سیدمهدی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شیر به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند نقش مهمی در سبد خانوار دارد و به همین دلیل تاکید می کنیم که مصرف شیرهای فلهای میتواند بهصورت بالقوه خطر آفرین باشد.
وی با اشاره به فسادپذیری سریع شیر و توانایی انتقال بیماریهای مشترک از دام به انسان از طریق شیرهای آلوده، تصریح کرد: در راستای توجه به سلامت مردم، نظارت بر سلامت شیر فله ای نیز بسیار حائز اهمیت است.
احمدی افزود: اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در راستای تامین سلامت شهروندان، مصرف انواع شیر پاستوریزه و استریلیزه را تاکید و توصیه میکند.
وی گفت: خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از جمله بروسلوز و سل و وجود میکروبهای فراوان که بیماریهای خطرناک دستگاه گوارش را به دنبال دارد با چند دقیقه جوشاندن شیر از بین نمیرود.
این مقام مسئول با اشاره به تصویب برنامه عملیاتی ساماندهی شیرفله در کارگروه سلامت استان گفت: به منظور تامین سلامت شهروندان ساماندهی مراکز عرضه شیر خام فلهای در استان مهمترین برنامه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی است.
احمدی افزود: میزان تولید شیر در استان بیش از ۷۰ درصد از فرآوردههای خام دامی است و این محصول ماده اولیه برای بسیاری از تولیدات محسوب می شود، بنابراین به خطر افتادن سلامت شیر سبب ایجاد مخاطرات جدی در سایر محصولات خواهد بود.
به گفته وی دامپزشکی خراسان شمالی مخالف عرضه شیر فلهای است اما به دلیل رغبت مردم استان از این محصول، اقدامات خوبی را در ساماندهی مراکز عرضه شیر فله انجام داده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: در حال حاضر از ۴۵ مرکز مجاز عرضه شیر فله در استان تنها ۲۸ مرکز فعال هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالی با دارا بودن هشت شهرستان جمعیتی بالغ بر ۹۳۶ هزار نفر دارد.
نظر شما