به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر"، سيد كمال سيد علي در نشست بررسي عملكرد صندوق ضمانت صادرات در مشهد با اشاره به وظايف صندوق ضمانت صادرات افزود : صندوق با صدور ضمانت هاي مختلف ريسك عدم بازپرداخت اعتبارات صادراتي و يا عدم ايفاي تعهدات قراردادي صادركنندگان محلي و يا خريداران خارجي و ريسك هاي تجاي و سياسي تحت پوشش بيمه نامه هاي مختلف اين صندوق قرار مي گيرند .
سيد علي بيمه صادرات را ضروري دانست و تصريح كرد : يكي از هزينه هاي صادرات بيمه است و برخي مسايل تاثيرگذار در استفاده از بيمه صادرات با فرهنگ بيمه اي كشور مرتبط است و بيمه جزو هزينه هاي صادرات است .
وي همچنين صندوق ضمانت صادرات را عاملي براي رشد توسعه صادرات عنوان كرد و گفت : با دقت بيشتر در انتخاب كشورهاي طرف قرارداد و بيمه صندوق ضمانت صادرات اطمينان از اينكه سرمايه از بين نمي رود و در جذب منابع موفقيت آميز خواهد بود .
مدير عامل صندوق ضمانت صادرات كشور افزود : كارمزدهاي صندوق ضمانت صادرات پس از تصويب در هيئت وزيران از 3 درصد به 2 درصد كاهش خواهد يافت . سيد علي اظهار داشت : به دليل شرايط خاص و عدم همكاري بانكها براي پرداخت وام و تسهيلات ، ضمانت نامه اعتباري توليدي صادر خواهد شد تا صادر كننده را در مقابل توليد كننده ضمانت نمايد .
وي گفت : ريسك كشورها متفاوت است و در طبقه بندي ريسك كشورها را از 2/0 درصد تا 1/3 درصد است كه بانك ها يك عامل تاثيرگذار در كاهش يا افزايش ميزان ريسك هستند .
وي تصريح كرد : صندوق ضمانت صادرات در سال گذشته 48 فقره به مبلغ 4 ميليارد و پانصد ميليون تومان را ضمانت كرده است كه از ميزان ، 18 پرونده با مشكل مواجه شده است و 2 ميليارد و چهارصد ميليون تومان صندوق خسارت پرداخت نموده است كه براي ضمانت مبلغ خسارت 240 ميليون تومان كارمزد دريافت نموده است .
در ادامه سيادت رئيس اتحاديه صادركنندگان گفت : ضريب ريسك بازارهاي هدف براي ضمانت صندوق براي همه كشورها يكسان در نظر گرفته شده است در صورتي كه در كشورهاي مختلف ضريب ريسك متفاوت است .
سيادت دريافت اطلاعات اوليه از صندوق را يكي از موانع عدم ارتباط صادركنندگان با صندوق دانست و افزود : پروسه و بوروكراسي زيادي براي دريافت ضمانت نامه هاي صندوق وجود دارد و صندوق مي تواند با ايجاد شعب و نمايندگي در استان از بروكراسي جلوگيري كند .
همچنين در ادامه شريعتي نماينده اتاق بازرگاني مشهد گفت : بازارهاي هدف كه در همسايگي استان قرار دارند از ريسك بالايي برخوردارند و هنوز فرهنگ حمايت از توليد كنندگان وجود ندارد .
نظر شما