اطلاعات و آمار اعتیاد دیگر محرمانه نیست
وی با بیان اینکه امروز دیگر اطلاعات و آمار در خصوص مواد مخدر محرمانه نیست، اظهار داشت: باید باور داشته باشیم که مواد مخدر چالشی جدی است و کاهش سن ابتلا و توسعه مصرف در بین بانوان این معضل را تشدید کرده است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان نسبت به دیگر استانهای کشور اقدامات ارزندهای را در حوزه مبارزه با اعتیاد انجام داده است، گفت: در استان اصفهان سه کارگروه تخصصی پیشگیری از ابتلا به اعتیاد در دانشگاهها و مدارس، مراکز صنعتی راهاندازی شده و جلسات خوبی را نیز در طی سه سال گذشته داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه کارگروههای تخصصی مبارزه با اعتیاد استان اصفهان دارای یک هزار و ۷۸۱ مصوبه بودهاند، ابراز داشت: از این تعداد، ۸۳۶ مصوبه در حوزه فرهنگسازی و پیشگیری، ۳۱۹ مصوبه مقابله با عرضه مواد مخدر، ۱۵۸ مصوبه در خصوص سازمانهای مردم نهاد، ۲۷۶ مصوبه در حوزه حمایت از معتادان در حوزه اشتغال و ۵۲ مصوبه نیز در حوزه قضائی و حقوقی بوده است.
آمارهای رسمی بیانگر اعتیاد ۱۰۰ هزار نفر در استان اصفهان است
زرگرپور آمار مبتلایان به اعتیاد در استان اصفهان بر اساس آمار رسمی را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: البته نمیتوان روی این آمار قسم خورد و ممکن است آمار غیر رسمی متفاوتتر از آمار رسمی باشد.
وی با بیان اینکه به ازای هر یکصد نفر در استان اصفهان دو نفر به اعتیاد مبتلا هستند، گفت: نرخ ابتلا به اعتیاد در کشور ۲.۵ درصد و این نرخ در استان اصفهان ۱.۹ درصد است.
استاندار اصفهان همچنین با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از معتادان مرد و ۱۰ درصد از معتادان زن کشور تحت درمان قرار میگیرند، اضافه کرد: این در حالی است که در استان اصفهان ۲۸ درصد مردان و ۱۴ درصد زنان معتاد تحت درمان قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: ۸۰ درصد از معتادان پس از درمان دوباره به اعتیاد مبتلا میشوند.
کشفیات مواد مخدر استان اصفهان معادل کشفیات ۱۸ استان کشور است
زرگرپور در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۴ بیش از ۴۱ تن مواد مخدر در استان اصفهان کشف شده است، اضافه کرد: این در حالی است که ما استان مرکزی هستیم و نه مرزی و این آمار کشفیات استان معادل کشفیات ۱۸ استان کشور است.
وی با اشاره به اینکه افزایش کشفیات مواد مخدر جای خوشحالی ندارد، گفت: باید توجه داشته باشیم که تنها ۲۰ درصد از مواد مخدر ورودی به استان کشف میشود و افزایش آمار کشفیات بیانگر افزایش ورود به استان است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه سالانه دو هزار تن مواد مخدر در کشور رسوب میشود، بیان داشت: این در حالی است که مابقی مواد مخدر به کشورهای اروپایی ارسال میشود.
وی همچنین به کشف ۸.۵ تن مواد مخدر در استان اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد و بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که واحد کشفیات مواد مخدر استان از کیلوگرم به تن تبدیل شده و این معضلی بزرگ است.
زرگرپور همچنین به دستگیری ۲۰ هزار نفر در استان اصفهان به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: ۱۶۰ باند توزیع و تهیه مواد مخدر متلاشی و ۵۵۰ دستگاه نیز توقیف شده است.
از ابتدای امسال پنج هزار نفر در حوزه مواد مخدر دستگیر شدند
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز پنج هزار نفر در استان اصفهان در خصوص جرایم مرتبط با مواد مخدر دستگیر، ۴۰ باند متلاشی و ۱۸۰ دستگاه خودرو نیز توقیف شده است.
استاندار اصفهان در ادامه با بیان اینکه در شهرداریهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۰ درصد از بودجه فرهنگی شهرداریها به امر مبارزه با مواد مخدر اختصاص مییابد، اضافه کرد: از این رو در استان اقدامات خوبی در راستای راهاندازی مراکز برای ساماندهی معتادان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان ۱۲۷ سازمان مردم نهاد در حوزه مواد مخدر ثبت شده است، بیان داشت: این در حالی است که تنها ۳۰ مورد از این سازمانها فعال و مابقی غیر فعال هستند که فعال سازی آنها نیز در دستور کار است.
زرگرپور تعداد کمپهای ترک اعتیاد استان اصفهان را نیز ۹۰ کمپ اعلام کرد و گفت: بیش از یک سال و نیم طول کشید تا کمپهای ترک اعتیاد استان را به استانداردهای مناسب نزدیک کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰۱ هزار و ۶۹۶ نفر روز معتاد تحت درمان قرار گرفتند، اضافه کرد: از این تعداد یک هزار و ۷۴۷ نفر خانم بودند.
راهاندازی مرکز تحقیقات بیماریهای روانپزشکی کودکان با اولویت اعتیاد در بیمارستانهای امین و فارابی
استاندار اصفهان همچنین به راهاندازی مرکز تحقیقات بیماریهای روانپزشکی کودکان با اولویت اعتیاد در بیمارستانهای امین و فارابی اصفهان اشاره کرد و ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که کاهش سن اعتیاد زمینه ساز راهاندازی این مرکز شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ورود متادونهایی که برای درمان به مراکز ترک اعتیاد عرضه میشوند به بازار سیاه یکی دیگر از معضلات استان اصفهان است، افزود: ساماندهی این بازار سیاه نیز امری ضروری است.
زرگرپور حمایت از پژوهشهای حوزه اعتیاد را نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان در راستای مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و بیان داشت: تجهیز ۱۵ کتابخانه تخصصی به کتابهای مبارزه با مواد مخدر، حمایت از طرح پژوهشی در این حوزه و همچنین امضای تفاهمنامه برای راهاندازی رشته کارشناسی ارشد پیشگیری از اعتیاد از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان است.
۹۵ درصد از معتادان اصفهان باسوادند
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۵ درصد از مبتلایان به اعتیاد استان اصفهان باسواد و تنها پنج درصد بی سواد هستند، اضافه کرد: همچنین باید توجه داشته باشیم که ۵۰ درصد از زندانیان استان و ۶۰ درصد از جرایم صورت گرفته در استان اصفهان در خصوص اعتیاد است.
استاندار اصفهان در ادامه از نوعی مواد مخدر جدید سخن به میان آورد و افزود: این نوع مواد مخدر در قالب صوت عرضه میشود و همان تاثیری را بر روی افراد دارد که مواد مخدر مصرفی بر روی اعصاب و روان مصرف کنندگان دارد که البته خوشبختانه هنوز این نوع ماده مخدر وارد کشور نشده است.
وی در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا قانون در خصوص مواد مخدر به اندازه مصرف الکل سختگیری نکرده است، گفت: باید توجه داشته باشیم که قانون در خصوص مواد مخدر سختگیرانهتر از مشروبات الکلی است و این در حالی است که باید گفت درست اجرا نشدن قانون در این زمینه مشکل ساز است.
زرگرپور ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر برخی از بزرگان نسبت به اعدام قاچاقچیان اعلام مخالفت کرده و خواستار مجازاتهای جایگزین هستند.
افراد بزرگ پشت پرده جمع آوری قلیانها در اصفهان
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامههای استان برای مبارزه با عرضه قلیان نیز گفت: سالهاست که عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع شده و این در حالی است که متاسفانه این روزها دیگر در جامعه قبح قلیان شکسته شده و در همه پارکها و اماکن تفریحی شهر اصفهان این اتفاق مشاهده میشود.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه از ابتدای ماه مبارک رمضان فرماندار اصفهان طرح مقابله با عرضه قلیان را در دستور کار ویژه قرار داده است، افزود: باید توجه داشته باشیم که جو عمومی جامعه اجازه این امر را نمیدهد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه گفته میشود سرمایهداران و افرادبزرگی پشت پرده جلوگیری از عرضه قلیان در اصفهان هستند، افزود: باید توجه داشته باشیم که هر اقدام اجتماعی که با مانع روبرو میشود پشت پردهای دارد مانند واردات قاچاق میوه که به راحتی وارد میشود و میگویند باید جلوگیری شود.
مبارزه با مواد مخدر بودجه مشخصی ندارد
زرگرپور در ادامه با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر بودجه مشخصی ندارد، گفت: کل اعتبارات کشوری برای این امر ۱۴۰ میلیارد تومان است که همچنین هزینه فروش خودروهای توقیفی در حوزه مواد مخدر نیز به خزانه واریز و برای مصرف به استان برمیگردد و این در حالی است که به جرات میتوان گفت اعتبارات در نظر گرفته شده نسبت به سطح اقدامات صورت گرفته در استان اصفهان بسیار ناچیز است.
استاندار اصفهان در پایان صحبتهای خود ضمن اشاره به افزایش نرخ ابتلا به اعتیاد در بین دانشجویان و به ویژه دانشگاههای اصفهان و علوم پزشکی بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که دانشجویان نیازمند تحرک بدنی و تخلیه روانی هستند و اگر فعالیتهای روزانه و حضور در جریانهای سیاسی با رعایت خطوط قرمز نظام داشته باشند میتوانند انرژی خود را تخلیه کنند و این در حالی است که فضایی برای انجام این امورات در استان وجود ندارد.
نظر شما