کیوان خاصی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهمیت آمایش سرزمین در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار در مناطق مرزی اظهار داشت: با وجود پیشرفتهای قابل توجه در زمینه مبارزه با بیماریها، هنوز بیماریهای واگیردار اهمیت خاصی در اپیدمیولوژی و بهداشت جامعه به خصوص در مناطق مرزی کشور دارند.
کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه در ادامه افزود: یکی از مسائل مهم و کلیدی که در کنار برنامه ریزیهای کلان و بخشی باید به طور مستقل به آن پرداخته شود، برنامه ریزی آمایش سرزمین و برنامه ریزی منطقهای است.
خاصی بیان کرد: به دلیل اینکه برنامه ریزی آمایش سرزمین با دیدی وسیع و همه جانبه به فضای ملی نگاه می کند، کلیه مناطق کشور را با حوصله و دقت از جهات مختلف مورد مطالعه و شناسایی قرار می دهد و بر اساس توانمندیها، قابلیتها و استعدادهای هر منطقه، نقش و مسئولیت خاص به مناطق مختلف کشور محول میکند.
وی گفت: با وجود تحولات صورت گرفته در قرن حاضر نظیر جهانی شدن، ورود به عصر اطلاعات و پیشرفت های صورت گرفته در زمینه تکنولوژیها و فناوری های تسلیحاتی و نظامی، مهندسی، پزشکی و... مرزها همچنان یکی از نقاط اولیه شروع جنگ ها و آسیب پذیری کشورها هستند.
این مسئول افزود: بر این اساس، مدیریت و کنترل کردن عوامل بیماریزا در مرزها می تواند نقش برجستهای در تأمین سلامت، امنیت و کاهش آسیب پذیری در کشور داشته باشد.
خاصی اظهار کرد: از آنجا که یکی از اهداف اصلی آمایش سرزمین کاهش آسیب پذیری کشور است مطالعه و بررسی پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار در مناطق مرزی میتواند نقش موثری در سلامت و بهداشت کشور داشته باشد.
نظر شما