سری جدید برنامهی «زاویه» با ساختار و رویکرد متفاوت از سوم شهریور ماه هر چهارشنبه ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما پخش می شود.
تهیه کنندگی سری جدید مجله فرهنگی زاویه را علیرضا حائری و اجرای آن را عبدالله صلواتی بر عهده دارند.
برنامه زاویه در سوم شهریور «وضعیت علم در ایران؛ رشد یا رکود؟» را به میز گفتگو آورده و دو تن از بهترینهای علوم انسانی مقصود فراستخواه و خسرو باقری را دعوت کرده تا درباره رشد یا رکود علم در ایران گفتگو کنند.
برخی از پرسش های زاویه به قرار زیر است:
۱. آیا تعداد مقالات بطور عام و مقالات ISI بطور خاص می توانند معیار کارآمد، مطمئن و معتبری برای رشد علمی باشد؟ به تعبیری: آیا می¬توان رشد تعداد مقالات را همان رشد علمی دانست؟
۲. معیار رشد علمی و سنجه میزان تولید علم در وضعیت کنونی چیست؟ و چه باید باشد؟
۳. برای مشاهده رشد علمی به کجا باید سر زد دانشگاه، مجلات، توسعه، رفاه، آزادی، تکنولوژی؟ به عبارت دیگر: برای رشد علمی باید بنیان ها و ساختار را دید یا میوهها و دستاوردها را؟ اگر باید دستاورد را دید دقیقاً این دستاورد چه باید باشد رفاه، آزادی، تکنولوژی یا بطور عام توسعه؟ آیا میتوان به آمارسنج کمیِ رشد علمی دلخوش کرد و مطمئن بود که پا به پای این آمار رشد علمی، توسعه هم رشد کرده و مردمی هم که از آمار رشد علمی خبر ندارند در زندگیشان طعم بهتر شدن را میتوانند بچشند. به عبارتی برخی معتقدند در رشد علمیِ واقعی میان دانشگاه به عنوان موتور تولید دانش و صنعت به عنوان چرخهای اقتصادی، ارتباط معقولی وجود دارد. آیا شما هم این چنین فکر میکنید؟
نظر شما