به گزارش خبرنگار مهر، مهدی علیاکبرزاده در نشست خبری امروز که درباره فعالیتهای تابستانی و جشنواره فرهنگی هنری برگزار شد، گفت: تعداد ۲۵ هزار پایگاه تابستانی از هفته دوم تیرماه فعالیت خود را آغاز کردهاند و تا نیمه دوم شهریور ماه نیز فعالیت دارند؛ این پایگاهها برای ۷ میلیون دانشآموز پیشبینی شده است.
وی به طرحهای متمرکز اشاره کرد و ادامه داد: اولین برنامه متمرکز ملی اردوی دانشآموزان ویژه پسران مناطق مرزی در اردوگاه شهید بهشتی اصفهان ۲۱ تیرماه افتتاح شد و تعداد ۵۰۰ دانشآموز برگزیده از ۱۷ استان مناطق مرزی با فرهنگها، زبان، آداب، سنن، اقوام و مذاهب مختلف در آن حضور دارند.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اردوی دانشآموزان مناطق مرزی دختر نیز از دوم مرداد با حضور ۱۷ استان به مدت سه روز در اردوگاه شهید باهنر برگزار میشود.
وی بیان کرد: امسال از ۲۵ تیر تا ۱۰ شهریور، ۱۰هزار دانشآموز از استانهای کشور با حضور معلمان خود در قالب اردوهای جهادی در مناطق کمبرخوردار حضور مییابند. در این اردوها مدارس مناطق کمبرخوردار توسط دانشآموزان مرمت میشود.
علیاکبرزاده در ادامه به کنگره پرسش مهر اشاره کرد و گفت: شانزدهمین کنگره پرسش مهر ۲۹ تیر در سالن اجلاس سران برگزار میشود. از مجموع بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار اثر، تعداد ۲۱۳ نفر از دانشآموزان، معلمان، دانشجومعلمان و اولیای برگزیده آنان تجلیل میشوند. امسال برای اولین بار تعدادی از دانشآموزان ایرانی مدارس خارج از کشور از ۱۱ کشور با ۲۰۰ اثر در پرسش مهر شرکت کردند که از سه اثر برگزیده تقدیر میشود.
وی با اشاره به اردوهای زیارت اولی مشهد مقدس دانشآموزان گفت: همزمان با آغاز دهه کرامت از ۱۴ مرداد ماه به مدت ۱۰ روز دانشآموزان زیارت اولی مقطع اول متوسطه به مشهد مقدس اعزام میشوند. سال گذشته حدود ۱۲ هزار دانشآموز در این اعزامها شرکت کردند که امسال برنامهریزی ما برای ۱۷ هزار دانشآموز است ضمن اینکه اگر بعد از پایان این ۱۰ روز نیز استقبال شود این برنامه ادامه پیدا میکند و پیشبینی میکنیم با مشارکت بخشهای غیردولتی بیش از ۱۷ هزار دانشآموز به مشهد مقدس اعزام شوند. همچنین برای دانشآموزان سفر شیراز و قم را نیز در نظر گرفتهایم.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: مرحله سوم اردوهای راهیاننور با همکاری و هماهنگی سپاه و بسیج در تابستان انجام میشود و در حال حاضر بعضی استانها اعزام دانشآموزان خود را آغاز کردهاند و با استانهای مرزی آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام و خوزستان هماهنگیهای لازم انجام شده است.
وی اضافه کرد: حدود ۶۵۰ هزار دانشآموز و معلم در دو مرحله گذشته اردوی راهیاننور اعزام شدند و امیدواریم تا نیمه دوم شهریور ماه امسال این تعداد به بیش از ۷۰۰ هزار دانشآموز برسد.
علیاکبرزاده در بخشی دیگر از سخنان خود به سی و چهارمین جشنواره مسابقات فرهنگی هنری دانشآموزان اشاره کرد و گفت: این مسابقات در اردوگاه شهید رجایی نیشابور در قسمت پسران از ۲۱ مرداد با حضور ۱۰۰۰ دانشآموز آغاز میشود و افتتاحیه اردوی فرهنگی هنری دانشآموزان دختر نیز از ۲۶ لغایت ۲۹ مرداد با حضور ۱۱۰۰ دانشآموز دختر در اردوگاه شهید رجایی نیشابور برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این مسابقات در بخش ادبی، شعر، داستان و مطالعه و تحقیق مسابقات برگزار میشود و برای اولین بار در طول ۳۴ سال مسابقات فرهنگی و هنری رشته «نقد ادبی» به مسابقات اضافه شده است. در بخش فرهنگی مسابقات وبلاگ و رسانههای مجازی، در بخش آوایی تکنوازی و همنوازی، در بخش نمایش، فیلمهای کوتاه و تئاتر عروسکی برگزار میشود.
علیاکبرزاده گفت: نمایشگاه تولیدات اعضای ۱۲۰۰ کانون تربیتی کشور که در دو سال گذشته نیز برگزار شده است، امسال نیز برگزار میشود و ۳۰ میلیون تومان اعتبار برای خرید آثار دانشآموزان شرکتکننده در این نمایشگاه اختصاص مییابد ضمن اینکه این نمایشگاه دو سالانه از تاریخ ۹ تا ۱۴ شهریور با ۶۴ غرفه از استانهای مختلف در کانون فرهنگی تربیتی قدس تهران برگزار میشود.
وی از برگزاری همایش شوراهای برتر دانشآموزی دختران کشور در نیشابور از ۷ تا ۹ مرداد به صورت متمرکز خبر داد و بیان کرد: امسال همایش شوراهای برتر دانشآموزی مانند سال گذشته در ۲۰ شهریور با حضور ۲۵۰ دانشآموز در اردوگاه فاطمهالزهرا (س) زاهدان برگزار میشود و افتتاحیه شوراهای دانشآموزی برتر پسران نیمه شمالی کشور نیز با حضور ۲۵۰ دانشآموز در اردوگاه مقدس اردبیلی برپا خواهد شد.
وی با بیان اینکه نسبت به سالهای گذشته حوادث اردویی کاهش یافته است، گفت: آییننامه اردویی آموزش و پرورش به هیچ استانی اجازه نداده است تا از اتوبوسی غیر از اتوبوسهای استاندارد برای حملونقل دانشآموزان در مسیرها استفاده کنند و حتی اتوبوسهای دولتی ما نیز اجازه تردد در مسیر را با دانشآموزان ندارند.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: سال گذشته ۱۰۲ همکار فرهنگی ما از ۳۱ استان کشور در دوره سه روزه تربیت سیاسی و تحت عنوان مدرس سیاسی اجتماعی شرکت کردهاند.
علیاکبرزاده اضافه کرد: امسال نیز دوره تربیت سیاسی اجتماعی با حضور ۵۲ فرهنگی از منتخبین هر استان و تعدادی از فرهنگیان ۲۰ منطقه تهران در تهران برگزار میشود که هدف از برگزاری این دوره هدایتگری سیاسی اجتماعی دانشآموزان است.
وی درباره برنامه کتابخانههای کلاسی مدارس تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد تومان کتاب با مشارکت وزارت ارشاد و آموزش و پرورش صرف کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی ۱۶ استان مرزی شد. در فاز سوم این طرح به مدارس سایر استانها گسترش یافته و در ۲۸ استان کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی گسترش یافته است، بیش از ۳۲۰۰ کلاس در این خصوص تجهیز شده ضمن اینکه در سال تحصیلی جدید نیز به احتمال زیاد ۲ میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده تا بقیه مدارس تجهیز شود.
علیاکبرزاده ادامه داد: کتابیاران مدارس از ۶۰ هزار نفر به ۱۲۱ هزار نفر در مدارس افزایش یافته است و کار هدایت کتابخوانی مدارس را انجام میدهند.
نظر شما