سید حسن موسوی چلک در حاشیه سفر خود به سبزوار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همه مردم در سبزوار دغدغه شهروندان ساکن در سکونتگاههای غیر رسمی این شهر را دارند و اگر امروز به اذعان وزارت راه و شهرسازی ، سبزوار به موفقیت در حوزه ساماندهی و بازآفرینی محلات هدف دست یافته، به دلیل مشارکت جمعی آنها است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور افزود: برای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی باید درابتدا ساکنان این مناطق را به عنوان شهروندان درجه یک قلمداد کند و برچسب غیر رسمی را از مردم ساکن در این نقاط برداشت.
وی بیان کرد: موفقیت سبزوار در ساماندهی بافت ناکارامد شهری به اندازهای قوی بود که مجموعه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی در هر جلسهای که برگزار می کند، از صاحب نظران و نخبگان میخواهد تا پروژه سبزوار را نقد کنند و سوالات خود را بپرسند.
موسوی با تأکید بر اینکه امروز به این باور رسیدهایم که اگر هویت اجتماعی و فرهنگی و سرمایه و مشارکت اجتماعی نادیده گرفته شود حتی در پروژههای کالبدی نمیتوان موفقیت لازم را بدست آورد، گفت: از ابتدایی که سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی محلات ناکارامد شهری در شهریور ماه سال ۹۳ در هیات دولت مصوب شد، اولین شهری که برای اجرای سند اعلام آمادگی کرد، شهر سبزوار بود.
وی افزود: با این اعلام آمادگی تفاهمنامهای بین شهرستان سبزوار ، وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری منعقد شد و برای اجرای این تفاهمنامه برای اولین بار در کشور یک تشکل اجتماعی و غیر دولتی به نام انجمن مددکاری اجتماعی برای بازنگری و مطالعه انتخاب شد.
موسوی اظهار کرد:این انجمن در اردیبهشت سال ۹۳ تفاهمنامهای با شرکت مادر تخصصی عمران منعقد کرد و طی جلساتی که بین مسئولان شهری سبزوار و وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، انجمن مددکاری ایران به عنوان مجری این طرح انتخاب شد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: بعد از انجام مطالعات لازم، مراحل قانونی طرح ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی سبزوار در برنامه اقدام و کمیته تفلیق در استان و شهرستان طی شد و پس از آن عملاً کار شروع و مجددا شرح خدمات جدیدی به انجمن مددکاران اجتماعی ارائه شد.
وی اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۴ حد متوسط خدمات شهری باید در مناطق هدف به شهروندان ارائه شود، خوشبختانه دید مشارکتی دستگاههای اجرایی و مردم سبزوار سبب شد تا در مدت زمان دو سال درصد قابل توجهی از برنامه ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی سبزوار اجرائی شود.
موسوی ادامه داد: حدود ۱۸ میلیون نفر از جمعیت کشور در سکونتگاههای غیررسمی زندگی می کنند که از این رقم بیش از ۱۷ هزار نفر در سبزوار ساکن هستند.
مدیرکل دفتر عملکرد سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: وزارت راه و شهرسازی امروز به موضوع سکونتگاههای غیر رسمی به عنوان یک امر مهم با حفظ هویت اجتماعی و بستر سازی برای مشارکت با توجه نیازهای مردم توجه میکند.
نظر شما