به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث کلانتری ظهر دوشنبه در جشنواره مهارتهای هنری کاردانش به میزبانی اردبیل تصریح کرد: در مصرف منابع به دنبال این هستیم که بتوانیم استفاده درست از منابع داشته باشیم و حق آیندگان را حفظ کنیم.
وی افزود: به دلیل اینکه بیشتر منابع طبیعی در کشور محدود است باید مصارف به شکلی باشد که نیاز نسلهای آینده تأمین شود و نسل آینده برای تأمین نیاز خود به مخاطره نیفتد.
مدیرکل آموزش سازمان محیطزیست از جمله اقدامات سازمان برای آموزش این مهم را نهادینه کردن مدارس سبز عنوان و اضافه کرد: به زودی طرح اجرای مدارس جامع زیستمحیطی ابلاغ میشود و این طرح در ۱۰۵ هزار مدرسه در سطح کشور اجرا خواهد شد.
کلانتری راهاندازی مدارس سبز را با هدف فرهنگسازی جهت مدیریت منابع و انرژی و توسعه فرهنگ حفاظت از محیطزیست دانست و افزود: به دلیل اینکه آموزشوپرورش ظرفیت بزرگی به لحاظ اجرای برنامههای آموزشی دارد لازم است از این ظرفیت استفاده کرد.
وی عمده تمرکز سازمان محیطزیست در بحث آموزش حفاظت از محیطزیست را متمرکز جوامع محلی و گروههای زنان دانست و افزود: به ویژه آموزش مادران به دلیل اینکه مسئولان مدیریت خانوادهها هستند ضروری است.
مدیرکل آموزش سازمان محیطزیست برنامه آموزشی دیگر را یک ساعت با محیطبانان دانست و گفت: این طرح نیز ویژه دانش آموزان در مناطق مسکونی حاشیه مناطق حفاظت شده اجرا میشود.
به گفته کلانتری بیشترین تلفات صید و شکار که منجر به کشتار محیطبانان میشود ناشی از عدم آگاهی بافتهای مسکونی اطراف مناطق محروم است و این طرح به بهبود سطح آگاهی مردم ساکن در این مناطق کمک میکند.
وی با بیان اینکه حفاظت از محیطزیست در دنیا به دو شیوه کنترل و فرمانداری و مشارکت مردمی است، اضافه کرد: در کنترل و فرماندهی مردم مزاحم تلقی میشوند و گمان بر این است که مسئولان باید مردم را کنترل کنند.
مدیرکل آموزش سازمان محیطزیست تصریح کرد: در مقابل در مشارکت مردمی مردم شریک بخش دولتی هستند و در کشور در نظر داریم با کیفی سازی سمنها به این نوع حفاظت دست یابیم.
کلانتری به فعالیت ۷۰۰ تشکل زیستمحیطی در کشور اشاره کرد و افزود: هر چند سمنها به لحاظ کمی افزایش دارند اما لازم است با آموزشهای مناسب به لحاظ کیفی بهبود یابند.
وی متذکر شد: سمنها باید چهار بخش غیرانتفاعی، غیرسیاسی، داوطلبانه و عامالمنفعه را رعایت کنند تا به جای NCO بودن به GO تبدیل نشوند.
نظر شما