۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۱

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان:

نخستین مورد دوره پست داک در خوزستان محقق شد

نخستین مورد دوره پست داک در خوزستان محقق شد

اهواز ـ‌ رئیس بنیاد نخبگان خوزستان گفت: اولین مورد دوره پست داک در خوزستان محقق و اولین محقق پسادکترای استان تحت راهنمایی پروفسور کرم زاده به دانشگاه شهید چمران اهواز اعطا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زراسوندی ظهر امروز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان در راستای برنامه حمایتی که از نخبگان دارد یک سری جوایز را برای آنها تعریف کرده است. نخبگان کسانی هستند که بایستی امتیازات و شرایط لازم را از جداول و آیین نامه های بنیاد نخبگان کسب کنند.

وی افزود: یک سری جوایزی را برای جوامع مختلف دانشجویان، اساتید دانشگاه، ‌ فارغ التحصیلان و حوزه های خارج از دانشگاه را در بخش خودش دیده است. جایزه دوره های پسادکترای شهید چمران را داریم که برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان تصریح کرد: جایزه جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی و یا استفاده از تسهیلات نظام وظیفه را نیز برای نخبگان فارغ التحصیل داریم.

زراسوندی بیان کرد: در بخش اساتید جوایز خاصی مثل فارابی، خوارزمی و علامه طباطبایی را هم داریم. در بخش دانشجویی مهمترین بخش همین جوایز تحصیلی بنیاد نخبگان است و برای دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکترا تعریف شده و متناسب با وضعیت مالی بنیاد برای هر سال استان ها سهمیه ای درنظر می گیرند.

وی ادامه داد:‌ سال گذشته برای استان خوزستان ۵۰ بورس برای سه مقطع در نظر گرفته شد که معادل جایزه تحصیلی است و با استقبال خوب همه ظرفیت را پر کردیم. امسال نیز این جایزه به استان اختصاص خواهد گرفت و به همه دانشگاه های خوزستان اطلاع رسانی کرده ایم.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان عنوان کرد: چهار نوع جایزه تحصیلی آموزش، پژوهش، فرهنگ و فناوری داریم. دانشجویان با چنین توانایی هایی می توانند جایزه خود را انتخاب کنند و مدت جایزه هم یک سال است.

زراسوندی یادآور شد: این جایزه تسهیلات بسیار خوبی مثل مقرری ماهانه، سفرهای مطالعاتی داخل و خارج از کشور، ودیعه مسکن و کمک هزینه پایان نامه دارد ولی برای سال بعد اگر امتیازات لازم را کسب نکند، تکرار نمی شود.

وی تأکید کرد: آیین نامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان هنری کشور به منظور ارتقای جایگاه هنر متعالی در چارچوب گفتمان فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی و با هدف شناسایی اجتماعات نخبگانی در زمینه های مختلف هنر متعهد تدوین و تصویب شده است.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان گفت: برگزیدگان هنری در هشت گروه هنری به نام هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، هنرهای سینمایی، موسیقی، هنرهای سنتی، صنایع دستی، معماری و شهرسازی و هنرهای چندرسانه ای و همچنین دو رده مستعد برتر هنری و سرآمد هنری تقسیم شده است. به اعتقاد من استان خوزستان مستعد همه هشت شاخص برگزیدگان هنری است.

ابلاغ آیین نامه شناسایی و پشتیبانی برگزیدگان ادبی کشور

زراسوندی تصریح کرد: آیین نامه شناسایی و پشتیبانی برگزیدگان ادبی کشور هم ابلاغ شده به منظور تدوین فرآیند شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان ادبی کشور تدوین شده است. برگزیدگان را در دو رده مستعدان برتر ادبی و سرآمدان ادبی تقسیم می کنند و شامل حوزه های مختلف مثل ادبیات که شامل بخش های شعر، داستان، نویسندگی، ویراستاری، آموزش زبان فارسی، ترجمه و زبان شناسی است، می شود.

وی اظهار کرد: آیین نامه شناسایی و پشتیبانی از اعضای هیئت علمی برگزیده دانشگاهی را نیز داریم که به منظور شناسایی و حمایت از اعضای هیئت علمی تلاشگر دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور تدوین و تصویب شده است. شاید از میان چندهزار عضو هیئت علمی تعداد کسانی که دارای شرایط لازم آیین نامه هستند به انگشتان دست هم نرسد.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان بیان کرد: بنیاد نخبگان در حقیقت فیلترهای بسیاری دارد بنابراین نباید واژه نخبه را برای هرکسی استفاده کرد چون بار حقوقی و آیین نامه بسیار سنگینی دارد.

زراسوندی یادآور شد: این آیین نامه ها در حوزه های علوم پایه، علوم انسانی، علوم کشاورزی، علوم پزشکی، علوم مهندسی، هنر و معماری و میان رشته ای تدوین و تصویب شده و در نهایت اعضای برگزیده هیئت علمی را مشخص می کند.

وی خبر داد: در حوزه های نامبرده شده دو رده را تعیین می کنند که تعدادی از آنها استاد سرآمد و برخی دیگر نیز استاد شاخص نام خواهند گرفت. برای اساتید سرآمد چهار ساحت آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری و فرهنگ و خدمت در نظر می گیرند. اساتید شامخ نیز از میان اعضای هیئت علمی شاغل و بازنشسته که اشتهار به اخلاق اسلامی و سجایای معلمی داشته و دارای مرتبه استادی در حوزه های نامبرده، برگزیده از میان استادان ممتاز و نمونه کشوری یا برگزیده جشنواره ملی یا بین المللی معتبر به تشخیص بنیاد باشد، ‌ انتخاب می شوند.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان بیان کرد: برای استاد شامخ کرسی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری، فرهنگ و خدمت و استاد شامخ (جایزه علامه طباطبایی) درنظر گرفته شده است. تمام این آیین نامه ها در سال جاری ابلاغ شده اند و اطلاع رسان های لازم به دانشگاه ها نیز صورت گرفته است.

زراسوندی یادآور شد: جایزه ای به نام علامه طباطبایی برای استادان شامخ، ‌ برگزیده، برتر، ممتاز و نمونه کشوری وجود دارد که از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان است. معتبرترین جایزه علمی که به اساتید کشور تعلق می گیرد همین جایزه علامه طباطبایی است.

وی عنوان کرد: این دوره چندین دوره اعطا شده که کسب آن توسط اساتید برای هر استان خیلی مهم است. خوزستانی هایی که تحت پوشش بنیاد استان هستند و این جایزه را برنده شدند یکی پروفسور امیدعلی شهنی کرم زاده و دیگری فرید مر است. برای سال جاری نیز ۹ خرداد نامه ای را به دانشگاه های استان ابلاغ کردیم که تا ۱۵ تیرماه نفرات برگزیده خود را برای جایزه جدید معرفی کنند.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان با اشاره به مختلف بودن تسهیلات ارائه شده به برندگان جایزه علامه طباطبایی گفت: بورس ها و نشان هایی که بنیاد ملی به صورت افتخاری در کشور اهدا می کند را به نام برندگان این جایزه نامگذاری می کنند. همچنین برندگان به فرهنگستان های علوم کشور معرفی می شوند.

زراسوندی در ادامه معرفی برای اعطای نشان های علمی در کشور، بورسیه های پژوهشی، پرداخت هزینه سفرهای علمی به سایر کشورها، تعیین دستیاران پژوهشی و امکان انتخاب دانشجویان دکترا به تشخیص خودشان را از دیگر تسهیلات برای دریافت کنندگان جایزه علامه طباطبایی نام برد.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین تسهیلاتی که به دریافت کنندگان جایزه علامه طباطبایی تعلق می گیرد این است که استاد برنده می تواند میزبان چهار محقق پست داک (دوره بعد از دکترا) باشد. این دوره برای محققانی برگزار می شود که دکترای خود را کسب کرده و قصد تحقیق به صورت تخصصی در یک حوزه خاص و به مدت یک سال را دارند، برگزار می شود.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان اظهار کرد: اولین مورد دوره پست داک در خوزستان امروز محقق شده و اولین محقق پسادکترای استان تحت راهنمایی پروفسور کرم زاده به دانشگاه شهید چمران اهواز اعطا شد و تمام هزینه ها و حقوق ماهانه این فرد توسط بنیاد ملی نخبگان تأمین می شود.

زراسوندی ادامه داد: محقق دوره پسادکترا محققی است که در یک موضوع خاص و تخصصی تحقیق می کند و برای اولین بار به دانشگاه شهید چمران اهواز اعطا شده و تنها کسی که در خوزستان شرایط لازم را دارد که بتواند دانشجوی پسادکتر را آموزش دهد.

وی بیان کرد: از بنیاد ملی نخبگان که پروسه زمانی خیلی طولانی را برای ما به زمانی کوتاه تبدیل و خیلی سریع این کار را انجام دادند، تقدیر و تشکر می کنم.

رئیس بنیاد نخبگان خوزستان در پایان گفت: وجود دانشجویان پست داک در هر دانشگاهی به ارتقای پژوهشی آن دانشگاه و ارتقای جایگاهش در میان سایر واحدهای دانشگاهی کشور کمک می کند.

کد خبر 3700564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha