۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۵

دبیر انجمن رادیولوژی ایران عنوان کرد؛

تبعات انجام سونوگرافی در مطب زنان و زایمان

تبعات انجام سونوگرافی در مطب زنان و زایمان

دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به انجام سونوگرافی در مطب متخصصین زنان و زایمان، اظهارداشت: دخالت های بین رشته ای، هزینه های درمان را افزایش می دهد.

دکتر علی اکبر بهرامی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، به مداخله متخصصین زنان و زایمان در انجام سونوگرافی انتقاد کرد و گفت: در پزشکی، بحث ابزار تعریف مشخصی دارد و روش های تشخیصی بر همین اساس تعریف می شود.

وی از گوشی، فشارسنج و... به عنوان ابزار پزشکان برای ویزیت بیماران نام برد و افزود: راه های تشخیص بیماری متفاوت است، بطوریکه یک رادیولوژیست اجازه آندوسکوپی ندارد و جراح نیز برای انجام این کار از متخصص داخلی استفاده می کند.

بهرامی فر در مورد استفاده از سونوگرافی در مطب متخصصین زنان و زایمان، گفت: استفاده از سونوگرافی کار رسمی رادیولوژیست است.

وی با اشاره به بخشنامه اخیر معاونت آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر آموزش ۶ ماهه متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی، افزود: این موضوع، از نظر بحث های علمی به نظر نمی رسد صحیح باشد.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران با عنوان این مطلب که کشور در شرایط خاصی به سر می برد و می بایست موضوع اقتصاد مقاومتی را جدی گرفت، گفت: استفاده از دستگاه سونوگرافی در مطب متخصصین زنان و زایمان، علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای همکاران رادیولوژیست و بیماران به دنبال دارد، مخاطرات اقتصادی نیز به همراه دار.

بهرامی فر ادامه داد: این قبیل کارهای غیرکارشناسی منجر به افزایش هزینه بیماران می شود. زیرا، انجام سونوگرافی در مطب متخصص زنان و زایمان، افزایش بار مالی خانواده ها را به همراه دارد.

وی با عنوان این مطلب که سونوگرافی در مطب متخصص زنان و زایمان منجر به «خودارجاعی» پزشک می شود، گفت: اگر قرار باشد، متخصص زنان و زایمان در مطب خودش سونوگرافی انجام دهد و برای بیمار تصمیم بگیرد، مشکلاتی به دنبال خواهد داشت. زیرا، اگر تصمیم به سقط بگیرد، باید حتما متخصص پاتالوژی و رادیولوژی در جریان باشند.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران تاکید کرد: تداخلات بین رشته ای، منجر به بی نظمی در جامعه و زنجیره درمان می شود، بطوریکه هر کسی در هر رشته ای دخالت می کند.

بهرامی فر ادامه داد: دخالت های رشته ای علاوه بر اینکه منجر به بی نظمی در پروسه های تشخیص و درمان می شود، هزینه های بیماران و عوارض ناشی از تشخیص های غلط را بالا می برد.

کد خبر 3711054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ایوب جهان بخشی ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      به نظر میرسه که وزارت بهداشت بین رشته های مختلف تفاوت قائل و منافع بین رشته ای رو رعایت نکرده.چرا متخصص زنان خودش تشخیص بده و خودش عمل کنه پس از کجا میشه فهمید درست تشخیص داده و حقوق بیمارو فدای منافع خودش نکرده.پس حتما باید کس دیگه ای مثل رادیولوژیست هم درجریان باشه.
    • مهدی ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      سال ۸۹ خانمم به یک متخصص زنان مراجعه کرد و بابت دو سونوگرافی مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به علاوه پول ویزیت به اون خانم داده بود.متخصص زنان به خانمم گفت که شما سرطان تخمدان داری و باید دو میلیون به حساب من بریزی تا در یک بیمارستان خصوصی عملت کنم.قبل از عمل برای اطمینان برای سونوگرافی به یک متخصص رادیولوژی مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی به من گفت که خانم شما سرطان تخمدان ندارد و توده مشاهده شده در سونوگرافی کلیه لگنی است.آقای دکتر هاشمی تو رو خدا جلوی سونوگرافی این متخصصان زنان را بگیرید
    • mohammad ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      قربانی اصلی بیماران هستند که از بلایی که سرشان میاید بیخبرند خدا بخیر کند به داد این بیماران برسید
    • شادي ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      متخصص زنان خودش تشخيص بده خودشم درمان كنه چ شود !
    • مهسا ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      خدا عاقبتمونو بخیر کنه. دکترا تو کار خودشون که واسش درس خوندن موندن حالا میخوان کارای دیگه هم بکنن، همش صحبت پوله.
    • مریم ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
      0 0
      چرا وزارت بهداشت جلوی این بلبشو رو نمیگیره؟ کشته شدن کیارستمی عبرت نشده؟ باز باید متخصصین زنان تیغ بدست بشوند و با سونوگرافی های غلط جان مردمو به بازی بگیرند؟؟