به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اهلالبیت (علیهمالسلام)؛ بررسی واژگانی و اصطلاحی» نوشته علامه عبدالهادی فضلی(ره)، متفکر برجسته عربستان با ترجمه دکتر حجت الله فسنقری (عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
کسانی که با تألیفات شیخ عبدالهادی الفضلی آشنایی دارند، میتوانند توجه و اهتمام ویژه ایشان را به اصطلاحات دینی و تعریف آن، دریابند؛ چرا که قسمت اعظم پژوهشها و تألیفات ایشان به این موضوع اختصاص یافته و ایشان با تلاش بسیاری به فراهم آوردن آن پرداختهاند. ویژگی بارز تألیفات الفضلی در باره بحث و بررسی معنای فلان اصطلاح دینی، این است که به خوانش و تحلیل تعریف دیگران که پیش از او بدان اصطلاح خاص پرداختهاند، بسنده نمیکند تا بتواند از میان آنها، به صحیحترین و دقیقترین تعریف دست یابد و از این منظر میتوان علامه فضلی را در زمینه تعریف اصطلاحات علوم شرعی با این شیوه لغوی خاص ـ که بدان اشاره شد ـ یک مرجع (منبع) صاحب سبک دانست؛ چرا که آثار و تألیفات او در این زمینه، یک شیوه پژوهشی جدید را فراروی پژوهشگران قرار میدهد.
اصطلاح «اهلالبیت» را میتوان جزء اصطلاحات عقیدتی قرار داد که عالمان علم کلام بایستی به شکل دقیق و کامل آن را مورد کنکاش قرار دهند تا بر اساس معنایی که شرع مقدس معین کرده، مدلول (مصداق) آن را مشخص نمایند. این، همان مسألهای است که جناب علامه شیخ دکتر عبدالهادی الفضلی در این پژوهش بدان پرداخته است. وی، آیه «تطهیر» را که این اصطلاح در آن جای دارد، بررسی نموده، آرا، اقوال و نظرات مختلف درباره تفسیر «اهلالبیت» در این آیه را برشمرده و به نقد و مناقشه در باره آن پرداخته تا رأی و نظر درست را از آن استخراج نماید.
این پژوهش، به دنبال آن است تا با بررسی دقیق تفسیر این آیه و دلالتی که این آیه از این اصطلاح، به دست میدهد به این نکته برسد که این آیه، عصمت و طهارت از تمام گناهان را برای کسانی که عنوان «اهلالبیت» بر آنها منطبق است، اثبات میکند. اهمیت پژوهش در باره اصطلاح اهلالبیت و تعیین دلالت (معنای) اسلامی آن، به دلیل قضایا و احکام شرعی مترتّب بر آن هم چون وجوب محبت اهلالبیت در نگاه عموم مسلمانان و وجوب پیروی از مذهب آنان در نظر گروه خاصی از مسلمانان یعنی شیعیان، میباشد.
چاپ اول کتاب «اهلالبیت (علیهمالسلام)؛ بررسی واژگانی و اصطلاحی» در ۸۴ صفحه، قطع پالتویی، دورنگ، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۵۰۰ تومان در تابستان ۱۳۹۵ به جامعه فرهنگی و دینی عرضه شد. دفتر نشر معارف پیش از این چهار کتاب «راهبردهای اسلام» (ترجمه علیرضا اشرفی نسب)، «گسترش ارزشها در پرتو اسلام»(ترجمه علیرضا اشرفی نسب)، «شیعه امامیه» (ترجمه دکتر سید مهدی نوری کیذقانی) و «قیام امام حسین(ع) در پرتو نص و سند» (ترجمه اسماء خواجه زاده) را از این متفکر برجسته منتشر کرده بود.
نظر شما