سيد كاظم عاتف وحيد در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: در زمان هاي قبل و بعد از برگزاري كنكور ، تمايلات افراد نسبت به آسيب رساني به خود بيشتر مي شود. زيرا ارزشي كه در ميان خانواده ها و به تبع آن در سطح جامعه براي قبولي در كنكور و داشتن تحصيلات دانشگاهي قائل شده ، يك ارزش واقعي نيست.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي خاطر نشان كرد: وقتي متقاضيان ورود به دانشگاه به ويژه جوانان احساس مي كنند كه ممكن است در اين زمينه موفق نشوند ، در اغلب موارد راه هاي ديگري به ذهن آنها نرسيده و تنها به خودكشي يا فرار از خانواده فكر مي كنند.
به اعتقاد عاتف وحيد ، آموزش و پرورش و آموزش عالي كشور به عنوان نهادهاي ذي ربط در اين امر بايد در زمينه فرهنگ سازي براي اقشار جامعه نسبت به قبولي يا عدم قبولي در كنكور دانشگاه ها به فكر چاره باشند. زيرا همه ساله افرادي به دليل عدم موفقيت در كنكور دست به خودكشي زده و اين آمار به طور تصاعدي در حال افزايش است. لذا زمان آن رسيده كه مسئولان به فكر راه حل اساسي براي رفع اين مشكل بوده و پس از ارزيابي آنها ، تصميمات درست و به موقعي را اتخاذ كنند.
به گفته وي ، اگر جوانان در شرايط عدم پذيرش در كنكور افسردگي ، فرار از خانواده و يا خودكشي را هم انتخاب نكنند در واكنش به رفتارهاي اطرافيان پاسخي ندهند ، همين امر موجب افزايش خشم دروني فرد شده و در اغلب موارد رفتارهاي آسيب زايي از جمله انجام رفتارهاي ضد اجتماعي در فرد نمود پيدا مي كند. بنابراين ، والدين بايد آگاهي هاي خود را در زمينه شناسايي روحيات و ويژگي هاي روحي و رواني جوانان و نوجوانان افزايش داده و به فرزندان خود در زمينه شناسايي توانمندي ها و حركت در مسير رشد و توسعه آنها ياري رسانند.
اين كارشناس آسيب هاي اجتماعي بر اين باور است كه سيستم ها و نهادهاي اجتماعي بايد امكانات بيشتري براي به منصه ظهور رسيدن استعدادها و توانايي هاي نوجوانان و جوانان فراهم كنند به طوريكه اگر جواني وارد دانشگاه شد بداند كه آينده روشني نسبت به يافتن شغل متناسب با رشته تحصيلي خود دارد و يا اگر در آزمون دانشگاه ها قبول نشد، توانايي برگزيدن راه ديگري براي داشتن يك آينده خوب و مناسب را داشته باشد.
وي اذعان داشت: هنوز در كشور ما راه ديگري به غير از قبولي در كنكور براي رسيدن به موفقيت ، مشخص نشده است. به طوري كه در اكثر مواقع پس از عدم پذيرش در آزمون دانشگاه ها ، جوانان به شغل هاي كاذب روي آورده و يا دست به كارهايي خلاف مقررات و قوانين موجود در كشور مي زنند.
رئيس انجمن روان شناسي باليني ايران در پايان از مسئولان كشور خواست با بررسي و مطالعات بيشتر بر روي مسائل ، مشكلات و آسيب هاي رواني منحصر به فرد نوجوانان و جوانان، راهكارها و تصميماتي اتخاذ كنند كه جنبه عملياتي داشته و تنها به عنوان يك مسكن عمل نكرده و نتايج خوبي در كوتاه مدت و دراز مدت داشته باشد.
نظر شما