به گزارش خبرگزاري "مهر"، اين محققان با آزمايش روي 30 هزار نفر دريافتند: افرادي كه كتاب هاي داستاني مي خوانند از حافظه بهتري برخوردارند. از سويي خوردن بيش از اندازه مشروبات الكلي به ضعف حافظه كمك مي كند تا جايي كه اين افراد حتي در يادآوري اسامي دچار مشكل هستند.
"نانسي پاچانا" روانشناس متخصص اعصاب گفت: تماشاي تلويزيون الزاما به معناي برخورداري از حافظه بد نيست به طوري كه با سالم نگه داشتن بدن و بهره مندي از رژيم غذايي مناسب، همچنين داشتن شيوه زندگي فعالانه مي توان حافظه را تقويت كرد.
وي كه عضو دانشكده روانشناسي دانشگاه كوئينزلند است در مصاحبه اي با رويترز افزود: بين عملكرد حافظه و سلامت بدن و به ويژه سلامت مغزي رابطه مستقيمي وجود دارد.
در اين تحقيق تحت عنوان "تست حافظه" موارد مختلفي همچون يادآوري ليست خريد و فروش، اسامي، صورت ها و شغل ها، وقايع مربوط به گذشته دور و تشخيص تفاوت هاي بين دو قطعه عكس روي افراد آزمايش شد. آن دسته از افرادي كه در اين آزمايش شركت كردند پرسشنامه هايي درخصوص برخورداري از عادات خاصي همچون مصرف مشروبات الكلي، تماشاي تلويزيون و مطالعه را نيز پر كردند.
نتايج اين تحقيق تاثير اصلي تماشاي تلويزيون بر حافظه را آشكار ساخت. آن دسته از افرادي كه روزانه كمتر از يك ساعت تلويزيون تماشا كرده بودند، در امور مربوط به حافظه موفق تر بودند. همچنين افرادي كه روزانه كمتر از دو بار مشروبات الكلي مصرف كرده بودند، تمامي فعاليت هاي مرتبط با حافظه را به خوبي انجام دادند.
افرادي كه جدول حل كرده بودند در يادآوري ليست هاي فروش و اسامي بهتر عمل كردند و اين در حالي است كه خوردن ماهي يك بار در هفته نيز توانايي به خاطر آوردن ليست محصولات خريداري شده را در افراد افزايش داد.
موارد تهديد كننده سلامت همچون افسردگي، چاقي، كم خوابي و مضطرب بودن نيز بر عملكرد حافظه تاثيرگذار است.
نظر شما