به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم مبارکقدم ظهر شنبه در کارگروه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: افزایش کمی و کیفی ترانزیت کالا در کشور و استان یکی از راههای توسعه صادرات غیرنفتی است.
وی افزود: توجه به سرمایهگذاری در کریدورهای بینالمللی با توجه به وضعیت استراتژیک ایران، افزایش بهرهور، در حملونقل ساختمان و شهرسازی، توسعه عدالت اجتماعی در شهرها و روستاها، ارتقای توان تولید ملی از مهمترین اهداف اقتصاد مقاومتی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان تصریح کرد: ۶ پروژه در سطح کشور برای تحقق این اهداف در نظر گرفتهشده است که تکمیل و بهرهبرداری از ۵۹۱ کیلومتر راهآهن کریدور شمال جنوب و شرق-غرب کشور، احداث ۴۵ کیلومتر از کریدور شمال به جنوب، بهسازی حاشیه کلانشهرها و بافتهای فرسوده از مهمترین آنهاست و دو مورد آخر در استان گلستان انجام میشود.
مبارکقدم گفت: امسال ۲۴ کیلومتر از راهآهن گرگان-مشهد به مناقصه میرود، در مابقی ۵۹۱ کیلومتر در کشور کارهایی از قبل انجامشده اما در استان گلستان آغاز کار است.
به گفته وی، تملک و آزادسازی و اجرای ایستگاه اول این خط آهن در دستور کار ما است، آستان قدس رضوی ۳۰۰ کیلومتر از ۶۰۰ کیلومتر خط آهن گرگان-مشهد را برندهشده اما گلستان جزو آن نیست و برای احداث این ۲۴ کیلومتر ۲ میلیارد تومان در نظر گرفتهشده است اما هر کیلومتر از آن نیاز به ۳ هزار متر زمین دارد.
مبارکقدم در ادامه گفت: بزرگراه بهشهر- گرگان- بجنورد نیز از دیگر پروژههای ما است که امسال ۱۰ کیلومتر آن در بخش گالیکش تنگراه بااعتبار ۲۰ میلیارد تومان در پروژههای اقتصاد مقاومتی دیدهشده است، پیشنهاد ما ۱۹ کیلومتر بود که موافقت نشد و بر اساس برنامهریزی تا هفته دولت امسال بهرهبرداری میشود.
وی در ادامه گفت: در اتصال به آققلا بخشی از آزادسازی و مقداری از دیون مانده است اما قطعه نخست آن در هفته دولت افتتاح میشود، اجرای یکدوم کمربندی گرگان جزو تعهدات ما بود.
مبارکقدم تصریح کرد: امسال ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبارداریم که این مقدار در سال گذشته ۶۲ میلیارد تومان بوده، ۶۰ کیلومتر مسیر از پلیسراه مینودشت تا تنگراه باقیمانده است.
وی خاطرنشان کرد: ۴ پروژه دیگر نیز امسال در برنامه اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۲۱۵ هستند تا از منابع داخلی و فاینانس استفاده کنیم، محور شاهرود به آزادشهر جزو این پروژهها نیست.
مبارکقدم با اشاره به بخش مسکن گفت: پس از کشاورزی در استان گلستان بیشترین نیروی کار در بخش مسکن مشغول به کار هستند اما در سالهای ۹۰ تاکنون تعداد مجوزهای ساختوساز کاهشیافته است.
وی تأکید کرد: انجام همه پروژههای مسکن مهر که حدود ۹ هزار و ۱۵۰ واحد میشود و رونق بخش مسکن با اعطای تسهیلات از برنامههای مهم ما است.
مبارکقدم گفت: باید نرخ رشد ساخت مسکن را که امسال منفی ۵۰ درصد است به صفر درصد رسانده و تولید مسکن را بالا ببریم.
وی افزود: در استان گلستان ۱۰ درصد کاهش مسکن داریم که به معنای کمبود ۵۵ هزار واحد مسکن است، در بازه زمانی ۵ ساله نیز باید ۱۱۰ هزار واحد ساختمان احداث شود.
مبارکقدم گفت: ۴ هزار و ۱۰۰ واحد معطلمانده مسکن مهر تعطیل و از رده خارجشده داریم که برنامه داریم تا این تعداد مسکن را وارد چرخه کنیم.
به گفته وی، در بخش بهرهوری انرژی در ۲ سال نخست دوجداره کردن همه ساختمانهای اداری و در ۵ سال همه ساختمانهای مسکونی در دستور کار قرار دارد و هوشمند سازی ساختمانها نیز در برنامه ۱۰ ساله قرار دارد.
مبارکقدم تأکید کرد: هماکنون آمادگی واگذاری ۲ هزار واحد زمین را داریم که ۳۰ درصد قیمت را نقدی و ۷۰ درصد بهصورت ساخت مسکن پرداخت میکنند.
نظر شما