۱۹ مرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۲۱

سفر به روستای زیبای دربید؛

آمادگی «دربید» برای ورود به عرصه گردشگری/ دربید و محرومیت‌هایش

آمادگی «دربید» برای ورود به عرصه گردشگری/ دربید و محرومیت‌هایش

یزد ـ خبرنگاران یزد به مناسبت روز خبرنگاران به یکی از زیباترین روستاهای استان یزد با نام «دربید» سفر کردند تا ضمن حضور در فضایی متفاوت، زیبایی‌ها و مشکلات این روستا را از نزدیک رصد کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دربید روستایی در فاصله ۳۰ کیلومتری مرکز استان یزد و از روستاهای بخش زارچ است که ۳۰ شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرده و اکنون با ۵۰ نفر جمعیت، با استفاده از آب یک قنات قدیمی به حیات خود ادامه می‌دهد.

این سفر که با حضور فرماندار یزد، معاونان وی، بخشدار بخش زارچ یزد و دهیار دربید و به همت روابط عمومی فرمانداری یزد ترتیب داده شد، در حسینیه دربید آغاز شد و نشست خبری در فضایی متفاوت و صمیمی برگزار شد، نشستی که نظیر آن کمتر در طول سال برای خبرنگاران اتفاق می‌افتد.

بخشدار زارچ در این نشست صمیمی به بیان ویژگی‌های روستاهای بخش زارچ به ویژه دربید پرداخت و اظهار داشت: دربید هم به لحاظ بهره مندی از آثار تاریخی و هم به لحاظ بهره مندی از طبیعت زیبا از روستاهای منحصر به فرد استان یزد است.

دربید برای توسعه و پیشرفت نیاز به اعتبار دارد

امیر صادقی مقدم بیان کرد: درختان کهنسال در کنار حیات وحش متنوع، قلعه و آسیاب تاریخی در کنار غار آبی دربید، مجموعه ای از زیبایی‌ها را در این روستا به نمایش گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه دربید با وجود این همه زیبایی از مشکلاتی نیز رنج می برد، افزود: دربید برای توسعه و پیشرفت نیاز به اعتبار دارد که امیدواریم مسئولان شهرستان در هنگام توزیع اعتبارات توجه ویژه‌ای به روستای دربید داشته باشند.

دهیار دربید نیز در این نشست با اشاره به اینکه روستای دربید در سال ۸۵ سرشماری شد و بر اساس سرشماری آن سال، ۱۰۵ نفر جمعیت و ۳۵ خانوار در این روستا زندگی می کنند، اظهار داشت: اکنون جمعیت این روستا در ایام تابستان به ۵۰ نفر می‌رسد.

علی‌محمد دلاوری پور به تشریح زیبایی‌های دربید پرداخت و اظهار داشت: دربید آماده ورود به عرصه گردشگری است اما لازم است زیرساخت‌های این روستا از جمله جاده مورد توجه قرار گیرد.

حفظ زندگی و کشاورزی مردم با یک قنات قدیمی

وی عنوان کرد: مردم این روستا زندگی و کشاورزی خود را با آب یک قنات قدیمی می‌گذرانند و با قناعت توانسته اند در برابر خشکسالی مقاومت و کشاورزی و دامداری خود را حفظ کنند.

دلاوری پور با بیان اینکه دربید از معدود روستاهایی است که دامداری‌های کوچک و بزرگ آن از روستا جدا شده و با فاصله ای کم از روستا بنا شده است، ‌ افزود: مردم این روستا برای بهداشت و نظافت اهمیت ویژه ای قائل هستند.

وی با اشاره به اینکه روستا به رغم همه ظرفیت‌ها و زیبایی‌هایی که دارد، کمبودهایی نیز دارد که امیدواریم به آن رسیدگی شود، ‌ افزود: به منطقه ای که دامداری‌ها در آن مستقر هستند، برق رسانی صورت نگرفته و دامداران با مشکلاتی مواجه هستند.

دهیار دربید یکی از نیازهای روستا را نیز احداث استخر ذخیره آب اعلام کرد و افزود: در صورتی که استخر ذخیره آب در روستا احداث شود، امکان ذخیره آب بیشتر می‌شود و کشاورزی مردم رونق بیشتری پیدا می کند.

جاده دسترسی مشکل اصلی روستای دربید

دلاوری پور یادآور شد: یکی از اصلی ‌ترین مشکلات دربید، جاده دسترسی به این روستا است که این جاده ۵.۵ متر بیشتر عرض ندارد و بدون وجود شانه جاده و به رغم عبور و مرور کامیون‌های حامل مواد معدنی، مشکلاتی ایجاد کرده و سال گذشته سه تصادف مرگبار را رقم زد.

وی با بیان اینکه دربید برای خارجی ‌ها نیز شناخته شده است و توریست‌های بسیاری به این روستا سفر کرده اند، افزود: تلاش ما این است که روستا را از محرومیت خارج  کنیم اما خارج نشدن روستا از شکل و ترکیب فعلی نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است.

خبرنگاران پس از نشست خبری از جاذبه های تاریخی و طبیعی روستا همچنین از ساختمان بخشداری بازدید کردند.

کد خبر 3736680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha