ولی یعقوبی بعدازظهر شنبه در بازدید از وضعیت مناسبسازی محوطه ساختمانهای اداری اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در توانمندسازی افراد معلول ایدههای جدیدی در دستور کار بهزیستی است.
وی افزود: از جمله اینکه به جای نگهداری در مراکز نگهداری لازم است نگهداری مبتنی بر خانواده برنامهریزی شود تا معلول از محیط خانواده خود جدا نشود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان تصریح کرد: طی سالهای اخیر برای پیادهسازی این رویکرد ۵۰ نفر آسیب دیده نخاعی تحت حمایت قرار گرفتند و علاوه بر این مشاوره با خانوادهها جهت نگهداری از معلول نیز انجام شده است.
یعقوبی به تأمین هزینه برخی معلولان اشاره کرد و افزود: در واقع با تأمین بخشی از هزینه نگهداری به خانواده نیازمند کمک میکنیم تا فرزند معلول خود را نگهداری کند.
وی از جمله طرحهای توانمندسازی را پیگیری اجرای قانون حمایت جامع از معلولان دانست و گفت: در اغلب موارد نسبت به اجرای این قانون غفلت میشود در حالی که اجرای صحیح آن میتواند ۷۰ درصد از مشکلات معلولان را رفع کند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان حمایت تحصیل، اشتغال، معیشت و ارائه خدمات مشاورهای از معلولان را یاد کرد و بیان داشت: همچنین برای حضور معلولان در اجتماع طرح مناسبسازی ساختمانها و معابر شهری قویاً پیگیری میشود.
یعقوبی تأکید کرد: اینکه معلول در گوشه خانه نگه داشته شود و فعالیت اجتماعی نداشته باشد تفکر منسوخی است و لازم است با مناسبسازی معابر و ساختمانها حضور اجتماعی معلولان تسهیل شود.
وی به کسب رتبه سوم توسط استان اردبیل در امر مناسبسازی اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی ستاد مناسبسازی کشور ۵۵ درصد از ساختمانهای اداری مناسبسازی شده است.
وی به ضرورت افزایش این رقم تأکید کرد و افزود: بسیاری از افراد از ضرورت مناسبسازی اطلاع دقیقی ندارند و لازم است رسانهها در این خصوص اطلاعرسانی داشته باشند.
نظر شما