۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۳۹

مجری با سابقه صداو سیما در گفتگو با مهر:

برنامه‌ریزی برای تبدیل تهدیدها به فرصت وظیفه مسئولان است

برنامه‌ریزی برای تبدیل تهدیدها به فرصت وظیفه مسئولان است

سیستان- مجری باسابقه صدا و سیما گفت: هر منطقه‌ای فرصت ها و محدودیت های خاص خود را دارد و در این زمینه مسئولان وظیفه دارند تا با برنامه‌ریزی کارشناسی این محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند.

مرتضی حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مشکلات منطقه سیستان وراه های برون رفت ازاین مشکلات و اینکه مشکلات سیستان ناشی از عدم توانایی مسئولان است یا عوامل طبیعی گفت: طبیعتا هر منطقه‌ای فرصتها و محدودیتهای خاص خود را دارد و در این زمینه مسئولان وظیفه دارند تا با برنامه‌ریزی صحیح و کارشناسی شده این محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند و راه را برای توسعه و رفع مشکلات مردم هموار کنند.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که برنامه‌ریزی صحیح مسئولان باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا مشکلات سیستان را رفع سازد، تصریح کرد: ریشه مشکلات سیستان به سالهای دور و حتی یک قرن گذشته برمی‌گردد و برنامه ریزی های نادرستی که در این مدت در منطقه اعمال شده فرصت های مرزی را به تهدید تبدیل کرده است.

این مجری باسابقه صدا و سیما ادامه داد:  مسئولان در این برنامه ریزی تاریخ  و تمدن سیستان را به عنوان یک ظرفیت ملاک قرا دهند و از آن به عنوان یک مزیت  گردشگری استفاده کنند چرا که در دنیای کنونی دیگر گردشگران بدنبال عناصر ویژه و معروف در سرزمین‌ها نیستند و سیستان می تواند پاسخگوی نیاز گردشگری نو باشد که همانا بیابان‌گردی و طبیعت گردی است.

وی به بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که امروز از آن به عنوان یک تهدید یاد می‌شود اشاره کرد و گفت: می توان این پدیده را با برنامه ریزی ، مطالعات جغرافیایی، ایجاد مراکز تفریحی مرتبط با این پدیده و فراهم کردن زیرساخت ها به یکی از عناصر طبیعی برای جذب گردشگر تبدیل کرد.

حیدری همچنین گفت: از سویی مبادلات مرزی می‌تواند زمینه را برای صادرات کالا توسط مرزنشینان و مردم سایر نقاط کشور فراهم کند. و این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه با پدیده قاچاق مبارزه شود و راه برای صادرات صنایع دستی، محصولات کشاورزی و صنایع تولیدی هموار شود.

وی در عین حال تصریح کرد: سیستان به دلیل مرزی بودن می‌تواند با فراهم کردن زیرساخت‌های پزشکی به مرکز توریسم درمانی هم برای منطقه و هم آن سوی مرزها تبدیل شود و اگر این امر محقق شود برخی از چالش‌های منطقه از این طریق قابل حل است.

مجری با سابقه رسانه ملی مکانیزه کردن کشاورزی را هم یکی دیگر از راههای برون رفت منطقه از بحران کم‌آبی عنوان کرد و گفت: آبی که از چاه‌نیمه‌ها به مزارع کشاورزی هدایت می‌شود باید به صورت مکانیزه و آبیاری قطره‌ای استفاده شود تا منابع آبی مدیریت شود و نگرانی‌ها از کم‌آبی در منطقه کاهش یابد.

وی همچنین مطالعات معدنی و کشف ظرفیت های معدنی سیستان را یکی دیگر از امتیازات ویژه منطقه دانست که اگر بکارگیری شود می‌تواند توسعه منطقه سیستان را به ارمغان آورد.

حیدری در پاسخ به این سوال که رسانه ها تا چه میزان می تواند در رفع مشکلات منطقه و توسعه آن موثر باشند گفت: رسانه ملی و خبرگزاری ها وظیفه دارند  فرصت ها و ظرفیت ها را معرفی کنند در این میان رسانه های محلی به دلیل مجاورت می توانند با آشنایی کاملی که نسبت به مشکلات دارند در انعکاس دقیق آن موثر بوده و زبان گویای مردم منطقه باشند چرا که سیستان با آنهمه قابلیت و ظرفیت منطقه ای کویری، غیرقابل سکونت و طبیعتی خشن نیست.

کد خبر 3734715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha