده هرجایی که مردم حاضر و پای کار بوده اند با مشارکت آنها می توان بر مشکلات فائق آمده و آسیب های اجتماعی را کاهش داد.

به گفته این مسئول مواد مخدر  یکی از آسیب هایی است که تنها در صورت ابتلا به آن موضوع درک می شود بنابراین باید در زمینه آگاه سازی و آموزش مهارت های لازم و آگاهی بخشیدن به کودکان، نوجوانان و جوانان بسیار جدی عمل شود.

وی با اشاره به اینکه خانواده ها باید از دوست گزینی فرزندان خود آگاهی داشته باشند، گفت: یکی از عوارض اعتیاد و مواد مخدر داشتن خانواده ناسالم است.

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گیلان با بیان اینکه اعتیاد دارای اثرات سوء اجتماعی و بهداشتی در جامعه و خانواده است، تصریح کرد: سرقت، تجاوز به عنف، افزایش آمار زندانیان و قتل از آثار اجتماعی اعتیاد بوده که متاسفانه شاهد افزایش آن در جامعه هستیم.

اعتیاد چهارمین علت مرگ و میر در کشور

وی اعتیاد و آثار ناشی از سوء مصرف آن را چهارمین عامل مرگ و میر در کشور بعد از تصادفات رانندگی، سکته های قلبی و سوانح سوختگی اعلام کرد.

شاهکویی علت این امر را ناخالصی های موجود در مواد مخدر عنوان کرد و گفت: اخیرا قاچاقچیان بازار مصرف را تحت کنترل در آورده و سرب را به مواد مخدر اضافه کرده که موجب مسمومیت بسیاری از معتادان و مصرف کنندگان شده که حداقل روزانه هشت نفر را به کام مرگ می کشاند.

وی با اشاره به شناسایی ۵۰ هزار معتاد در استان گیلان اظهار کرد: از این تعداد ۵۵ درصد متأهل بوده که نیمی از معتادان را تشکیل می دهد که در معرض آسیب قرار گرفته و درچرخه آسیب های اجتماعی نقش آفرین هستند.

شاهکویی با بیان اینکه  هیچ کس از خطر ابتلا به مواد مخدر در امان نیست، تأکید کرد: امروز دشمنان با نفوذ در داخل خوابگاه های دانشجویی، کارگاه های صنعتی و کارگری و حتی پادگان ها در صدد نشر و توسعه مواد مخدر بوده تا از این راه به ثروت بادآورده و هدف خود برسد.

تغییر الگوی مصرف از سنتی به صنعتی نقشه شوم دشمن

دبیرشورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به حمله آمریکا به بهانه مبارزه با تروریست و مواد مخدر به افغانستان اشاره و خاطرنشان کرد: دنیا تصور می کرد با حمله آمریکا به افغانستان تولید مواد مخدر همانند خشخاش در این کشور ریشه کن می شود اما نه تنها چنین چیزی رخ نداد بلکه بعداز حدود ۱۴ سال این میزان هزار و ۱۱۳ درصد افزایش یافته است.

وی این امر را نشان دهنده برنامه ریزی و توطئه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: دشمن به علت شکست در فروپاشی نظام سیاسی اکنون به فکر فروپاشی نظام اجتماعی در ایران رسیده و در این راستا با هدف سست کردن بنیان خانواده و آسیب به نسل  جوان جامعه به عنوان سرمایه های ایران اسلامی، به دنبال محقق کردن نقشه های شوم خود است.

شاهکویی به تلاش و فداکاری و جانبازی نیروی های مبارزه با مواد مخدر در کشور اشاره کرد و افزود: اگر رشادت های این افراد نبود اکنون شاهد افزایش آسیب ها و آمار مبتلایان به این بلای خانمان سوز در جامعه بودیم.

وی تغییر الگوی مصرف مواد از سنتی  به صنعتی را یکی دیگر از نقشه های شوم دشمن برای رسیدن به مقاصد خود دانست و گفت: بیش از ۴۵۰ نوع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در جهان تولید می شود که بیش از ۱۰۰ نوع آن در ایران شناسایی، کشف و ضبط شده است.

به گفته این مسئول سوداگران با ترفندهای مختلف و با حضور در ورزشگاه ها، باشگاه های ورزشی، آرایشگاه ها، مدارس و دانشگاه ها به بهانه لاغری، شب زنده داری، تقویت و... به فروش این مواد مخدر صنعتی و خطرناک می پردازند.

وجود ۳۷۰ مرکز درمان سرپایی درمان اعتیاد در گیلان

وی به وجود ۳۷۰ مرکز در مان سرپایی اعتیاد در استان گیلان اشاره و اظهار کرد: در همین خصوص ۴۵ کمپ میان مدت ترک اعتیاد نیز در حال فعالیت هستند.

شاهکویی با اشاره به راه اندازی مرکز ماده ۱۶ به دستور استاندار در آینده نزدیک در استان، تأکید کرد: این مرکز در حال تکمیل و تجهیز بوده و معتادان متجاهر جمع آوری و به این مرکز انتقال و بعد از درمان، بازپروری و حرفه آمیزی به آغوش جامعه بازگردانده می شوند.

وی در ادامه ضمن تأکید بر پذیرش معتادان بهبود یافته توسط جامعه، خانواده و دستگاه هایی که در امر اشتغال فعالیت می کنند، افزود: اگر در فرد بهبود یافته انگیزه ایجاد نشود به واسطه بیماری که در وی وجود داشته دوباره به سمت مواد تمایل می یابد.

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گیلان  به بازگشت ۸۰ درصد معتادان بهبود یافته به سمت مواد مخدر اشاره و تصریح کرد: برای کاهش این آمار امسال در بحث فرهنگی -پیشگیری دو موضوع در دستور کار قرار گرفته است.

وی کاهش پنج درصدی شیوع و بروز اعتیاد در کشور و افزایش مانایی در افراد بهبود یافته و کسانی که نیاز به حمایت های اجتماعی داشته را ازجمله این دو موضوع اعلام کرد.

کد خبر 3693785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha