احمد علی بهاور در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه کار برداشت محصولات فرعی کتیرا از ابتدای تیرماه سال جاری آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت، ابراز داشت: پیش بینی می شود با پایان کار برداشت محصولات فرعی کتیرا در سطح مراتع دامغان، در نهایت ۷۰۰ کیلو گرم محصول شامل نوع فنری و پولکی برداشت شود.
وی افزود: مراتع دامغان با توجه به تنوع گونه های گیاهی موجود از مهمترین و با ارزش ترین منابع تجدید شونده است، که بهره برداری صحیح توام با عملیات اصلاح و احیاء آن می تواند نقش مهمی در حفاظت از آب، خاک و تامین نیازمندی ها داشته باشد.
۹۶درصد مساحت دامغان اراضی ملی است
رئیس منابع طبیعی دامغان با بیان اینکه ۹۶درصد وسعت این شهرستان شامل یک میلیون و ۲۶۳ هزار هکتار را اراضی ملی تشکیل می دهند، گفت: از این میزان ۵۴۳ هزار و ۳۴۲ هکتار، معادل ۴۰.۲۵ درصد کل مساحت دامغان را مراتع تشکیل می دهند.
بهاور بیان داشت: همچنین از ۵۴۳هزار هکتار مراتع موجود در دامغان، ۱۳ هزار و ۷۸۴ هکتار یا ۲.۵۳ درصد دارای وضعیت متراکم و خوب، ۱۶۸ هزار و ۹۳ هکتار معادل ۳۰.۹۶ درصد دارای وضعیت نیمه متراکم و ۳۶۱هزار و ۴۶۴ هکتار معادل ۶۶.۵۱ درصد مراتع کم تراکم و با وضعیت فقیر هستند .
وی افزود: در حال حاضر یک هزار و ۱۴۵ نفر بهره بردار و با ظرفیت ۱۴۴ هزار و ۲۵۶ واحد دامی از مراتع دامغان بهره برداری می کنند.
تقویت مو، کاهش بیماری دندان و بیماری های ریوی و خلط آوری از خواص کتیرا است.
نظر شما