به گزارش خبرگزاري مهر، موسسه مطالعاتي PINR در تحليلي بدون توجه به حق مشروع ايران در داشتن برنامه هسته اي صلح آميز نوشت : "دور ديگر گفتگوهاي ديپلماتيك بين ايران و غرب به نظر مي رسد كه به پايان رسيده است. ايران نه تنها از تعليق برنامه غني سازي سرباز زده است، بلكه برنامه هسته اي خود را افزايش هم داده و راكتور آب سنگين خود را در اراك افتتاح كرده است."
نويسنده مدعي مي شود: "در حالي كه آمريكا و اروپاييها تلاش مي كنند تا جبهه متحدي را در برابر ايران ايجاد كنند، اما روشن است كه ايران مي خواهد به برنامه هسته اي خود ادامه دهد. "
با وجودي كه ايران همواره با بازرسان آژانس بين المللي همكاري كرده و سايتهاي خود را به روي آنها باز گذاشته است، اما غرب در تلاش است تا برنامه صلح آميز ايران را به گونه ديگري جلوه دهد و وانمود كند كه ايران به دنبال بمب هسته اي است و به اين بهانه حق مشروع و مسلم ايران را حتي در حد پژوهش نيز سلب كند.
موسسه PINR نيز با وجود تاكيد ايران بر اينكه سلاح هسته اي هيچ جايي در استراتژي اين كشور ندارد، ادعا مي كند:" از نظر استراتژيكي دستيابي به سلاحهاي هسته اي ممكن است به نفع ايران باشد. در جهاني كه كشورها مجبور مي شوند تا از امنيت خود دفاع كنند، سلاحهاي هسته اي يك عامل بازدارنده عالي هستند. همه كشورهاي مهم بر اهميت سلاحهاي هسته اي آگاه هستند و تمايلي به از دست دادن آن ندارند".
نويسنده ادامه مي دهد :" ايران در يك منطقه بسيار متغيري واقع شده است و هند، پاكستان، و مهمتر از همه اسرائيل از ديرباز داراي سلاحهاي هسته اي بوده اند . از سوي ديگر پس از 11 سپتامبر ايران مجبور شده است تا بزرگترين دشمن خود را در همسايگي خود داشته باشد و آن هم آمريكا بود كه در افغانستان و عراق حضور پيدا كرد."
در اين تحليل ادعا شده است : "همچنين درسي كه ايران از حمله آمريكا به عراق آموخت اين بود كه تنها راه براي جلوگيري از حمله به اين كشور دستيابي به سلاحهاي هسته اي با سرعت هرچه تمامتر است."
PINR در ادامه مي نويسد :" براي تهران در زماني كه به نظر مي رسد آمريكا در عراق گرفتار شده زمان ايده آلي است كه بر واشنگتن پيروز شود. ايران همچنين مي داند كه از بزرگترين اهرم در فضاي سياسي و امنيتي در عراق برخوردار است و توانايي آن را دارد تا فعاليتهاي تخريبي خود را در جنوب لبنان شدت دهد."
اعتبار آمريكا به علت اطلاعات بد و مداخله آن در عراق در سطح پاييني قرار دارد. تنها تعداد كمي از كشورها هستند كه به آمريكا اعتماد خواهند كرد. |
در ادامه اين تحليل آمده است :"از سوي ديگر، به نظر مي رسد كه موقعيت ايران در خاورميانه در حد بالايي قرار دارد، به ويژه پس از پيروزي حزب الله بر ارتش قدرتمندتر اسرائيل. اين مسئله مشخص نيست كه آيا آمريكا و اروپاييها داراي استراتژي موثري براي تعامل با ايران هستند يا خير. تحريمهاي اقتصادي و اقدام نظامي ممكن است مشكلات جدي را ايجاد كند. در واقع تاريخ نشان مي دهد كه اگر كشوري تصميمي استراتژيك اتخاذ كند كه مي خواهد بمب هسته اي داشته باشد، آن وقت جامعه بين المللي اقدام كمي را مي تواند انجام دهد.
تحريمهاي اقتصادي و اقدام نظامي ممكن است مشكلات جدي را ايجاد كنند. |
به گزارش "مهر" نويسنده خاطر نشان مي كند : "برخي مي گويند كه ديپلماسي به عنوان يك گزينه جدي متوقف شده است. اين در حالي است كه اروپاييها در اعمال تحريم عليه ايران ملاحظه كاري مي كنند و تمايلي براي درخواست صريح اين تحريمها ندارند. با وجود آنكه فرانسه از پاسخ ايران راضي نيست، اما در برابر هر گونه مقابله بين ايران و غرب هشدار داده است. روسيه و چين هم اين مسئله را روشن كرده اند كه بعيد است از اعمال تحريم عليه ايران حمايت كنند."
در پايان اين تحليل آمده است: "آنچه روشن است اين است كه دو طرف بر موضع خود اصرار مي ورزند و اين براي آينده ديپلماسي در مورد برنامه هسته اي ايران اميدوار كننده نيست."
گزارش اين موسسه مطالعاتي در حالي است كه آمريكا با برنامه هسته اي صلح آميز ايران مخالفت مي كند و از سوي ديگر با استانداردهاي دوگانه خود با هند قرارداد هسته اي امضا كرده و چشم خود را هم به روي زرادخانه هاي هسته اي رژيم اسرائيل بسته است.
نظر شما