به گزارش خبرنگار سياسي مهر رئيس جمهوري با تاكيد بر مشخص شدن اينكه معارف قرآني در اين روزگار به چه شكل است گفت: بايد در عرصه كار و تحقيق بصورت جمعي رفتار كنيم و نيازهاي علوم قرآني را جمعي برطرف كنيم.
وي اضافه كرد كه نمايشگاه قرآن زمينه خوبي است براي بسط پيرامون معرفت ديني و كميت و كيفيت موضوعات عقلاني در پس معارف قرآني كه بايد تلاش فراواني براي تحقق آن صورت گيرد.
خاتمي با طرح اين سوال كه آيا اثر مناسبي كه جوابگوي نيازهاي انسان امروز باشد در عرصه معارف قرآني داريم تصريح كرد : ما هرچه در علوم قرآني تلاش كنيم بازهم كم است و هيچگاه نمي توان گفت كه حركت در عرصه علوم قرآني و رشد در اين زمينه به اتمام رسيده است.
رئيس جمهوري تاكيد كرد: آيا اثري با توجه به دنياي سرسام زده كنوني وابهاماتي كه در زندگي مسلمان امروز وجود دارد و با توجه به ره گم كردگيها، ندانم كاريها وچالش هاي مختلف براي پاسخگويي به مشكلات موجود است؟ آيا يك اثر قرآني كه بتواند جان تشنه و حيرت زده انسان مسلمان و جوان مسلمان ايراني را فراهم كند داريم؟ آيا با توجه به نظام جمهوري اسلامي و اينكه امكانات ابزاري جديدي بوجود آمده است اثري كه پاسخگوي نيازها در زمينه علوم قرآني باشد داريم؟
وي متذكر شد: انتظار اين است كه كارهاي محتوايي بيشتري در زمينه علوم قرآني بخصوص در فضايي كه در حال حاضر در آن بسر مي بريم انجام دهيم.
خاتمي با اشاره به كارهاي يارانه اي قرآني گفت: كارهاي بزرگي صورت گرفته اما آيا درخور نظام جمهوري اسلامي ايران ونيز جامعه فرهنگي اسلامي است و آيا كار محتوايي براي قرآن كريم انجام شده است ، به هرحال در دوراني كه امكانات و سرمايه گذاري درباره قرآن كم بود در حوزه علميه قم اثري مثل تفسير الميزان بيرون مي آيد ، آيا در ربع قرني كه از جمهوري اسلامي گذشته است اثري همطراز اين آثار داشته ايم.
رئيس جمهوري گفت: بدون ترديد تاثيري كه قرآن در تاريخ بشري داشته است منشاء تحولات علمي وفرهنگي سياسي و هنري واجتماعي شده است و بي نظير است كه هيچ اثر مكتوب و غير مكتوبي مثل قرآن وجود ندارد، قرآن براي ما مسلمانان داراي مكانت بالايي است و اين بواسطه نوري است كه از عظمت قرآن در دلهاي ما تابيده شده است.
خاتمي گفت: صرفنظر از بينش اعتقادي ، حتي اگر بيرون از اعتقادات به عنوان يك امر برون ديني به قرآن نگاه كنيم و يك ديد تاريخ نگارانه داشته باشيم بازهم متوجه ميشويم كه هيچ اثر مكتوبي درعالم وتاريخ چون قرآن وجود ندارد و تمدن بزرگ اسلامي يكي از آثار بزرگ قرآني است، قرآن است كه مي تواند جان اقوام و ملتها را بجايي برساند كه قدرت اقتباس پيدا كنند.
وي افزود: جامعه اسلامي تمام تمدنها را در خود جمع كرد اما در هاضمه خود تمدني كه رنگ قرآني داشت را هضم كرد.
وي با اشاره به 11 ساله شدن نمايشگاه قرآن كريم گفت: امروز نمايشگاه قرآن درخت تناوري شده است كه همه قشرها از آن بهره هاي لازم را مي برند و با يك ديد اجمالي و سطحي نمايشگاه دارايي ها وداشته ها و زيبايي ها را نمايش ميدهد اما همچنان ضعف هايي هم دارد كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
نظر شما