به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با اشاره به اینکه باید باور کنیم اقتصاد مقاومتی مهم و حیاتی و کاملا ضروری برای کشور است، گفت: باید توجه داشت که نگاه در این زمینه منحصر به انجام پروژه ها با سرعت بیشتر و ارزان تر نیست.
وی سرعت تغییرات دنیا در حوزه های مختلف از جمله تکنولوژی، علم و تولید را مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر نجنبیم نمی توانیم پاسخ دهیم و در یک عقب افتادگی بسیار جدی و خانمانسوز خواهیم افتاد که به نظر می رسد سیاه چال توسعه نیافتگی خواهد بود.
رحمانی فضلی ادامه داد: علیرغم داشتن منابع و ذخایر و موقعیت مهم جغرافیایی بسیار خوب ولی کشوری بسیار فقیر هستیم و فقر ما از نظر منابع و امکانات و ذخایر نیست بلکه از این جهت است که در تولید ثروت و خلق درآمد و در پیشبرد آرمان های نظام در حوزه اقتصادی قوی عمل نشده است.
برای رسیدن به افق های ترسیم شده نیازمند جهاد عظیم هستیم
وزیر کشور با اشاره به پیشرفت های بعد از انقلاب افزود: به نسبت فاصله ای که با افق های خودمان و با دنیا داریم یک جهاد عظیم نیاز است و این جهاد عظیم را ولی فقیه و سکاندار اصلی هدایت کشور اقتصاد مقاومتی نامیده اند و چند سال است که موضوع اقتصاد را دستور اول کشور قرار داده اند.
رحمانی فضلی عنوان کرد: ضرورت این مسئله به قدری روشن است هیچ عقل، علم و مصلحتی نمی تواند آن را رد کند و ایشان نیز مرتب در این خصوص تاکید می کنند.
وی با اشاره به اینکه باید به مقوله اقتصاد مقاومتی عنوان یک موضوع اعتقادی و تکلیفی نگاه کنیم و نمی توانیم به داشته های خود بی اعتنا باشیم، گفت: باید پاسخ لازم را به نیازهای مادی و اقتصادی مردم بدهیم.
ایثارگرانه و جدی در حوزه اقتصاد مقاومتی ورود کنیم
جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: به عنوان مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تکلیف داریم در این حوزه همانند حوزه های دیگر همچون جنگ، مقاومت و ... به صورت کاملا ایثارگرانه و جدی وارد شویم و اگر اعتقادی به این کار نداشته باشیم کلاهمان پس معرکه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه همه چیز در حال تغییر است و هر کسی که بتواند تغییر و مدیریت کند برنده است و اگر نتواند باید تسلیم شود.
رحمانی فضلی یادآور شد: رهبری سه سال قبل در دانشگاه سمنان بحث تغییرات اجتماعی و نحوه مدیریت را مطرح کردند و فرمودند «اگر قدرت مدیریت تغییرات را نداشته باشیم شکست خواهیم خورد».
وی ادامه داد: ما به عنوان کشور انقلابی و کشوری که مدعی حکومت دینی در دنیا هستیم نگاهمان فقط اجرای پروژه و بهبود وضع اقتصادی خودمان نیست و نگاه ما یک تکلیف و اعتقاد است.
وزیر کشور ادامه داد: در این زمینه ایشان محورهایی را برای ما مشخص می کنند و می فرمایند اقتصاد مقاومتی اول از همه مردم محور است و در مقابل ساختار غلط به ارث رسیده از یک نظام پوسیده ناکارآمد وابسته به نفت را مطرح می کنند.
وی مردم را محور اصلی ذکر کرد و گفت: باید مردم را مشارکت دهیم و نباید بترسیم و نگران باشیم و ساختارها و نظام های غلط و ناکارآمد ما مقاومت می کنند؛ نظام بانکی و مالیاتی و اقتصادی و بودجه و برنامه ریزی هنوز تغییر اساسی نیافته است.
جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه این موضوع بسیار اهمیت دارد که باید تمام کشور اداره شود نه کلان شهرها و شهرهای بزرگ، افزود: وقتی مشارکت اصلی شکل می گیرد که مردم احترام ببینند و دعوت شوند و مردم آموزش ببینند و آموزش را به مدیران بدهیم که تغییر را ایجاد کنند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه مدیران باید فکر و اندیشه تولید کنند و مسیر معلوم کنند، گفت: کارآفرینان و انسان هایی که اهل ریسک هستند و تجربه دارند باید بیایند و ساعت ها بحث کنند و اگر این کارها را نکنند نمی توان کار کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از طرح های خوب بودند که بد اجرا شدند، افزود: گام اول مدیران هستند؛ علم پیچیدگی و توسعه ظرافت های خاص خود را دارد و می توانیم این ها را کسب کنیم و آموزش ببینیم و همه باید زانو بزنیم و یاد بگیریم برای اینکه تعهد کردیم که برای مردم کار کنیم.
وزیر کشور گفت: در دنیای امروز رقابت های اقتصادی میلیمتری شکل می گیرد و اکنون در حوزه های مولفه های اصلی رقابت معنی ندارد و بهره وری تعیین کننده است.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه نگاهتان باید نگاهی مبنایی و اصولی باشد، افزود: کرمان به واسطه توانمندی ها، پای کار بودن و مدیریت مناسب به عنوان استان پایلوت اقتصاد مقاومتی انتخاب شد.
وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ توسعه و ریسک پذیری در جامعه اظهار کرد: دغدغه ی مردم باید این باشد که خلق ثروت کند، مردممان را عادت به پس انداز ندادیم حال چرا راه پول درآوردن را نشان نمی دهیم.
وی خواستار پای کار آمدن صدا و سیما و علما به منظور فرهنگ سازی شد و افزود: همه باید پای کار بیایند و موسیقی و فیلم و سریال تولید کنیم و کارآفرینان را تشویق کنیم و ارزش گذاری کنیم.
مدیریت ها کلیشه ای شده است
وی گفت: بیش از ۷۰ سال است که در مسیر غلط افتاده ایم، تا حرفی می زنیم حرف پول را وسط می کشند و منتظرند تا این حرف ها را بزنند و دلیل این امر این است که مدیریت ها کلیشه ای شده که قابل قبول نیست.
وزیر کشور ادامه داد: دانشگاه باهنر کرمان باید متولی امر توسعه استان باشد و با واحدهای تولیدی قرداد کاری در زمینه های مختلف منعقد کند.
وی با تاکید بر اینکه باید دانشجویان اقتصاد در واحدهای بانکی استان بکار گرفته شوند گفت: بر این اساس دانشجویان مسائل تجربی را می بینند و مطمئنا به سرعت خلاقیت هایشان رشد می کند.
رحمانی فضلی ادامه داد: مابقی دستگاه ها نیز همینطور مدیرکشاورزی استان کرمان باید روش ها و شیوه های نو را جا بیاندازد و سیاست های کشاورزی را مدیر استان باید به تهران منتقل کند نه استاندار و استاندار تنها باید کمک کند.
وزیر کشور عنوان کرد: هنر این است که بدون پول و امکانات خلق درآمد کنیم که متاسفانه نمی کنیم؛ هدف مقام معظم رهبری از تاکید بر اقتصاد مقاومتی این است که باید ریل گذاری عوض و مسیر نوسازی شود و فکرها و اندیشه ها باید خلاق شوند.
وی یادآور شد: در جنگ و بسیاری حوزه ها برتری خود را نشان دادیم و اکنون باید در زمینه اقتصاد نیز تواناییمان را نشان داده و این برگ زرین را در کشور به نام خودمان ثبت کنیم.
نظر شما