به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، پیام جوادیان با اشاره به پیگیریهای انجام شده در زمینه بحث پساب اظهار کرد: شهرداری قم پیگیریهای زیادی از حدود چهار تا پنج سال گذشته در زمینه اختصاص پساب انجام داده که متاسفانه به نتیجهای نرسیده است.
وی افزود: سال ۹۴ به صورت جدی این موضوع با مکاتباتی از سوی شهردار قم به استاندار پیگیری شد و موضوع استفاده پساب در کمیته حفاظت آب استان قم با ریاست استاندار و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم، معاون عمرانی استاندار، مدیر عامل آب منطقهای و آبفا مطرح شد.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با بیان اینکه ۲۰۰ لیتر آب شهری را در سالهای ۹۲ و ۹۳، از آب فضای سبز جدا کردیم، گفت: در عوض این امر دستور داده شد، پساب در اختیار شهرداری قرار گیرد، در نهایت با پیگیری آب منطقهای و شهرداری اواسط خرداد مجوز این امر صادر شد.
وی گفت: برای اختصاص پساب باید در کمیته حفاظت از آب استان مطرح میشد که در نهایت مجوز حدود ۵۵۰ لیتر در ثانیه را برای بحث فضای سبز صادر شد. البته حدود ۲۰ درصد برای پروژههای منابع طبیعی و ۸۰ درصد که معادل حدود ۴۵۰ تا ۴۶۰ لیتر در ثانیه است برای بحث فضای سبز استفاده میشود.
جوادیان با بیان اینکه در نظر نداریم پساب را به طور مستقیم استفاده کنیم، گفت: متأسفانه کشاورزان پایین دست از این پساب خروجی که از داخل کانالی هدایت میشود، محصولات زراعی کشت میکنند، بنابراین میطلبد اداره محیط زیست ورود پیدا کرده و از این امر جلوگیری کند.
وی گفت: اکنون خط انتقال پساب از تصفیهخانه به سمت تپه علایی و از آنجا به سمت عوارضی قم به طول ۱۲ کیلومتر و سپس به سمت شهرک شکوهیه حدود ۱۳ کیلومتر لولهکشی شده است.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم یادآور شد: استخر بزرگ ذخیره آب نیز در بخش تپه علایی نزدیک رودخانه احداث شده که در مرحله اول پساب داخل این منبع ریخته میشود و پس از تصفیه ثانویه به مخزن بتونی بوستان خلیج فارس واقع در عوارضی تهران ارسال میشود و از آن بخش عرصههای جنگلی را آبیاری میکند.
وی با اشاره به تصفیه ثانویه گفت: در نظر است ذرات معلق موجود در پساب، بار انگلی آن کنترل شده باشد، با ایستگاه تصفیهای که اکنون با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال در حال احداث و تجهیز هستیم، پساب به آبی تبدیل میشود که به طور کامل از نظر آبیاری فضای سبز مناسب است و مشکل انگلی ندارد و از سه فیلتر شنی عبور میکند و در نهایت با کلرزنی خارج میشود.
جوادیان عنوان کرد: حتی از نظر بحث شرعی با تحقیقات انجام شده از سوی مراجع تقلید آب نهایی تصفیه شده با آب چاه مخلوط میشود تا آب پاک، سالم و مناسب برای آبیاری درختان باشد.
وی یادآور شد: در نظر داریم عرصههای جنگلی را با این آب و پساب تصفیه شده آبیاری کرده و بتوانیم رینگ کمربندی پیرامون قم را تکمیل کنیم و حتی در برنامه است که رینگ کمربندی امام علی(ع)، بوستان خلیج فارس، بوستان معصومیه، بوستان اسلامآباد، بوستان زائر و بلوار مرجعیت را در صورت تکمیل خط انتقال آبیاری شود.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم از بهرهبرداری از خط انتقال پساب در صورت صدور مجوز نهایی خبر داد و افزود: با تکمیل ایستگاه تصفیه و پمپاژ و صدور مجوز نهایی به زودی شاهد افتتاح این خط خواهیم بود که تحول بزرگی در فضای سبز شهر ایجاد میکند.
نظر شما