دكتر "منصور كبگانيان" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر گفت: تعداد پژوهشگاه هاي كل كشور رو به گسترش است و 140 مركز تحقيقاتي بخش خصوص نيز به طور بي سابقه اي از وزارت علوم مجوز دريافت كرده اند كه اوج اين رشد در يك سال اخير بوده است.
وي ادامه داد: تشكيل شبكه موسسات پژوهشي در حوزه هاي اولويت دار مانند فناوري زيستي و فناوري نانو براي جلوگيري از پراكندگي و موازي كاري و مأموريت گرا كردن موسسات پژوهشي با توجه به اهداف چشم انداز 20 ساله از جمله اقدامات معاونت پژوهشي وزارت علوم در يك سال اخير بوده است.
معاون پژوهشي وزارت علوم رشد توليدات علمي و مقالات پژوهشي را نيز در اين يك سال چشمگير دانست و گفت: وزارت علوم تلاش هاي بسياري را در خصوص ثبت اختراعات و مالكيت فكري و تصويب اين قانون در مجلس انجام مي دهد.
كبگانيان با بيان اينكه وزارت علوم دفتر نوآوران و مخترعان را جهت حمايت هرچه بيشتر فعال كرده است گفت: اولين گام در اين زمينه وارد كردن اين افراد در آئين نامه احراز نخبگان و استعداد هاي برتر بوده است.
وي از انعقاد تفاهم نامه وزارت علوم با وزارتخانه هاي تعاون، صنايع و ارتباطات و فناوري اطلاعات جهت حمايت از شركت هاي فناور مستقر در پارك ها و مراكز رشد فناوري خبر داد و گفت: همچنين معاونت پژوهشي وزارت علوم مرحله دوم وام ارزي براي خريد تجهيزات آزمايشگاهي را پيگيري مي كند و در اين يك سال موفق به ايجاد بانك اطلاعات شركت هاي تأمين كننده تجهيزات تحقيقاتي شده است.
وي ابراز اميدواري كرد: افزايش بودجه هاي پژوهشي در متمم بودجه لحاظ شود. ما نگراني خود را از رقم پائين بودجه هاي پژوهشي اعلام كرده ايم و اميدواريم با تذكر مهم و موكد مقام معظم رهبري بخشي از ضرر جبران شود.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم گفت: تاكنون جلسات بسياري در اين زمينه داشتيم و در صورتي كه افزايش بودجه هاي پژوهشي در متمم ناديده گرفته شود لطمات زيادي به پژوهش وارد مي شود و جامعه علمي كار خود را با ابزارهاي كمتر و كندتر انجام مي دهد.
نظر شما