به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، محمدرضا صالحی، در دیدار با سرپرست و شورای معاونان جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی از دو واژه مقدس جهاد و دانشگاه تشکیل شده و پایه علمی دارد که قطعا کمکهای این نهاد میتواند مفید باشد.
وی ادامه داد: این انتظار وجود دارد که کارهایی که به جهاددانشگاهی محول میشود با تعصبی بیش از پیش پیگیری شود و به مصداق احادیث و روایات که مومن باید آینه مومن باشد نتایج تحقیقات را آنچنان که هست انعکاس دهد.
صالحی با بیان اینکه در زمان تصدی مسئولیت در مازندران در استان بورس ایده تشکیل شد، اظهار کرد: در این صورت کاری که توسط نهاد یا فردی پیگیری و منتج به نتیجه شده باشد به نام او ثبت میشود و کسی نمیتواند در این زمینه مدعی باشد، که چنین تشکیلاتی باید در خراسان شمالی نیز راهاندازی شود.
وی ادامه داد: باید با توجه به امکانات موجود برنامهریزی کرد در غیر این صورت توقع ایجاد میشود و در صورت عدم تحقق نارضایتی در پی خواهد داشت.
صالحی گفت: در برنامهریزیها همواره به اعتبارات و سرمایهها توجه میشود حال آنکه باید اولویتها تعریف شود. تا وقتی محوربندی و هدفگذاری نباشد به بیراهه خواهیم رفت.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: تشکیلات علمی و جهاددانشگاهی باید هدفگذاریهای توسعه در استان را تعریف و سپس مسیر را مشخص کنند.
وی توضیح داد: بهعنوان مثال اگر گردشگری از اولویتهای استان است باید مشخص شود که هدف گردشگری «عبوری» یا «مقصدی» یا با توجه به قابلیت این استان گردشگری «عبوری – مقصدی» است.
وی ادامه داد: به دستگاههای اجرایی استان تاکید میشود از نیروهای جوان جهاددانشگاهی و برنامههای این نهاد استفاده و از این ظرفیت بهرهبرداری کنند.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان شمالی نیز در این دیدار به ارائه گزارشی از عملکرد، دستاوردها و برنامههای این نهاد پرداخت و اظهار کرد: این نهاد با پشتوانه مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشگاهها آمادگی دارد دستاوردهای این مراکز را به استان منتقل کند و آنها را بومی کند.
احسان عباسی افزود: جهاددانشگاهی آمادگی دارد با ارائه برنامه و خدمات، از خروج سرمایه از استان جلوگیری کند و نیاز استان در حوزههایی چون آموزش و پژوهش را از سایر استانها مرتفع کند.
عباسی طرح فرآوری گیاهان دارویی، طرح توسعه گردوی پیوندی، طرح خلوص نژادی و حفظ ذخایر ژنتیک اسب اصیل ترکمن و سند توسعه گردشگری فرهنگی و طبیعی را از جمله طرحهای این واحد ذکر کرد.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان شمالی دانشآموختگی بیش از دو هزار دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی بجنورد را از دیگر اقدامات این نهاد عنوان کرد.
عباسی ثبت ۱۲۰ اختراع در مرکز رشد واحدهای فناور جهاددانشگاهی استان را از دیگر عملکردهای این نهاد دانست و افزود: بیش از ۳۰ واحد فناور در این مرکز مستقر و حمایت شده و وارد بازار کار شدند.
وی گفت: برگزاری تریبونهای آزاد، کرسیهای مناظره، اردوهای ایران مرز پرگهر، فعالیت دو خبرگزاری ایسنا و ایکنای این نهاد و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران که سال گذشته به عنوان فنیترین مرکز در کشور شناخته شد از جمله حوزهها و برنامههای فرهنگی جهاددانشگاهی است.
نظر شما