۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۳۹

تحولات جدید در تجارت گاز ایران؛

بلغارستان مشتری گاز ایران شد/ یونان دروازه ترانزیت گاز به اروپا

بلغارستان مشتری گاز ایران شد/ یونان دروازه ترانزیت گاز به اروپا

پس از اعلام آمادگی یونان برای تراتزیت گاز ایران به کشورهای اروپایی، بلغارستان اولین مشتری گاز ایران از کریدور ترانزیتی یونان شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از پیشنهاد رسمی دولت یونان به منظور واردات گاز طبیعی از مسیر خط لوله و یا LNG، بلغارستان از از طرح واردات گاز طبیعی ایران از مسیر یونان اعلام آمادگی کرد.

«تمنوزکا پتکوا» وزیر انرژی بلغارستان پس از دیدار و گفتگو با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در تهران با اشاره به علاقه مندی جدی دولت صوفیه برای واردات گاز طبیعی ایران از مسیر خط لوله ای از یونان، گفت: ایران هم به صورت جدی علاقمند به ارسال گاز به خط لوله داخلی بین یونان و بلغارستان است.

این عضو کابینه دولت بلغارستان با اعلام اینکه ایران آماده تحویل مقادیری گاز به هر دو کشور از طریق این خط لوله به محض آماده شدن آن است، تصریح کرد: علاوه بر این مذاکراتی با ایران به منظور انجام سرمایه گذاری مشترک در صنایع نفت و گاز و ساخت پایانه مشترک واردات گاز انجام گرفته است.

در همین حال، «بویکو بوریسوف» نخست وزیر بلغارستان هم روز گذشته در دیدار با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تاکید کرده بود: ایران و بلغارستان ایجاد یک کوریدور ترانزیتی را که علاوه بر انتقال کالا، گاز هم بتواند از طریق آن ترانزیت شود، بررسی خواهند کرد.

«پانوس اسکورلتیس» وزیر انرژی یونان هم پیشتر برای واردات، ترانزیت گاز و LNG ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام آمادگی کرده بود.

به گزارش مهر، در طول چند سال گذشته مهمترین سناریوی روی میز کشورهای اروپایی به منظور کاهش وابستگی به گاز وارداتی از روسیه بدون شک خط لوله ناباکو بود و با حمایت اتحادیه اروپا ۶ شرکت بزرگ اروپایی از آلمان تا ترکیه برای انتقال و ترانزیت همزمان گاز جمهوری آذربایجان و ایران به قاره سبز سهام دار خط لوله ناباکو شدند.

قرارداد ساخت خط لوله نابوکو در ژوئیه سال ۲۰۰۹ میلادی با حضور نمایندگان اتریش، بلغارستان، مجارستان، رومانی و ترکیه به میزبانی آنکارا منعقد شد. هدف از مذاکرات خط لوله ناباکو که از سال ۲۰۰۴ میلادی شروع شده بوده، کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به گاز روسیه اعلام شد اما در نهایت به دلیل تحریم ایران احداث این خط لوله گاز به حالت تعلیق درآمد.

دولتمردان اروپایی پیش بینی می‌کردند که با بهره‌برداری از این خط لوله سه هزار و ۳۰۰ متری تا سال ۲۰۱۴ میلادی امکان انتقال سالانه ۳۱ میلیارد متر مکعب گاز کشورهای منطقه دریای خزر و خاورمیانه از طریق ترکیه به اروپا فراهم شود اما عملا جمهوری آذربایجان گاز کافی برای تامین این خط لوله در اختیار نداشت.

این در حالی است که با لغو تحریم‌های بین‌المللی تهران توسط غرب سهامداران شرکت‌های OMV اتریش، MOL مجارستان، بلغارگاز بلغارستان، ترانس گاز رومانی، بوتاش ترکیه و RWE آلمان بار دیگر برای بازگشت ایران به این خط لوله امیدوار شده‌اند و حتی نخست وزیر بلغارستان این روزها به سفیر ناباکو برای حضور ایران در این تجارت بزرگ گازی شده است.

بر این اساس حدود دو سال قبل با دعوت رسمی از سفیر جمهوری اسلامی ایران در صوفیه، این دیپلمات وزارت امور خارجه با حضور در کاخ نخست وزیری این کشور با بویکو بوریسف نخست وزیر، تومیسلاو دونچف معاون نخست وزیر در امور مربوط به صندوق های اروپایی، دانیل میتف وزیر امورخارجه و خانم تمنوژکا پتکوا وزیر انرژی جمهوری بلغارستان پشت درهای بسته دیدار و گفتگو کرده است.

مهمترین محور این مذاکرات در کاخ رئیس جمهوری صوفیه بازگشت ایران به پروژه خط لوله ناباکو بوده به طوری‌که سفیر ایران در این نشست طرح ویژه مشارکت‌های جدید گازی و ایجاد هاب جدید تامین گاز کشورهای اروپایی و بلغارستان را با نخست وزیر و اعضای کابینه دولت این کشور را مطرح کرده است.

کد خبر 3711294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha