۷ شهریور ۱۳۸۵، ۱۰:۵۳

در توافق صورت گرفته وزارت ارشاد و اتحاديه ناشران عنوان شد :

تمام كتابهاي در انتظار مجوز تا پايان مهرماه بررسي مي شوند

تمام كتابهاي در انتظار مجوز تا پايان مهرماه بررسي مي شوند

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : طولاني شدن كم سابقه روند صدور مجوز كتاب در حوزه علوم انساني و خساراتي كه در اثر كند شدن اين فرآيند متوجه ناشران و نويسندگان شده است منجر به برگزاري جلسه مشترك اتحاديه ناشران و معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مرداد ماه سال جاري گرديد. متن زير گزارشي از اين نشست است.

به گزارش مهر، در جلسه مذكور هيات مديره اتحاديه ضمن طرح پاره اي از مسائل و مشكلات صنعت نشر كتاب حول دو موضوع " تسريع روند صدور مجوز چاپ و نشر كتاب " و " معافيت مالياتي كتابفروشان " خواستار مساعدت محسن پرويز شد .

معاون فرهنگي ارشاد پس از شنيدن نقطه نظرهاي هيات مديره اتحاديه نسبت به هر دو مورد مطروحه قول مساعدت داد . در پي آن جلسه دلايل اتحاديه در خصوص ضرورت معافيت مالياتي كتابفروشان به صورت مكتوب براي دفتر وي ارسال شد كه همچنان در دست پيگيري است .

بر همين اساس دو جلسه نيز در روزهاي يكشنبه 22 مرداد و شنبه 4 شهريور با حميد زاده مدير كل اداره كتاب و كتابخواني ، برگزار شد .  در آخرين جلسه اين فرصت فراهم شد كه به نحوي مبسوط در دو حوزه سياست نشر و اقتصاد نشر و اصلاحاتي كه هر دو حوزه نيازمند آنند گفتگو شود .

دستاورد اين نشست در حوزه سياست نشر، به خصوص در مورد تسريع روند صدور مجوز چاپ و نشر كتاب ، به نظر اتحاديه  اميدواركننده بود . حميد زاده در پايان جلسه قول داد كه تا پايان مهرماه 85 تمام كتاب هاي در انتظار مجوز مورد رسيدگي قرار گيرد و نتايج آن به تدريج به ناشران اعلام و امر صدور مجوز كتاب روزآمد شود .

البته تفسير و برداشت اتحاديه از اصل 24 قانون اساسي و مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تفسير و برداشت حميد زاده از اصول ذي مدخل (اصول 3 ، 9و 24) قانون اساسي و " مصوبه " درباره قانوني بودن مميزي پيش از چاپ متفاوت بود . بنابراين مقرر شد در گفتگوهاي آتي كه قرار است از مهرماه 85 با پرويز درباره سياست هاي نشر، به خصوص مميزي و اقتصاد نشر، به ويژه اصلاح سياست هاي حمايتي و طرح هاي جايگزين حذف سوبسيد كاغذ ، انجام شود امكان نزديك شدن ديدگاه ها فراهم شود.

به نظر اتحاديه در حوزه اقتصاد نشر به رغم تلاش ها و كوشش هاي بسياري كه براي حمايت از رشد و توسعه صنعت نشر انجام شده است هنوز حجم مسايل ( اغلب مزمن ) و مشكلات انباشته شده بسيارزياد و رشد اين بخش دچار ناپايداري و ناموزوني است . لذا اقتصاد نشر همچون كل اقتصاد كشور نيازمند چند اصلاح و تحول بنيادي و اساسي است . براي اين امر اتحاديه قصد دارد بدون شتابزدگي طرح هاي كارشناسي شده اي را به صورت مرحله اي تهيه و به وزارت ارشاد، كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ، شوراي اسلامي شهر تهران ، شهرداري تهران و ساير نهادها و ارگان هاي ذيربط ارائه دهد تا صنعت نشر در مسير رشد ، تعالي و توسعه پايدار قرار گيرد .

اين اتحاديه اميدوار است بر مبناي رويكردي قانوني و از طريق تعامل مثبت با وزارت ارشاد و ساير نهادهاي دولتي و مدني ذي مدخل به سهم خود در جهت شكوفايي فرهنگ مكتوب و حل و رفع مسايل صنف حركت كند .

بنا بر اين گزارش، جعفر همائي سخنگوي اتحاديه گفت :  درجلسه چهارم شهريور هيات مديره اتحاديه با حميد زاده ، مديركل مراكز و روابط فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره توقف خريد كتاب از ناشران سوال شد .وي در پاسخ اعلام كرد كه خريد كتاب از ناشران متوقف نشده و انجام مي شود اما نه براساس آئين نامه سابق . ما خريد كتاب را بر اساس حمايت از ناشران ، اهل قلم و ... انجام نمي دهيم .خريد كتاب براساس نياز كتابخانه هاي عمومي ، مدارس ، مساجد ومراكز تحقيقاتي صورت مي گيرد .

هيات مديره اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران از وي خواست ، آئين نامه جديد خريد كتاب و نيز فهرست كتاب هايي كه در اين مدت خريداري شده را در نشريه كتاب هفته اعلام كنند و از اين پس نيز مانند گذشته فهرست كتاب هاي تصويب شده ناشران براي خريد را به طور هفتگي در كتاب هفته اعلام كنند تا ناشران در جريان قرار گيرند . اين پيشنهاد مورد موافقت مدير كل امور كتاب قرار گرفت.

کد خبر 372950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha