دكتر محمد سعيدي معاون امور بين الملل و برنامه ريزي سازمان انرژي اتمي درگفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" ، در خصوص پاسخ ايران به بسته پيشنهادي گفت : پاسخ ايران به بسته، پاسخي جامع و زمينه ساز آغاز مجدد مذاكرات براي ايجاد يك توافق نهايي است .
وي تاكيد كرد: در پاسخي كه تهيه كرده ايم تلاش شده است دغدغه هاي طرف هاي مذاكره مورد توجه قرار گيرد و راهي را باز كند براي اينكه اين موضوع بسيار مهم در تعامل جمهوري اسلامي ايران با طرفهاي مذاكره به نفع همه طرفهاي مذاكره حل و فصل شود .
سعيدي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران پيشنهاد يا راهكار تازه اي در پاسخ خود ارائه كرده است گفت : در پاسخ خود راه هايي را براي ورود به مذاكرات و حل وفصل اين موضوع از طريق گفتگو و توافق همه جانبه در نظر گرفته ايم.
وي در خصوص نگاه ايران به مساله تعليق غني سازي در بسته پيشنهادي اظهار داشت : ما فكر مي كنيم كه اساسا تعليق موضوعيتي براي پيش شرط شدن ندارد ، بحث تعليق شايد در گذشته ها مي توانست مطرح شود اما امروز با توجه به اينكه جمهوري اسلامي ايران اين فن آوري را در اختيار دارد تعليق براي مذاكره ديگر موضوعيت ندارد.
عضو تيم هسته اي جمهوري اسلامي ايران به طرح ابهامات ايران در مورد بسته پيشنهادي غرب در پاسخ تهيه شده اشاره كرد و گفت : بسته پيشنهادي ابهاماتي اساسي و جدي دارد و متاسفانه مذاكرات بروكسل براي رفع ابهامات بسته ادامه پيدا نكرد ، بر اين اساس در پاسخ ايران به بسته پيشنهادي اين ابهامات مطرح شده است .
وي با اشاره به اينكه قرار نيست پاسخ ايران، رسانه اي شود در خصوص ابهامات ايران در بخش هسته اي پيشنهاد توضيح داد:
يكي از ابهامات اصلي مطرح در پيشنهاد غفلت آگاهانه پيشنهاد دهندگان درعدم طرح ماده 4 ان پي تي است .
سعيدي افزود: در پيشنهاد مطرح شده چند بار به معاهده ان پي تي اشاره شده است اما صرفا ماده يك و دو ان پي تي كه موادي بازدارنده هستند، اما به مواد ديگر ان پي تي از جمله ماده 4 آن كه به توسعه فن آوري در كشور هاي در حال توسعه تاكيد دارد زيركانه اشاره اي نشده است .
وي به "مهر" گفت : ابهام اساسي اين است كه چرا در پيشنهاد اروپا اساسا به ماده 4 ان پي تي اشاره اي نشده است.
معاون بين الملل سازمان انرژي اتمي افزود : ابهامات ديگري هم در بسته پيشنهادي وجود دارد كه در پاسخ ايران به آنها پرداخته شده است .
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران در پاسخ خود شروطي از جمله حذف برخي بخش ها، براي پذيرش آن قرار داده است گفت:
آنچه كه ما از ابتدا مطرح كرده ايم اين است كه تعليق چنانچه به عنوان پيش شرط مذاكرات نباشد ما آماده مذاكره هستيم.
سعيدي در پيش بيني واكنش كشورهاي 1+5 به پاسخ ايران اظهار داشت : من فكر مي كنم پاسخ جمهوري اسلامي ايران يك فرصت استثنايي براي طرفهاي مذاكره بوجود مي آورد تا به ميز مذاكره باز گردند و گفتگوها آغاز شود .
وي در پايان تصريح كرد : شايسته است كه اروپايي ها به خوبي از اين موضوع استفاده كنند و به جاي مسير تقابل مسير تعامل گفتگوي سازنده را در پيش بگيرند.
جزئياتي از پاسخ ايران در گفتگوي دكتر محمد سعيدي با مهر : پاسخ جامع ايران زمينه ساز آغاز مذاكرات است / فرصتي استثنايي براي تفاهم به اروپا خواهيم داد / تعليق نمي تواند پيش شرط مذاكره باشد
عضو ثابت تيم مذاكره كننده هسته اي ايران طي سالهاي گذشته ، در پاسخ به اين سئوال كه آيا پاسخ تهران به بسته 1+5 يك "پيشنهاد تكميلي" است، گفت: ما پيشنهاد تكميلي ارائه نداده ايم ولي پاسخي مي دهيم كه فرصتي استثنايي به اروپا براي تفاهم خواهد بود تا به ميز مذاكره برگردند و مسير تعامل را انتخاب كنند.
کد خبر 369930
نظر شما