عباس سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته طی دو سال گذشته در استان کرمان اظهار کرد: حذف روش های آبیاری سنتی و جایگزینی سیستم های آبیاری تحت فشار یکی از اولویت های جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: در این راستا ۱۷ هزار هکتار از اراضی و باغات استان کرمان به سیستم های آبیاری تحت فشار مجهز شدند.
سعیدی با اشاره به اجرای طرح تغییر الگوی کشت افزود: بر این اساس محصولات پربازده با نیاز آبی کم جایگزین محصولات کم بازده با نیاز آبی زیاد می شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه در این خصوص برنامه پنج ساله در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: طی دوسال گذشته سطح زیر کشت زعفران از ۴۷۰ هکتار به ۸۲۷ هکتار، گل محمدی از دو هزار و ۵۰۰ هکتار به سه هزار و ۲۰۰ هکتار تغییر و زرشک از ۲۶ هکتار به ۶۲ هکتار افزایش یافته است.
سیدی با اشاره به اینکه از کشاورزان می خواهیم در این زمینه ورود پیدا کنند، عنوان کرد: برای کشت محصولات جایگزین تسهیلات بانکی در اختیار کشاورزان قرار داده می شود که برای این منظور متقاضیان می توانند به جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی مراجعه کنند.
توسعه کشت محصولات گلخانه ای
وی از توسعه کشت های گلخانه ای به عنوان یکی دیگر برنامه های در دست اقدام نام برد و افزود: با توجه به استفاده حجم زیادی آب در مزارع و محصولات جالیزی سعی داریم تا جایی که امکان دارد این محصولات را به داخل گلخانه ها منتقل کنیم.
سیدی با اشاره به اینکه بهره وری این محصولات در گلخانه ها ۱۰ برابر حالت عادی بوده و آب کمتری نیاز دارد، گفت: طی دو سال گذشته محصولات گلخانه از ۶۰ هکتار در استان کرمان به ۱۲۸ هکتار افزایش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان یادآور شد: در همین راستا تمام کشاورزانی که متقاضی اجرای گلخانه در استان کرمان باشند می توانند به جهاد کشاورزی مراجعه و تسهیلات بانکی بین ۱۴ و ۱۶ درصد دریافت کنند.
وی عنوان کرد: تقاضا داریم کشاورزانی که آب و زمین در اختیار دارند برای دریافت این تسهیلات و توسعه کشت گلخانه ای اقدام کنند.
۱۴۰۰هکتار زیر کشت محصولات روغنی
سیدی همچنین توسعه کشت محصولات روغنی را از جمله برنامه های موثر در اقتصاد مقاومتی عنوان و تصریح کرد: این مساله می تواند در تامین روغن مورد نیاز کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور وارداتی است، افزود: در استان کرمان کشت های دانه ای روغنی از ۴۰۰ هکتار به هزار و ۴۰۰ هکتار توسعه یافته و امیدواریم در سال ۹۵ این میزان به شش هزار هکتار افزایش پیدا کند.
رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان مزایای کشت گلخانه ای را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: کشت دانه های روغنی نسبت به گندم دو نوبت آب کمتر استفاده می کند و قیمت بازدهی اقتصادی بیشتری نسبت به این محصول دارد.
وی با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی به شدت نیازمند مواد آلی هستند، افزود: با کشت محصولات ورغنی تمام مواد آلی آنها به خاک برمی گردد و باعث حاصلخیزی خاک می شود.
سیدی یادآور شد: کشت محصول در زمین که سال گذشته زیر کشت محصولات روعنی بوده است ۳۰ درصد افزایش بازدهی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: بنابراین توصیه می شود کشاورزان اراضی کم بازده یا اراضی که سال های سال به صورت مکرر به کشت گندم و جو اختصاص داده شده را به سه بخش تقسیم کرده و یک سوم آن را به کشت دانه های روغنی کلزا اختصاص دهند.
نظر شما