به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی چمران در آئین اختتامیه نخستین اجلاس جهانی شوراها وشهرداران ۲۰۱۶ بیان کرد: شوراها با برگزاری چنین اجلاس هایی نشان می دهند که می توانند سهم عمده ای در آبادانی کشور داشته باشند .
وی با اشاره به اینکه در پنل های تخصصی برگزار شده در این اجلاس مشکلات فراوانی از سوی شهرداران واعضای شوراها مطرح شد، تاکید کرد: باید با یاری هم وهمکاری دولت وهمچنین مساعدت نمایندگان مجلس شورای اسلامی این مشکلات حل کنیم.بخشی از این مشکلات در مجلس بخشی در شورای نگهبان وبخشی نیز در هیات دولت وبخشی دیگر در شورای عالی استان ها حل می شود .
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه شوراها، محلی برای رسیدن به جایگاه دنیایی نیست، تصریح کرد:شوراهای روستایی از همه جمعیت ها خالصانه تر کار می کند؛ شب و روز تلاش می کنند نه پولی می گیرند واگر جلسه ای با بخشدار یا دهیار داشته باشند در خانه خود از آن ها پذیرایی می کنند .
وی با تاکید بر اینکه حالا از برخی از شوراها که بسیار اندک هم هستند که وضعشان خوب است، بگذریم شوراها ۲۴ ساعته کارمی کنند.باید همه عزم خود را برای خدمت به مردم جزم کنیم و نوکری به مردم افتخار است .
رئیس شورای عالی استان ها با تشکر از وزرا و مسئولین که دعوت حضور در این اجلاس را پذیرفتند ونشان دادند که شوراها از ارزش بالایی برخوردار هستند، گفت: درست است که موضوع اجلاس بعدی محیط زیست تعیین شده است اما شاید به تناسب یا اقتضای زمان موضوع آن اجلاس تغییر داشته باشد واگر در این خصوص پیشنهادی باشد ازآن استقبال می کنیم چرا که اساس کار شورایی، مشورت است .
چمران به تاسیس اتحادیه ملی یا مستقل شورا وشهرداران کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اگر شهرداران ما به خارج از کشور دعوت می شوند به عنوان شخصی دعوت می شوند نه به عنوان اتحادیه که امیدواریم بتوانیم اتحادیه مستقل داشته باشیم .
وی گفت: شهرداران ما در بیشتر شهرهای کشور موفق بوده اند به عنوان مثال وقتی به مشهد، شیراز، اصفهان، اهواز وتبریز می روم واین همه تلاش را می بینم جای تشکر و قدردانی دارد چرا که هرکس که وارد این شهرها می شود این خدمات وآبادانی را می بیند نشان از ارتقاء نظام جمهوری اسلامی ایران را دارد .
تقویت شوراها در لایحه مدیریت شهری دیده نشده است
محمدسالاری رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران به عنوان یکی از سخنرانان اختتامیه این اجلاس گفت: رشد شهرنشینی در دنیا یکی از موضوعات مهم است و در جهان جمعیت درکشورهای پیشرفته در شهر وروستا ۵۰ به ۵۰ است اما در کشورهای توسعه نیافته به دلیل تمرکز داشتن خدمات وامور رفاهی و دیگر مزیت ها موجب مهاجرت به شهرها و کلانشهرها می شود.
وی در ادامه افزود: به موجب آمار رسمی جمعیت کشور در سال های ۸۵ تا ۹۲ با رشد ۲۹/۱ % مواجه بود وجمعیت شهری نیز ۱۴/۲% مواجه بود جمعیت روستایی ۰.۶% رشد منفی داشت.
رئیس کمیسون معماری وشهرسازی با اشاره به رشد افسارگسیخته جمعیت شهری در ایران تصریح کرد: در ایران رشد جمعیت شهری به ۲/۷۲ % رسیده و در یک دهه آینده به ۸۵% خواهد رسید که در شهرهای بزرگ با چالش بزرگی مواجه خواهیم شد سالاری گفت مهم ترین چالش افزایش جمعیت شهری جمعیت اطراف شهرها وکلانشهر هایی مثل تهران، مشهد، تبریز وشیراز است و افزایش جمعیت در شهرها و حاشیه آن بسیاری از منابع طبیعی در حال از بین رفتن است و دلیل آن هم موضوع تصمیم گیری های چندگانه مسئولان شهری است.
وی با تاکید بر اینکه می بایست در مجموعه شهری موضوع پروانه ها به شوراها واگذار شود خاطر نشان کرد:لایحه مدیریت شهری که در دولت در حال تدوین است در پیش نویس آن شاهد مسائل تقویتی و ارتقاء شوراها نیستیم.
سالاری کم آبی را یکی از مشکلات اساسی تهران خواند و گفت: تهران به عنوان یک کلانشهر آب فراوانی نیاز دارد و از اکنون ما در تامین آب تهران مشکل است در آینده نیز با افزایش جمعیت شهری بیش از پیش خودش را نشان می دهد.
بیانیه پایانی اجلاس جهانی شورا و شهرداران ۲۰۱۶
در ادامه اختتامیه احدچگینی سخنگوی شورای عالی استانها در مراسم اختتامیه نخستین اجلاس جهانی شورا و شهرداران ۲۰۱۶ بیانیه پایانی این اجلاس را قرائت کرد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است؛
اجلاس جهانی ۲۰۱۶ ضمن تشکر از تمامی دست اندرکاران برگزاری اجلاس به ویژه مهندس چمران ریاست محترم شورای عالی استانها، هیات رئیسه، اعضای محترم شورای عالی استانها و همچنین مهندس روشناسی معاونت محترم اجرایی و اداری شورای عالی استانها و کلیه دست اندرکاران اجلاس با توجه به اهمیت جایگاه شوراهای اسلامی در پیشرفت و توسعه کشورو با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و فرمایشات معظم له در بحث اقتصاد مقاومتی موارد مشروحه ذیل را به عنوان درخواست کلیه اعضای محترم حاظر در جلسه، اعم از شهرداران و شوراها جهت پیگیری جدی به شورای عالی استانها تقدیم داشته و انتظار توجه و اقدام عاجل را داریم.
۱- با توجه به جایگاه شوراها و شهرداری در مدیریت یکپارچه شهری تسریع در تصویب لایحه مدیریت جامع، به عنوان یکی از عوامل موثر، در مدیریت شهرها
۲- جلوگیری از کاهش اختیارات شوراها و توجه به جایگاه متعالی شوراها درقانون اساسی
۳- حضور موثر نمایندگان شورای اسلامی شهرها درکمیته برنامه ریزی شهرستان وشورای بر نامه ریزی استان با داشتن حق رای
۴- از آنجا که مالیات بر ارزش افزوده در واقع، شریان اصلی درآمد شهرداری ها و دهیاری های محسوب می شود که در سال های اخیر که به صورت متمرکز وصول شده و مستقیما به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز می شود؛ تقاضا داریم از دولتی شدن و طولانی شدن زمان پرداخت، خودداری گردد.
۵- با توجه به منابع درآمد پایدار شهرداری ها و پایدار نمودن ودائمی شدن آن، در تمامی زمینه ها به خصوص درنظر گرفتن سهم دستگاههای دولتی در تخصیص این منابع
۶- توجه ویژه به بودجه شوراها و درنظر گرفتن اعتبارات مشخص، با توجه به حجم فعالیت شوراها، انتظارات و خدمات مدنظر و جلوگیری از برخورد سلیقه ای و تغییرات مستمر و تفسیرهای متفاوت
۷- تخصیص اعتبار قابل توجه به شورای عالی استانها و شوراهای فرادست، با عنایت به حجم فعالیت شوراها و انتظاراتی که در قبال حدود ۱۱۷ هزار عضو شورا از آن می رود.
۸- از آنجایی که مقام معظم رهبری؛ روسای محترم جمهوری و روسای محترم مجلس، بارها و بارها این جایگاه مردمی را تقویت می نمودند، انتظار می رود درتقویت این جایگاه واگذاری امور مردم به خود آن ها و جلوگیری ازدولتی شدن و توجه به اینکه دولت به زیر ساخت ها و برنامه های اساسی کشور بپردازد، درخواست رسیدگی دارد.
نظر شما