به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین مختاری در مصاحبه مطبوعاتی که قبل از ظهر یکشنبه در پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزار شد به کلان پروژه این پژوهشگاه با عنوان «شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری» اشاره کرد و اظهار داشت: پژوهشگاه مطالعات تقریبی مأموریت دارد آنچه در جهان اسلام رخ میدهد را شناسایی کرده و به صورت بنیادی و ساختاری آنها را رصد کند.
وی بیان داشت: امروز جهان اسلام نگاهها و قرائتهای افراطی از متون دینی به ویژه قرآن کریم را شاهد است و نوعی تفسیر و برداشتهای نامعقول از متون دینی موجب حرکتهای ضدآموزههای الهی شده و نتیجه آن انشقاق و تشتت میان آحاد مردم شده است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی عنوان کرد: امروز گروههای تکفیری گرچه کوچک هستند اما با پشتوانههای قوی حرکتهای ضدبشری و دینی انجام میدهند و ما با این مصیبت روبهرو هستیم.
وی بیان کرد: پژوهش درخصوص علل و عوامل پیدایش این گروههای افراطی و آسیب شناسی جهان اسلام موضوعی است که پژوهشگاه مطالعات تقریبی آن را آغاز کرده و در ابتدای کار خود قرار دارد.
حجت الاسلام مختاری ادامه داد: ما از همه پژوهشگران و پژوهشگاهها برای همکاری در این پروژه بزرگ دعوت میکنیم تا بتوانیم در سرفصلهای کلان پروژه شناخت تکفیر و جریانهای تکفیری به پژوهش بپردازیم.
تکفیریها جوانان را شست و شوی مغزی میدهند
وی ابراز داشت: تکفیریها با شست و شوی مغزی نوجوانان و جوانان آنها را به سوریه، عراق و ... روانه کرده و فتنه و انشقاق میان مذاهب اسلامی ایجاد میکنند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: راههای مقابله با این نوع اندیشه تکفیری و این که ما طی ۱۰ سال آینده در چه وضعیتی قرار خواهیم داشت مواردی هستند که باید بررسی شوند.
وی اظهار کرد: خط فکری تکفیریها با اسلام نبوی مغایرت دارد و آنها مسائل و فجایعی را در جهان اسلام وارد میکنند که خلاف اسلام است و ما باید جوانان را با خطر گروههای تکفیری آشنا کنیم.
حجت الاسلام مختاری در پاسخ به این سئوال که آیا گرایش به تکفیریها به دلیل مسائل مالی است، گفت: بخش عمده به دلیل برداشتهای نامعقول از متون دینی است که جدایی و انشقاق ایجاد کرده و مسائل مالی بخشی از عوامل آن است.
وی زمان اتمام پروژه را نامحدود عنوان کرد و افزود: از لحاظ تعداد پژوهشگر این پروژه کلان نامحدود پیش میرود.
ضرورت آشنایی طلاب با گروههای تکفیری
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی عنوان کرد: شاید طلاب اطلاع زیادی از گروههای تکفیری نداشته باشند و از این رو ما میتوانیم در قالب این کلان پروژه طلاب را آشنا کنیم.
حجت الاسلام مختاری اظهار داشت: بسیاری از پژوهشگاهها در حوزه به صورت موازی کار میکنند که این امر در حال حاضر بهتر شده است.
وی تصریح کرد: بخشی از منابع پروژه ما کتاب است و بخشی نیز احتمال دارد با فرستادن پژوهشگران خود به سوریه، لبنان و عراق از نزدیک با اعتقادات تکفیریها آنان شده و به عنوان منبع از آن استفاده کنیم.
نظر شما