۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۵۵

در جلسه علنی شورای شهر تهران مطرح شد

هشدار در خصوص تخریب خانه های تاریخی

هشدار در خصوص تخریب خانه های تاریخی

رییس کمیته میراث شورای شهر تهران نسبت به تخریب خانه های تاریحی پایتخت در یک ماه گذشته انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد حکیمی پور در صحن غیر علنی شورای شهر تهران با بیان این که در یک ماه اخیر شهر تهران آماج حملات تخریب کنندگان هویت تهران به عنوان  ام القرای جهان اسلام بوده است.

وی با بیان با اشاره به خانه علاالدوله حاکم تهران گفت: مالک این بنا ستاد اجرائی فرمان امام خمینی است.کل بنا ۱۷۰۰ متر است که تنها ۱۵۰ متر آن تاریخی و هزار و ۵۵۰ متر آن بایر است. خوشبختانه با پیگیری ها خانه حاکم تهران در تاریخ ۲۸ تیر از لیست مزایده ها خارج شد. البته این بنا در تاریخ ۲۸تیرماه به صورت اضطراری ثبت ملی شد.

وی در ادامه به  موضوع خانه توران در روز ۲۸ تیرماه اشاره کرد و گفت: این اثر که جزو بناهای شاخص معماری است در منطقه یک و در خیابان پسیان قرار دارد. این بنا یکی از باغات تهران از سوی سازمان پارکها و فضای سبز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۴ تشخیص داده شده بود.

مالک این بنا کمیته امداد است و قصد دارد در این بنای ۲هزار متری یک مجتمع مسکونی ۱۲ طبقه را ایجاد کند.

حکیمی پور در ادامه به ویلای پناهی اثر معماری فرانسوی «دوبرول» اشاره کرد و گفت: کمیته امداد قصد دارد که در این محل یک مجتمع تجاری و اداری با حداقل ۸ طبقه و ۱۰ طبقه پارکینگ ایجاد کند.  در تاریخ ۸ شهریور سال ۹۴ شهرداری منطقه ۶ طی استعلامی از ادراه کل میراث فرهنگی استان تهران بابت این ملک  درخواست نظر می کند و میراث فرهنگی هم خوشبختانه اعلام می کند که این بنا دارای واحدهای تاریخی – فرهنگی و معماری است و نباید تخریب شود ولی این استعلام زمانی صورت می گیرد که کمیته امداد درخواست خود را نیمه مرداد ۹۲ به شهرداری ارئه می دهد و شهرداری منطقه ۶ باید در همان سال ۹۲  و در آغاز کار استعلام از میراث فرهنگی می گرفت و نه دو سال بعد و در انتها صدور پروانه این استعلام را بکند و این در حالی است که کمیته امداد بالغ بر ۲۵میلیارد طی این دوسال بابت مجوزهای این مجتمع هزینه کرده است و حال ضرر و زیان کمیته امداد را چه کسی پرداخت می کند؟!

حکیمی پور در ادامه به دفتر موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی که کار معمار معروف ایرانی نظام عامری اشاره کرد و گفت: این بنا جزو معدود کارهای نظام عامری است که متاسفانه تخریب شد و این سند هویتی نیز به تاریخ پیوست، در منطقه یک و در خیابان ولیعصر، بعد از پل پارک وی، نبش خیابان میر شریفی تخریب می شود.

وی افزود: میراث فرهنگی کوتاهی کرده است و این بنا را جزو آثار ارزشمند شناسایی نکرده است. از سویی شهرداری هم به راحتی مجوز تخریب و نوسازی ملک را داده است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی ضرابی هم یکی از این دست بناهاست که جزو معدود بناهای دوره اول قاجار شهر تهران محسوب می شود.این بنا در قلب نگین پایتخت و در مطنقه ۱۲، خیابان پامنار و در راسته کوچه صوفیانی است. در اثر همین موضوع و عدم اطلاع میراث فرهنگی استان تهران از وجود چنین بنایی، بنا در حال تخریب و دست اندازی از سوی ساخت و ساز ملک مجاور است.

 رییس کمیته میراث شورای شهر تهران با اشاره به در معرض خطر بودن  خانه – باغ رهنما متعلق به مرحوم زنده یاد زین العابدین رهنما نویسنده کتاب های پیامبر و حسین است، گفت: خانه – باغ رهنما در سال ۸۲ در فهرست آثار ملی کشور ثبت می شود ولی به دلیل قرارگیری در کنار برج سازان شهر تهران، رو به زوال و نابودی است و شاهدیم که با وجود ثبت ملی بودن، شهرداری منطقه یک خلاف قانون می کند و در حریم این بنا مجوز چند برج بلند مرتبه را می دهد.

حکیمی پور اظهار داشت: نمی دانیم در تهران چه خبر هست و گویا که دیگر زمینی برای تخریب و برج سازی ها وجود ندارد که تنها ملک های تاریخی و دارای ارزش میراثی جولانگاه مافیای تجاری سازی ها شده است!

وی همچنین درخواست کرد مشخص شود که شهردار تهران با مرخصی به سفر خارج از کشور رفته است و برای کار شخصی بوده یا شهرداری که چمران عنوان کرد: وی مرخصی کتبی گرفته است و برای کار شخصی سفر کرده است. 

کد خبر 3729651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha