۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۶

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:

رونق کشاورزی نیازمند نسخه موردی است

رونق کشاورزی نیازمند نسخه موردی است

بیرجند- معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه کشاورزی کشور نیازمند نسخه های موردی است، گفت: نسخه های کلی برای همه کشور تاریخ مصرفشان در بخش کشاورزی به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: بر اساس آسیب شناسی که در سال ۹۲ انجام شد بیش از ۴۵ درصد انرژی غذایی مورد نیاز کشور از خارج وارد می شد.

وی، انرژی را یکی از نخستین و ضروری ترین شاخص های امنیت غذایی در کشور عنوان کرد و گفت: در بهترین سال امنیت غذایی  ۸۲ درصد انرژی در داخل تولید می شد که این یعنی در سال ۹۲ حدود ۳۰ درصد در امنیت غذایی افت کرده بودیم.

صادرات سالانه ۶۰۰ هزار تن شیر

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پروتئین ها و عناصر مفید از جمله ویتامین ها و مکمل ها از دیگر شاخصه های امنیت غذایی محسوب می شود، بیان داشت: در حوزه پروتئین ها کشور در وضعیت خوبی قرار دارد و حتی سالانه ۶۰۰ هزار تن شیر و ۵۰ هزار تن برنج را به خارج از کشور صادر می کنیم.

کشاورز با تاکید بر اینکه هنوز تعاملی برای تجارت در امنیت غذایی اتفاق نیفتاده است، عنوان داشت: هنوز هم کمتر از ۱۰ درصد کالاهای کشاورزی در تجارت هستند و دلیل این است که کالاهای کشاورزی تولیدات کم ارزشی هستند.

وی با اشاره به اینکه ما در فضای تجارت کشاورزی خیلی شکننده هستیم، بیان کرد: وقتی دولت کار خود را آغاز کرد از نظر تراز تجاری کسری تراز تجاری کشور بیش از ۸.۱ دلار بود.

صرفه جویی ارزی ۴.۷ میلیارد دلاری در بخش کشاورزی

وی ادامه داد: این تزار منفی برای اختلاف واردات و صادرات در سال ۹۲ به ۴.۶ میلیارد دلار در سال ۹۴ رسید یعنی کشاورزی می تواند ۴.۷ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به چالش های حوزه کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: حرکت کشاورزی به سمت ناپایداری و آب از جمله این چالش ها هستند که مشکل جدی برای بخش کشاورزی محسوب می شوند.

کشاورز،  مشکل موجود آب کشور را ناشی از بی تدبیری در مدیریت آب دانست و افزود: در همه جای دنیا بخش کشاوری پرمصرف ترین بخش آب است و کسانی که که ما را محکوم می کنند به دنبال این هستند که مشکلی که ایجاد کرده اند را بین دیگران تقسیم کنند.

وی اضافه کرد: بنابراین با موضع گیری مشکلی حل نمی شود و باید بخاطر پایداری سرزمین و حفظ منابع و کشاورزی مصرف آب را مدیریت کرده و تمام آحاد کشور باید نسبت به سرنوشت آب حساس باشند.

افزایش ۲۵ درصدی خود اتکایی انرژی ظرف ۵ سال آینده

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم توسعه کشت گلخانه ای در کشور تاکید کرد و گفت: علاوه بر این امروز یونجه در کشاورزی ایران به دلیل کمبود آب جایگاهی ندارد و باید گیاهان علوفه ای با نیاز آبی کمتر به کشاورزان معرفی کنیم ضمن اینکه نباید خللی در تولید شیر اتفاق بیفتد که در همین راستا هشت گیاه علوفه ای معرفی شده است.

کشاورز با بیان اینکه من به رئیس جمهور قول داده ام که ظرف پنج سال ضریب خوداتکایی انرژی در کشور از ۵۵ به ۸۰ درصد می رسد، عنوان داشت: ما هیچ نگرانی در این زمینه نداریم و این کار اجرایی می شود اما باید توجه داشت که کشور ما کشوری متنوع و متغیر است و  برای این امر نیاز به نسخه های متعدد داریم.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی کشور نیازمند نسخه های موردی است، بیان داشت:  دیگر نسخه های کلی و قانون و بخشنامه های کلی برای همه کشور تاریخ مصرفشان در بخش کشاورزی به پایان رسیده و باید بر اساس شرایط هر منطقه یک برنامه پنج ساله با مشورت خود کشاورزان تدوین کنیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امنیت غذایی و تجارت کشاوری قابل تقویت است اما با این شرط که آب را حفظ کرده و پایداری را فراموش نکنیم.

کشاورز به افزایش فرسایش خاک در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: امروز ما با علف های هرز و آفاتی رو به رو هستیم که در تاریخ کشاورزی ایران بی سابقه بود و ناشی از همین فرسایش ها و ناپایداری ها است.

وی، افزایش تولید، افزایش درآمد کشاورزان و حفظ منابع را جمله وظایف وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید افزایش تولید، درآمد و مدیریت منابع را در بخش کشاورزی در استانی مانند خراسان جنوبی جدی بگیریم.

کد خبر 3722181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha