به گزارش خبرنگار مهر، امین مقومی عصر یکشنبه در بازدید از دفتر خبرگزاری مهر در قم ضمن تبریک روز خبرنگار، با اشاره به مشکلات عرصه ساخت و ساز شهری در قم اظهار داشت: دبیرخانه نقد پروژههای عمرانی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم تشکیل میشود که این دبیرخانه در واقع قرار است نظرات کارشناسی مهندسان سازمان را به دستگاههای مربوط منتقل کند.
وی ادامه داد: در این دبیرخانه مشکلات ساخت و سازها با نگاه کارشناسی بررسی شده و به دستگاه مربوط منعکس میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم همچنین ابراز داشت: به رغم حضور نماینده سازمان در کمیته فنی کمیسیون ماده ۵ استان، به منظور ارتقای کارآیی و بهرهگیری از سایر ظرفیتهای تخصصی کارشناسی در این زمینه برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم سطح رضایتمندی مردم از خدمات سازمان افزایش یابد، گفت: برای کنترل تخلفات ساختمان به دنبال اجرای طرح مجریان ذی صلاح بودیم اما عدهای با این بهانه که این کار قیمت را بالا میبرد، مخالف اجرای این طرح هستند.
مقومی با اشاره به اینکه تا مجری ساختمان دارای پروانه اشتغال از وزارت راه و شهرسازی نباشد، کنترل قانونی از سوی سازمان به درستی نمیتواند صورت بگیرد، گفت: در حال حاضر همه از مجری استفاده میکنند و اجرای این طرح فقط این کار را ساماندهی میکند و به هزینه تمام شده ساختمان مبلغی اضافه نمیکند.
وی یکی از مشکلات این عرصه را اشتغال مهندسان دانست و افزود: تا پایان امسال تعداد مهندسان نظام مهندسی ساختمان استان قم به بیش از ۵ هزار نفر میرسد که حدود ۵۰ درصد این تعداد هم پروانه اشتغال دارند.
پذیرش رشته مهندسی در تمام دانشگاههای قم
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با اشاره به عدم سیاستگذاری درست در وزارت علوم برای پذیرش رشتههای دانشگاهی به خصوص در رشتههای مهندسی اظهار کرد: در حال حاضر تمام دانشگاهها در قم رشتههای مهندسی از جمله معماری را پذیرش میکنند که اینها در هنگام فارغ التحصیلی در تأمین شغل مناسب و متناسب مشکل خواهند داشت.
وی افزود: با وجود اینکه در قم نسبت به دیگر استانها رکود ساخت و ساز کمتر دیده میشود اما بیکاری مهندسان موضوعی نگرانکننده است تا جایی که متأسفانه مشاهده میشود در مواردی برای برخی افراد باسابقه کاری قابل توجه، شرایط کاری مناسبی فراهم نیست و آنان هم به حداقلها راضی هستند.
مقومی با اشاره به اینکه سال گذشته در قم نسبت به سال قبل ۲۵ درصد صدور پروانه ساختمانی کاهش داشته عنوان کرد: با این حال هنوز هم در قم کار بسیار است منتهی باید از ظرفیت مهندسان بومی برای اجرای پروژههای بزرگ استفاده شود.
وی به تخلفات ساختمانی و از جمله موضوع نقشههای اجرایی اشاره کرد و گفت: برای حل این مشکل علاوه بر فرهنگسازی عمومی و همراهی مردم، باید تمام نهادها در استان بسیج شده و یک کار قوی، هماهنگ و مستمر را پیگیری کنند.
نظر شما