به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب قزلسفلو شنبه در چهارمین جلسه حفاظت از آب استان، اظهار کرد: هماکنون آب خوان باریکی در دامنه جنوبی وجود دارد که ۵۰ درصد از پتانسیل آبی استان از آن تأمین میشود.
وی با یادآوری اینکه میزان بارش در استان روند کاهشی داشته و متوسط آن از ۴۵۰ میلیمتر در سال به ۴۲۰ میلیمتر رسیده است، افزود: اگر پوشش گیاهی استان روند کاهشی داشته باشد میزان تبخیر و تعرق روند رو به رشد پیدا میکند.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تقویت پوشش گیاهی باعث میشود تا زمین انرژی حرارتی کمتری را دریافت کند و تبخیر آب به تأخیر بیفتد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش پوشش گیاهی دامنه در کاهش آسیبهای این حوزه مؤثر است، تصریح کرد: ریشه درختان به تقویت نفوذپذیری خاک کمک میکند و برای جلوگیری از هدر رفتن آبهای زیرزمینی و تبخیر آن نیاز است تا پوشش گیاهی مورد تقویت قرار گیرد.
قزلسفلو مدیریت رودخانهها را یکی از نکات بسیار مهم برای کاهش آسیبهای این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: رودخانهها نقش بسیار بالایی در این حوزه دارند که میطلبد تا توجه لازم نسبت به آن صورت گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اینکه هماکنون شهرستان علیآبادکتول با بیشترین آسیب در مدیریت رودخانهها مواجه است، اضافه کرد: ابتدا دهنه زرین گل و سپس دهنه محمدآباد کتول با آسیبهای جدی در این حوزه مواجه هستند.
قزلسفلو متذکر شد: با توجه به اینکه الگوی بارش در استان بهشدت دستخوش تغییر شده باید حوضههای رودخانهها را مدیریت کنیم در غیر این صورت شاهد آسیب جدی از سیلابهای ناشی از رگبارها و تغذیه نشدن سفرههای زیرزمینی مواجه خواهیم بود.
نظر شما