۲۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۰۵

معاون سازمان برنامه و بودجه:

استراتژی دولت در آسیب‌های اجتماعی توانمندسازی جوانان است

استراتژی دولت در آسیب‌های اجتماعی توانمندسازی جوانان است

معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه استراتژی دولت در برخورد با آسیب‌های اجتماعی پیشگیری از طریق توانمندسازی اجتماعی جوانان است، گفت: مسائلی همچون اوقات فراغت و تفریحات فرعی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا واعظ مهدوی در حاشیه سومین گردهمایی مسئولان امور جوانان سراسر کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص جایگاه جوانان در برنامه های توسعه با تاکید بر برنامه ششم توسعه افزود: توجه به نسل جوان و نیازها، برنامه ریزی برای رشد و اعتلای نسل جوان نیاز به توضیح ندارد، آینده مدیریت کشور بر پایه علم و سرمایه انسانی است و ساختارهای آینده نگر، برنامه ریزی را از نوجوانی و جوانی با رویکرد ارتقاء مهارت های انسانی و اجتماعی در نظر می‌گیرد.

وی ادامه داد: کودکان مهم ترین نسل برای ساختن آینده هستند که خلاقیت در این دوره اهمیت بسیاری دارد و برای کاهش خشونت، ترویج صلح و دوستی، تفکر جمعی و اخلاق اجتماعی باید سرمایه‌گذاری از دوران کودکی و سپس جوانی شکل بگیرد.

معاون سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: سرمایه‌گذاری روی یک فرد ۵۰ ساله با توجه به امید به زندگی ۷۵ ساله بسیار کوتاه مدت است، اما سرمایه‌گذاری روی جوانان دست کم ۵۰ سال بازدهی دارد، بنابراین ارتقاء سطح رفاه، کیفیت زندگی و مهارت ها در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی جوانان بسیار مهم است که باید با بیمه و تامین اجتماعی عجین شود.

واعظ مهدوی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه ساختار بیمه ها به نحوی است که شاغلان با چند سال سابقه کار را پوشش می دهد و جوانان برای اشتغال مشکلاتی دارند و تحت پوشش نیستند. مهارت های اجتماعی و شغلی، توان کار در بازار و شناخت مناسبات اقتصادی و بازاریابی نیاز به تجربیاتی دارد که نسل جوان از آن برخوردار نیست. بنابراین آشنا کردن جوانان با این مناسبات وظیفه دستگاه ها و سازمان های حکومتی است به طوری که آموزش و پرورش، هنرستان ها، واحدهای کار و دانش، سازمان فنی و حرفه‌ای و تمامی دانشگاه ها با هدف ارتقاء سرمایه انسانی جوانان و ارتباط با بازار کار شکل گرفتند. البته مسائل دیگری هم وجود دارد که فرعی‌تر است.

وی با بیان اینکه مسائلی همچون اوقات فراغت و آسیب های اجتماعی در حوزه جوانان هم دارای اهمیت است، تاکید کرد: موضوع تفریحات، اوقات فراغت و آسیب ها نباید در اولویت برنامه‌ریزی برای جوانان قرار گیرد بلکه پیشگیری از آسیب ها دارای اهمیت بیشتری است و این مهم باید از طریق برنامه های شغلی در دستور کار قرار بگیرد. در جامعه، محور برنامه‌های توسعه، حمایت از تولید، سرمایه گذاری، اشتغال و حراست از سرمایه‌های انسانی جوانان است و سایر بخش ها الزامات اقماری را تشکیل می دهند.

معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تدوین برنامه ششم و در پاسخ به انتقادات مطرح شده در زمینه نبود برنامه های ویژه جوانان گفت: برنامه ششم در راستای ارتقاء تولید و اشتغال جوانان تدوین شده است و یکی از زمینه های آن میدان دادن به فعالیت های اجتماعی جوانان، حمایت از سمن ها و سازمان‌دهی آنها است. مطالعات و تجربیات نشان می دهد که فعالیت های نسل جوان در تشکل های غیردولتی، ارتقاء مهارت ها، آشنایی با فضای اجتماعی، اقتصادی و کسب و کار را در پی دارد و امکان استفاده از انرژی جوانان در عرصه های مختلف از محیط زیست تا کمک به بیماران و نیازمندان، فعالیت های علمی و خیریه را سبب می شود.

واعظ مهدوی ادامه داد: گزارش‌های وزارت ورزش و جوانان حکایت از رشد چشمگیر سمن ها در دولت یازدهم دارد، به‌طوری‌که تعداد سمن‌ها از ۵۰ به حدود ۱۲۰۰ سمن رسیده است. البته مایلیم این تعداد بیشتر شود و یکی از برنامه های ما با حضور مدیران استانی، برنامه‌ریزی برای بودجه سمن‌ها خواهد بود.

وی اضافه کرد: ما مسائل جوان ها را با رویکرد آسیبی نمی بینیم بلکه رویکرد ما توانمندسازی و سازمان‌دهی است. در چنین فرآیندی آسیب‌های اجتماعی خودبه‌خود پیشگیری می‌شود. البته کسانی که دچار آسیب شده اند باید مورد پیگیری قرار گیرند، اما پیشگیری مقدم بر درمان است و اقتصاد مقاومتی هم یعنی اقتصاد تاب‌آوری، توانمندسازی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی.

آسیب‌های اجتماعی نمی‌تواند محور برنامه ریزی باشد

معاون سازمان برنامه و بودجه با تاکید مجدد بر اینکه استراتژی دولت توانمندسازی جوانان است، خاطرنشان کرد: آسیب های اجتماعی نمی‌تواند محور برنامه‌ریزی باشد.

واعظ مهدوی در مورد بودجه جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: بودجه مهارت‌افزایی در حوزه های مختلف پراکنده است و صرفا از طریق معاونت جوانان و خانه های جوان پیگیری نمی شود. البته بودجه معاونت جوانان در حوزه تشکیل سمن‌ها و حمایت از آنها و ورزش همگانی استفاده می شود. معاونت جوانان یک بخش ستادی دارد که فعالیت‌های مختلف را رصد می کند. با این حال باید بودجه بیشتری به حوزه جوانان اختصاص یابد که در این زمینه باید محدودیت های مالی دولت در نظر گرفته شود.

وی بودجه برنامه ساماندهی جوانان را ۳۱۵ میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: در حوزه برنامه پژوهش‌های کاربردی جوانان، ۳۹ میلیارد ریال و برای برگزاری مراسم روز جوان در سراسر کشور با پوشش ۳۰ جشنواره، ۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. همچنین برنامه حمایت و هدایت امور فرهنگی و تربیتی جوانان در سال ۹۵، ۱۲۴ میلیارد ریال است که در مجموع می توان گفت بودجه حوزه جوانان در معاونت ساماندهی امور جوانان ۵۰۰ میلیارد ریال است که این غیر از برنامه‌های ورزش همگانی یا کمک‌های جانبی است و امیدواریم با گزارش های خوب از عملکرد حوزه جوانان این بودجه برای سال آینده افزایش یابد.

معاون سازمان برنامه و بودجه در خصوص تخصیص بودجه به معاونت جوانان نیز گفت: تاکنون بودجه اختصاص یافته تا این مقطع زمانی به‌طور کامل تخصیص یافته و مابقی آن باید از سوی وزارتخانه پیگیری و تخصیص یابد.

کد خبر 3738269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha