۷ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۰۷

مهر گزارش می دهد؛

رمضان و عاشقان به ایستگاه لیله القدر رسیدند

رمضان و عاشقان به ایستگاه لیله القدر رسیدند

قزوین- صدها هزار نفر از مردم استان قزوین در آستانه فرارسیدن شب شهادت حضرت علی(ع) و لیالی قدر در ۲۰۰ امامزاده، ۱۲۰۰ مسجد و صدها تکیه مطابق سنت دینی و مذهبی خود مراسم احیا را برپا داشتند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: جایگاه و حرمت شبهای قدر به حدی در فرهنگ مردم ریشه دار و مقدس است که هر کس گذشته از هر سلیقه و طرز تفکر، حساب ویژه ای برای شب قدر و فضائل آن قائل است، بگونه ای که می توان گفت مردم بدون دخالت هیچ نهاد و ارگانی، خود بانیان اصلی مراسم شب های قدر هستند.

از این میان یکی از شب هایی که موسوم به شب قدر است یعنی شب نوزدهم یا همان شب ضربت سپری شد و دو شب دیگر که احتمال قدر بودن آنها بیش از شب نوزدهم است در پیش است. مردم سراسر استان قزوین همانند همه شیعیان در اقصا نقاط جهان احیای شب بیست و یکم و رثای شهادت مولای متقیان آماده کردند.

از این رو سراسر قزوین رنگ و بوی ماتم و احیای لیالی قدر و شهادت امام علی(ع) را به خود گرفته است. اما راز لیله القدر در چیست که پس از گذشت قرن ها پیر و جوان، گناهکار و مومن، جملگی مانند کهربا جذب این لحظات می شوند و به بهانه شب قدر، رمضان و ایام شهادت حضرت علی(ع) چشم نیاز و بخشش از درگاه الهی دارند.

در جستجوی لیله القدر

احادیث و روایات متعددی پیرامون شب قدر و کیفیت آن وجود دارد، احادیثی که تاکید دارد با وجود مطرح بودند سه شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم تنها یک شب، قدر خواهد بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در رابطه باتعیین نشدن قطعی شب قدر در معارف اسلامی می گوید: مشخص نبودن شب قدر در میان لیالی ذکر شده،یکی از حکمت های الهی است، چرا که خداوند آن شب را مخفی نگاه داشته تا بندگان با آمادگی بیشتری به استقبال لیله القدر بروند.

حجت الاسلام علی نعمت اللهی ادامه می دهد: با این حال در روایات بیشتر تاکید بر شب بیست و سوم است هرچند که در مورد شب های نوزدهم و بیست و یکم نیز روایات متعددی وجود دارد از طرفی بیشتر اهل سنت نیز معتقدند شب بیست و هفتم رمضان، همان شب قدر است و نظر دیگری نیز وجود دارد که شب قدر را در ماه رجب می داند.

وی می افزاید: در مذهب شیعه، عمده روایات و سیره اهل بیت علیهم السلام حکایت از آن دارد که شب قدر در دهه سوم ماه رمضان قرار دارد چنانکه  پیامبر در دهه سوم ماه رمضان بستر مبارک را جمع می کردند و عملاً معتکف مسجد می شدند و از میان لیالی قدر شب بیست و سوم را بسیار گرامی می داشتند، چنانکه هرگز اجازه نمی دادند یاران و اصحاب در این شب بخوابند و تاکید می کردند آب به صورت ها بزنید و بیدار بمانید که شب قدر نزدیک است.

حجت الاسلام نعمت اللهی تصریح کرد: برخی معتقدند شب قدر تنها یک مناسبت بوده که در آن نزول "ملائکه و روح" اتفاق افتاده و بعد به پایان رسیده است و ما همانند عید مبعث، عید غدیر فقط بزرگداشت این واقعه مبارک را برگزار می کنیم.

وی ادامه می دهد: مفسرین و ارباب معرفت بر این باورند که این برداشت غلطی است و نباید شب قدر را تمام شده پنداشت، چرا که قرآن در سوره قدر به صیغه مضارع ذکر می کند: "تَنَزّلُ الملائکةُ وَ الرُّوحُ فيها" و نه به صیغه ماضی که معنای آن دلالت بر استمرار و تکرار نزول ملائکه و روح بر زمین در هر شب قدر دارد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی بیان می کند: مراد از "روح" که در سوره قدر ذکر شده است به عقیده برخی"جبرئیلِ روح الامین" است و به عقیده برخی دیگر "نفخه الهی" است که هر لحظه در شب قدر بر جان انسان ها دمیده می شود و این مورد نیز در هر شب قدر چنانکه قرآن فرموده است، تکرار می شود.
اعمال لیالی قدر به فراخور حال افراد اصالت دارند

حجت الاسلام نعمت اللهی در رابطه با انجام بهترین اعمال توصیه شده در شب قدر می گوید: قرآن در این شب تاکید بر فهم و درک دارد چنانکه می فرماید: "ماادراک ما لیله القدر"، "توچه می دانی که چیست شب قدر" بنابراین سخن از درک، فهم و درایت است از طرفی نیز آنگونه که در روایات ذکر شده اعمال عبادی مانند نمازها و دعاهای مخصوصی برای این شب وجود دارد، اما آنچه که در لحظات قدر از هر چیز مهم تر و ارزشمندتر است اتصال آدمی از زمین به آسمان است.

وی ادامه می دهد: اما اگر رابطه قلبی میان خالق و مخلوق نباشد، اگر کسی قدر شب قدر را نداند با انجام همه فرایض توصیه شده بازهم فایده ای بر انجام این اعمال صوری مترتب نیست.

نعمت الهی می گوید: اتصال خالق به مخلوق و رابطه قلبی با پروردگار ممکن است در فردی در قالب دعا روی دهد در دیگری با قرآن به سرگرفتن و یا نماز اتفاق بیفتد اما همه این اعمال مقدس صوری هستند و در اصل باید محتوای آنها یعنی اتصال انسان زمینی به آسمان رعایت شود و این موضوع به فراخور حال افراد است.

درک شب قدر مرهون ولایت علی(ع) و عصمت زهرا(س)

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین می گوید: لحظات شب قدر با مقام حضرت علی(ع) عجین شده است از این رو درک معنویات این شب مرهون درک ولایت امیرالمومنین است چنانکه خداوند در حدیث لولاک فرموده است اگر نبودعلی(ع)، رسول الله نیز خلق نمی شد که همین حدیث قدسی از شأن و منزلت بی همتای امیرالمومنین خبر می دهد.

وی ادامه می دهد: خود حضرت نیز در روایتی با اشاره به حد نهایی ایمان در وجود مبارکشان فرموده اند اگر روزی پرده های اسرار به کناری زده و حقیقت محض عیان شود ذره ای ایمان علی، افزوده و کاسته نخواهد شد.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین با اشاره به ارتباط شهادت امام و لیالی قدر بیان می کند: لحظات شب قدر با مقام حضرت علی(ع) عجین شده است از این رو درک معنویات این شب مرهون درک ولایت امیرالمومنین است چنانکه ضربت، شهادت و سوم حضرت با شبهای احیا و شب قدر مصادف است که این موضوع بر فضیلت این ماه می افزاید.

حجت الاسلام عباس نظری  با اشاره به ارزش برخورداری از ولایت در نظام خلقت اظهار می کند: مطابق آیات و روایات «ولايت علی بن ابی طالبٍ حصنی، فمن دَخَلَ حِصنِی أمِنَ مِنْ عذابی» ولایت حضرت علی(ع) بمثابه پناهگاهی است که اگر کسی درون این پناهگاه شود از عذاب اللهی در امان است که ورود به دژ ولایت نیز همانند سیره علی(ع) منوط به اخلاص در عمل و انجام کارها برای خداوند است.

معرفت آموزی از بهترین اعمال شب قدر است

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین همچنین با اشاره به بهترین اعمال و عبادات در لیالی قدر می گوید: علم آموزی و مطالعه ای که منتهی به کسب معرفت حقیقی شود، یکی از بهترین و ارزشمندترین اعمال شب قدر است.

وی ادامه می دهد: همچنین توصیه اکید شده که در شب قدر تا می توانیم دعا کنیم چنانکه دعا برای دفع خطرات گناه و به دست آوردن اعمال صالح، سلاح مومن است و خداوند در حدیثی قدسی فرموده دعا از بندگان من و اجابت نیز از سوی من انجام می شود.

حجت الاسلام عباس نظری  می افزاید: در کنار همه روایات و اعمال توصیه شده در شب قدر روایات متقنی داریم که در رابطه با درک جایگاه حضرت زهرا(س) در این شب ها سخن گفته اند چنانکه براساس این روایات هرکس بتواند در لیالی قدر جایگاه حضرت فاطمه(س) را بشناسد، شب قدر را درک کرده است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین می گوید:در مجموع شب قدر با این برتری و فضیلت ها، آثار و برکاتی دارد که از آن جمله مقدر شدن روزی انسان هاست لذا ما باید از خداوند بخواهیم که روزی ما را در این شب بیشتر و حلال مقدر کند تا در نهایت در مسیر کسب فضائل،برکات و معنویات این ماه به ویژه فضائل و برکات شب قدر بیش از پیش مقبول درگاه الهی باشیم.


 

۲۰۰ امامزاده و ۱۲۰۰ مسجد استان قزوین آماده احیای شب قدر

احیای لیالی قدر در جوار حرم امامزادگان و سایر بقاع متبرکه از جمله سنت های دیرین مردم شهر قزوین است. برهمین اساس امامزاده های سطح شهر و استان قزوین در لیالی قدر پرازدحام ترین اماکن این استان هستند. از سویی نیز مراسم احیای در تمامی ۱۲۰۰ مسجد استان برقرار است.

امسال نیز مطابق سالیان گذشته مراسم احیای شب های بیست و یکم و بیست و سوم رمضان در جوار مقبره امامزادگان استان برگزار خواهد شد.

در همین رابطه حجت الاسلام مصطفی نوروزی از برگزاری مراسم معنوی احیای شب‌ قدر در شبهای بیست و یکم و بیست و سوم رمضان در بیش از ۲۰۰ امامزاده و بقعه متبرکه استان خبر می دهد و می افزاید: مراسم معنوی احیای شب‌ قدر در قالب طرح ضیافت الهی همزمان با سراسر کشور با حضور اقشار مختلف مردم در آستان امامزادگان و بقاع متبرکه استان قزوین برگزار می ‌شود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین ادامه می دهد:این مراسم دربیش از ۲۰۰ امامزاده و بقعه متبرکه استان باحضور بالغ بر ۱۰ هزار نفر از مردم قزوین برگزار می‌شود که از آن جمله برنامه ویژه شب قدر در جوار آستان مقدس امامزاده حسین(ع) قزوین از ساعت ۲۳ با سخنرانی حجت الاسلام مرتضی حسینی، نماینده سابق مردم قزوین در مجلس برگزار می ‌شود که با هماهنگی‌های صورت گرفته به صورت زنده و گزیده‌‌ای از شبکه های ملی و استانی پخش خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های شب‌های قدر در لیالی بیست و یکم وبیست و سوم رمضان می گوید:تلاوت قرآن کریم،قرائت زیارت عاشورا و دعای جوشن کبیر، سخنرانی، مداحی و قرآن به سر گرفتن از برنامه‌های این مراسم است که همگی توسط سخنرانان و مداحان خبره برگزار خواهد شد.

سفره رمضان به دهه سوم رسید

فرصت محدود افطارهای رمضان زودتر از سایر ماه ها از نیمه خود گذر کرده است و به زودی با همه سختی های شیرین روزه دار بودن به آخر خواهید رسید و در پایان روزهای رمضان و شب های قدر، مومنان می مانند و نتیجه و حساب سی روز، روزه داری و سه شب احیاء و پاسخ به این سئوال که تا چه حد در این ماه آن گونه زیستند که خدای متعال به بهانه رمضان از آن ها خواسته بود.

امید است که روزه گرفتن و اعمال بندگان در فرصت های مغتنم ماه ضیافت الله، تنها تحمل درد گرسنگی و رنج تشنگی و انجام اعمال صوری در لیالی قدر نباشد و همگان هدف روزه دار بودن و هدف اقامه احیاء را در نظر بگیرند و از آن گذشته در کنار عزاداری برای مولای متقیان در شبهایی که بیش از همه به او تعلق دارد، اندکی هم به راه و مرام علی(ع) اقتدا کنند.

کد خبر 3695359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha